Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
JŘ - odkud, přes co a kam se svézt
SJŘ - jak to tam odvézt
Co mají oba společné je - za jak dlouho (a to je kupodivu v obou případech pouze teoretická položka). Takže mají společný i základ - grafikon.

SJŘ - služební pomůcky pro dopravce a správce infrastruktury ( jízdní doby, pobyty, křižování, druhy zabezpečení, omezení atd.)
JŘ - pro cestující veřejnost ( příjezdy a odjezdy a případná omezení ).
Jinak správce infrastruktury má jiné číslování tratí, než je v klasických jízdních řádech pro cestující. Třeba pražské spojky mají SJŘ 525/526 Os jen pro osobní dopravu. Je zde pražský uzel se všemi osobními vlaky, včetně souprav a Lv vlaků osobních dopraců. Cargo vydává své SJŘ, kde najdeš jen nákladní vlaky, včetně lokomotivních .:)

Jasně, to vše vím, ale nechápu, proč se používají jiné čísla tratí, to jsem měl na mysli.

Když jsem v roce 1980 přišel na ČSD, řídily na svém území všechno 4 "správy dráhy". A připadalo mi, že čísla SJŘ odpovídala danému území. V Jihozápadní dráze začínala 7, v Severozápadní 5, ve Střední 3 a ve Východní 1. Nevím, jestli to tak opravdu bylo, ale mně tohle mé vysvětlení docela stačilo. U jízdního řádu pro cestující byla základem hlavní trať a ty, které se jí dotýkaly, měly dříve doplnění o malá písmena (např. 25a pro tuto trať), které někdy po roce 1980 nahradila čísla (251).

Když jsem v roce 1980 přišel na ČSD, řídily na svém území všechno 4 "správy dráhy". A připadalo mi, že čísla SJŘ odpovídala danému území. V Jihozápadní dráze začínala 7, v Severozápadní 5, ve Střední 3 a ve Východní 1. Nevím, jestli to tak opravdu bylo, ale mně tohle mé vysvětlení docela stačilo. U jízdního řádu pro cestující byla základem hlavní trať a ty, které se jí dotýkaly, měly dříve doplnění o malá písmena (např. 25a pro tuto trať), které někdy po roce 1980 nahradila čísla (251).
Já mám pocit, že to bylo v roce 1985. Tedy dřív, než se začalo s přečíslováváním lokomotiv a vozů podle nového značení (např. M152 -> 810 atd), což se událo v roce 1988.

Zobrazit přílohu 27290
Než vyjde aktualizace BP, tak jedna předvánoční aktivita. Již dlouho je v trati BP pro MSTS a OR postaven úsek trati 325 ze Žďáru nad Sázavou do Tišnova. Moc aktivit pro tento nádherný železniční úsek není a tak jsem se rozhodl udělat na něm aktivitu situovanou do sobotního jarního dne roku 2011.

Stahovat můžete zde a více podrobností ve vlákně aktivit k trati BP pro OR.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.​
Díky Dane, bylo to příjemné svezení po nádherné trati :)

Ahoj Dane, u aktivity Os14904 začínám se 180l paliva. To je tak dobře? Zdechlo mi to pár km před Žďárem. Vtipný je, že jsem nejdříve hledal příčinu proč to nejede v charakteristice motoru, jestli ji nemám nikde přetíženou. :)

S palivem jsem nic nedělal, začínáš s plnou nádrží. Regína od Pikka a ladění pro OR Jacek, já jsem dojel vždy, takže vůbec nemám tucha, kde je chyba.

Nevšiml jsem si, kolik paliva jsem měl na začátku aktivity, ale dojel jsem v pořádku do Žďáru k nástupišti.

Aktivita z Hodonína do Zaječí a zpět do Hodonína a Břeclavi je již odeslána a avizována bude, hned jak vyjde a hned za ní půjde ven Beta verze Os4516 z roku 2003/4. Ta bude postupně dopracována společně s dodělkem na úseku tratě BP Břeclav- Znojmo.
001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg008.jpg009.jpg010.jpg

Ahoj. I když jsem se snažil co to šlo, dáreček pod stromek bohužel přichází až nyní a to v podobě dvou aktivit. Obě aktivity naleznete zde.
plagát Os14516.jpg
Podzimní pracovní den roku 2012. Vy jste přivezli osobák z Břeclavi do Hodonína, Os 4279 s příjezdem do Hodonína v 11:57. ten jste odstavili do depa, skočili si na oběd a teď vás čeká zbrojení motoráku naftou, abyste pak mohli vyrazit na trať jako Os 14516 do stanice Zaječí. V Zaječí doberete přívěsák ČD Btax a vrátíte se zpět do stanice Hodonín jako Os 14517. V Hodoníně vám posun odšibuje Btax a vy budete pokračovat jako Os 4282 do stanice Břeclav, kde jízdu "Šukafónem" ČD 810 zakončíte.

plagát - beta.jpg
Letní páteční den roku 2004. Vy čekáte v Břeclavi na odjezd na osobním vlaku 4516 do cílové stanice Znojmo. Nachystejte si soupravu k jízdě a po píšťalce můžete vyrazit na trať směr Znojmo. Aktivita je zatím betaverze, na které se bude postupně pracovat s aktualizací na trati BP, ale veškerý pohyblivý traffic je komplet a statické vozy ve stanicích na 80%. Ty budou dodělány až při dosazování objektů na trati.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.

Ahoj. Chtěl bych poprosit o radu, zde je jízdní řád zv. vlaku z Brna do Lednice:

SJŘ ČN.jpg

Jde mi víceméně o závěr jízdy vlaku tedy v Bořím lese mo Os 24564 manipulační pobyt v Bořím lese, tam je to jasné, křižuje se zvláštním Os 24653 z Lednice do Břeclavim ale v Poštorné je opět pobyt s značkou +, ale křižování, respektive žádný vlak jsem v jř., ani sjř. nenašel? To manipulační stání 3 minuty je tam tedy proč? K zahlášení, že může vlak do stanice Lednice?

Ahoj, jak by probíhalo zahlášení v Poštorné?
- Fíra jde volat do budovy? Na to se mi zdá celkem krátký pobyt, za 3 minuty by to nestihl.
- Fíra se ohlačuje přes vysílačku? Komu? Jak by asi proběhlo zahlášení?
- Volal by vylkvedoucí a pak by sdělil, že vlak může odjet směr Lednice fírovi?
Posun Lednice:
Jak by v Lednici probíhal posun?
- Příjezd v 15:38 a fíra odvěsí mašinu.
- 15:45 by mměl hráč zahájit posun, objet soupravu a pak celý vlak vytáhnout za výhybky směr Poštorná a sunout na poslední kolej od staniční budovy, chípnout Bardotku a konec aktivity, valk se vrací do Brna až v noci.

Zde je ukázka z chystané aktivity Os 24565 Červnová noc, 18.6.2012:

Back
Nahoře