Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Já fakt nevím. Učím se, nic s tím nedělám, jen jedu a opravuji aktivitu na trati 321 a dle rad ostatních to dělá bordel i jiným. To video je spíš o tom, kde dālám chyby, ne hlášení chyby.

Já fakt nevím. Učím se, nic s tím nedělám, jen jedu a opravuji aktivitu na trati 321 a dle rad ostatních to dělá bordel i jiným. To video je spíš o tom, kde dālám chyby, ne hlášení chyby.
Dane, zkus to projet ještě pomocí ARR jestli se to bude chovat stejně. Mě to například nepadá a nemám ani na TM stůj, jako máš ty. Svítí mi normálně volno. Nevím, jak máš navolenou trasu přes Libeň.

Nic, vypínám celý živák je.u na to. Jedu 40, žlutá a prásk, záchranná brzda. :(
lvz.jpg
Prostě na 321 je to o mačkání enter do manuálu na každé žluté...

DanJ: "Prostě na 321 je to o mačkání enter do manuálu na každé žluté..."

PŘESNĚ! Musí se hlídat rychlost, obsluhovat brzda, mačkat živák, sledovat trať, sledovat údaje na Mirelu, případně nastavovat rychlost jízdy na výstrahu... V aktivitě s provozem určitě ještě horší.

Zbyňku, ale řeč je o obsluze Mirelu ;)
Nevím, ale obsluha Mirelu je "jednoduchá". Měl jsem z toho větší hrůzu. Mirel se musí pro rychlost danou na návěsti nastavit ještě dříve, než se začne rychlost snižovat. Jinak spadne. Pokud mám na návěstí žluté mezikruží (40, 60, 80), tak pro projetí upozorňovadla zmáčknu na Mirelu + a nastavím danou rychlost, která bude následovat. Pokud je Mirel rychlejší a já brzdím pomalu, tak opět spadne.

Nic, vypínám celý živák je.u na to. Jedu 40, žlutá a prásk, záchranná brzda. :(
screenshot
Prostě na 321 je to o mačkání enter do manuálu na každé žluté...
Na žluté světlo přepínáš do Manuálu, jen jedeš-li více než 120 km/h. Dále přepínáš do Manuálu na žluté mezikruží (což je to, co vidím u tebe na screenshotu a co je něco jiného než žluté světlo), jedeš-li více než 40 km/h. V případě, že svítí žluté mezikruží a zároveň trvale svítí číslice 40 (resp. 60, 80, ...) a ty potřebuješ a jsi oprávněn jet rychleji než oněch 40 km/h (resp. 60 km/h, 80 km/h, ...), musíš si napřed tlačítkem + rychlost zvýšit. Pokud jsi v režimu Manual, svítí ti žluté mezikruží a bliká číslice 40, můžeš návěstidlo, ke kterému se mezikruží vztahuje, minout libovolnou rychlostí (není předtím potřeba rychlost zvýšit tlačítkem +). Zjednodušeně lze říct, že pokud rychlost indikovaná na Mirelu bliká, tak ji vůbec nemusíš řešit, teprve pokud trvale svítí, je nutno ji brát jako omezení, které někdy lze (kód žlutého mezikruží), někdy nelze (kód červeného světla) posunout výše.
Dá se na to zvyknout, ale musí to fungovat korektně - to poskakování hodnot brzdné křivky rozhodně korektní není.
Proč tedy ale vlastně v aktivitě chytáš tolik žlutých světel nebo žlutých mezikruží? To stále jezdíš bokem nebo se za něčím vlečeš? Pokud to mají mít na svědomí ona skrytá návěstidla, která si zmínil, tak hledej hlavní chybu v trati jako takové...

Ale já jel 40 a prásklo mi to z ničeho nic. Po Load jsem to projel. Tohle je asi tratí, pak už v klidu,

Tak jsem se prošel po nových příspěvcích k Mirelu a nejvíc mi asi dal videozáznam od W302 + popis od Pajavlaky. Nevím proč, ale měj jsem z nějakého dřívějšího příspěvku zde na fóru, nebo z nesprávného pochopení odborného textu v popisu 'Mirel-VZ363.5-V03' zafixováno, že pro změnu limitní rychlosti při jízdě na výstrahu je nutné, aby blikala i červená signálka NO10. Což, jak se ukázalo, je už skoro pozdě. Vyvrátil mi to text a znázornilo zmiňované video a já (určitě i další) je oceňuji. Víte, není někdy pro laika jednoduché formou pokus - omyl - trefa správně odhalit správně všechny zákonitosti používání některých pokročilých systémů lokomotiv. Nejsem si vědom, že by k tomu bylo vydáno jakékoliv instruktážní video či text.
Proto oběma jmenovaným děkuji. ;)

@Dan J. teď jsem koukal na tvé video a v trati 321 nemáš aktualizované zarážedla a "výstražný terč" ti prorůstá skrz. Aktualizaci si můžeš stáhnout tady. K tomu tvému Mirelu - nemohlo se stát, že jsi "něco, někam" špatně nainstaloval? Chová se to nějak podivně kdy ti to přeskakuje ze 100 km/h na 115 km/h a pak to najednou spadne na 75 km/h atp. Ta křivka se chová vážně zvláštně. Navíc ani nejde pořádně přečíst co to je za čísla. Ale chápu. My nic neumíme a jen si vše dodrbem a pak tady pláčeme. A zatím sis evidentně pohnojil něco ty u sebe. Není to začátek žádné hádky nebo šití do tebe. Je to jen takový povzdech nad tím, že i nováček může něčemu rozumět více než ten, kdo v simulatoru chodí mraky let :)

Mám všechny aktualizace ofiko z webu od Stavitele. Jestli byla někde nějaká úprava mimo web traťě 321, nevím a ani neinstaluji. To je právě rozdíl, když chceš vydávat veřejně, nebo jen sám pro sebe. Taky neber zle, pouze informace. Takhle při veřejné tvorbě dám odkazy do ReadMe a je to všude stejně. Jinak se vydávat nedá. Nevím, v X6X, byl pouze rozdíl ve verzi, kde mi tramvaje shazovaly ORCZ. Ten musím zaktualizovat až po projetí aktivity, stejně jako ORCZ. V trati bordel určo nemám, jaká je poslední veřejná verze, takovou mâm. To samé BP, Dvoukoleja, vlastně vše, pro co dělám aktivity. Vyjma tratě 310, kde mám novější verzi s úpravami, která půjde na CS Trainset, až dořeším drobnosti u aktivity posunů na Palhanci.

Aha. Jo tak tu jsem zaznamenal, ale netušil, že to sedí i do 321. Stáhnu, jak dorazím domů, to jest v neděli.

Ahoj.
Kolik metrů se dává návěstní tabulka upozornění na pomalou rychlost zadanou v trati při výluce? V RJ krásně využiju slovenské tabulky, místo těch defultních.

Back
Nahoře