Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
To je paráda sledovat AI v OR CZ/SK. Nikde v žádném jiném simu jsem tohle ještě neviděl a ani nevím, jestli by to uměly. Myslím najíždění a rozpojování souprav, prohození pantografů na otočce, rozjezd na dva panta a následné shození jednoho, vypnutí nebo starty motorů...

Přesně. Akorát jsem ještě musel přestěhovat Katr pro rychlík směr Jaroměř, při posunu mi blokoval vlak z Týniště. Takže jede za tu 163 do rychlíku směr Jaroměř.

Jinak právě proto se neosazují v aktivitách vozy jako Loose Consist, ale vše se dělá jako AI souprava. Až na vyjímky. Tohle právě vytýkali aktivitáři, co jsem se bavil u tvorby aktivit do RW, tam prý jiná volba u vozů v nádražích není než jako LC. Ale nevím, beru, jak mi bylo řečeno. Pro RW, mimo to, že jsem si jej párkrát projel, jsem nikdy netvořil.

Tak a do 27.12 vlakopauza, odjíždím do Ostravy a nebudu na compu. Takže prezentované nové aktivity až po 27. prosinci. Nebudu moct ani poslat žádaný model/skin do aktivity, pokud by někdo nesehnal.

A navíc, jsem nezažil, aby ten "řantal" přijel načas... :)

Jinak zde celková ukázka AI provozu Hradec Králové, v chytané další aktivitě pro trať 042 (a to nejsou ještě všechny spoje):

Pardon že plevelím vlákno, ale vážně by mě zajímalo, jakej expert dělal tu 163 234. Hrášek nikdy LEDky neměl...

Pardon že plevelím vlákno, ale vážně by mě zajímalo, jakej expert dělal tu 163 234. Hrášek nikdy LEDky neměl...
Stává se. :D Prostě si půjčíš eng a zapomeneš na přepsání odkazu k include souboru světel, vlastně tady půjde asi o celý špatný FA. A tak tam jsou ledky. Někdy by ty návody pro úpravy engů nebyly na škodu... ;)

Přiznám se bez mučení, použil jsem ladéní pro ORCZ, kvůli jiné aktivitě. Veřejná je stejná jako u Hekla. Díky podsložce to mám zku..ené jenom já.

Sp1794fin_001.jpg
Letní nedělní den roku 2017, vy se nacházíte na spěšném vlaku do stanice Meziměstí. Nachystejte si soupravu k jízdě a po vypravení vlaku, můžete vyrazit na trať.

plagat2.jpg
Nedělní podzimní den roku 2018. V této aktivitě povezete historický osobní vlak z muzea v Jaroměři do Hradce králové. Ze Smiříc do Hněvčevsi, po zrušeném úseku zatím jakž takž zachovalé a nesnesené trati:

"Po výstavbě hněvčeveského nádraží na přelomu 90-tých let 20. století byla osobní doprava provozována ještě chvíli do Sadové a po jejím zrušení, jakožto stanice, již jen do Hněvčevse. 12. prosince 2004 došlo na trati k zastavení osobní dopravy. Na trati je jedna strategická vlečka do vojenských skladů a proto se předpokládá trvalé udržování trati. Stav dopraven je po zrušení dopravy však povětšinou v tristním stavu. Zajímavostí na trati je zastávka Havranec (u vojenských skladů), která byla vystavěna jako nová, avšak nikdy nebyla zprovozněna."

Dále pak již přes Všestary do Hradce Králové a zpět do Jaroměře se vracíte po elektrifikovaném úseku přes stanice Předměřice a Smiřice. Jízdu zakončíte tam, kde jste aktivitu začali, na točně v muzeu Výtopna v Jaroměři.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.

Dan J.
Více ZDE

Prosím, nemáte někdo aktualní e mail na Andreje? Všechny kontakty co mám, se mi vrací zpět, jako nedoručené.

Hmm, tak kontakt na Andreje asi nikdo nemá, tak jdu pomalu na test před vydáním další aktivity. Jízda s M120 dokončena a odeslána, tak zpět na trať BP. :)
TrainStore.jpg

Ahoj.
Chlapi, pokud vám v aktivitě zůstane viset AI traffic při vzájemných AI posunech, prosím hlaste a opravím. Bohužel, úpravy AI dopravy malinko některé vlaky zpomalily, není to o moc, ale v některých případech "das katastrofa". :-) Nicméně, nechci, aby se úpravy vracely zpět, je to přirozenější. Ale jak psal Icik. Další zpomalení by opravdu rozbilo né jen aktivity, ale asi i TT. Poněvač by AI trf nabíral víc, jak minutová zpoždění oproti jízdnímu řádu. Už tenhle update je na hraně. Ale fakt neříkám, že je to špatně. Tohle se vychytá. Ale větší zpomalení by byla smrt všech aktivit.

Tak chceme oba revidovat aktivity proto i nepřidávám staré aktivity na novej web. Pokud se má dále upravovat trafik ať se to udělá teď.

Ani náhodou. Josef ten AI musí sedět se sešiťákem chápeš. Jinak jsme v pr.eli, jak v MSTS. Teď mu zadáš trasu, třeba osobák, co jede před tebou a zaškrtáš časy, dle JŘ. A on je stíhá +/- 20 vteřin. Po nynější úpravě se celý AI +/- zpozdil o 20 vteřin. Takže už to je oproti JŘ skoro minuta. Pokud jedeš na blok, tak je to cca 30 sekund jsi pomalejší za AI jako hráč. A aktivity, jako Os Praha - Bohumín, nebo co půjde ven teď, fakt celé předělávat nebudu. Navíc, pokud pojede AI jak šnek, nebude to sedět ani v nových aktivitách. Tohle fakt nee. A jestli se mi rozjebou aktivity, na kterých jsem makal přes půlrok, dlabu na to. To říkám narovinu.

Dan má pravdu. Zpomalovat AI nadělá víc paseky než užitku. I ten rozjezd je individuální a záleží na typu lokomotivy a počtu vozů ve vlaku. Co sedí na motoráček, může být na nákladní vlak úplně mimo. AI bych už nechal tak jak je.

plagat2.jpg

Motorové vozy pojmenované podle věžové kabinky strojvedoucího byly vyrobeny v roce 1930 - 1935 (tento konkrétní v roce 1931) pro místní dráhy v počtu 89 kusů. Kromě netradičního vzhledu zaujmou např. palubním telefonem pro spojení průvodčího se strojvedoucím, planetovou převodovku bez spojky nebo reverzačním benzinovým motorem, který se točil podle toho, kterým směrem měl vůz jet. Vozy byly v provozu velmi oblíbené a udržely se až do roku 1958. Dochovaný motorový vůz M 120.417, jehož majitelem je Národní technické muzeum, je provozován v šumperském depu.

Vy v této aktivitě v sobotní letní den roku 2018, absolvujete směnu a s tímto motoráčkem pojedete na několika historických vlacích:

Os 125101: Opočno pod Orl.h. - Dobruška
Os 125100: Dobruška - Opočno pod Orl.h. (osobní doprava v těchto letech zrušena)
Os 105121: Opočno pod Orl.h - Solnice
Os 105120: Solnice - Častolovice
Os 125100: Častolovice - Doudleby nad Orlicí
Os 125370: Týniště nad Orlicí - Moravany
Os 125371: Moravany - Borohrádek
+ dvě přípřeže vlaků: Rychnov nad Kněžnou - Častolovice a Doudleby n. Orl. - Týniště nad Orl.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

Více ZDE

Back
Nahoře