Kabina 470 - Kraken

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna sigi
  • Datum začátku Datum začátku

sigi

Začátečník
Ahoj všem, rozhodl jsem se udělat kabinu jednotky 470 pro msts, za podklady děkuji Martensovi, neanimovanou alfa verzi čekejte do dvou týdnů, protože ještě chodím do školy a do práce, o kabině vás budu informovat.

Bravóó, už sa teším. Ináč super že sa ešte podarilo stihnúť nafotiť búdu.

Martens mi poslal vyretušované pohledy. Proto jsem se pro alfa verzi rozhodl vzít dvě fotky nahodit je tak, aby vyšly a teď už dodělávám přechody atd. Zítra bych mohl dodělat ty přechody a alfa chanel u front pohledu. Fotku nahodím až budu na pc.

Ináč super že sa ešte podarilo stihnúť nafotiť búdu.
Nepovedlo. Fotky jsou jen z ruky dokumentační bez animací. Napleskali jsme to tenkrát s klukem při soukromé exkurzi, když přijel na návštěvu a chtěl něco vidět, co neznal z drívějška. Na focení textur nebyl čas ani počasí.

@bob57_cz: Povedlo, bylo to foceno v létě na Smíchově před odjezdem krakena s Os do Berouna a zpět. Nicméně i tam to bylo limitováno časem nástupu fíry na vlak a přistavením soupravy k nástupišti, takže až při kontrole doma v notebooku bylo vidět, že některé animace bylo možné nafotit jinak a lépe.

Milane, není to vyfoceno excelentně (vzhledem k minimu místa, co tam bylo), ale dost tomu přidalo i zkažené poskládání frontu, protože takovýhle cab totiž ani omylem nespokládáš ze dvou front fotek, ale minimálně ze 4-6 fotek. Je tam vidět i velké zkreslení šikmé části pultu a i perspektiva tomu neodpovídá.
Rozměrové zkreslení je vidět i na návěstním opakovači (neodpovídá to skutečnosti a je to jakési zplacatělé).

Tohle jsem kdysi zkusil poskládat z fotek, které nyní dostal Sigi a ani to nebyl finál. Jinak stativ byl nastaven tak, aby výška foťáku odpovídala výšce očí dospělého člověka, sedícího na křesle. (pokusný front níže je složen z cca 4 fotek).

cd_470003_front.jpg

pokus č. 2 kabinu jsem v PS roztáhl tak, aby mi zmizelo bílé místo vlevo. Nevím jak budu řešit monitor, jestli tam mám nahodit něco z dvou přiložených fotek, nebo ho nechat vypnutý.
Bez názvu.jpg
IMG_2002.JPG
IMG_2003.JPG

Sigi - zkus googlit případně ještě projdu archiv, ale vzhledem k tomu, že když se točil Beroun, tak při jízdě "na ruku" tam tuším na monitoru bylo zobrazení viz. obr.

A nebo si pohrát s photoshopem, monitor odstranit a použít ukazatel nastavení ARR z nějaké kabiny pershingu od Čoudy nebo z původní 754 a udělat to takto :

IMG_1540.JPG
470004kabi1.jpg

V základu ne bobe, ale tuším, že jsem kvůli přepalu u sebe použil Tvůj levý pohled a do toho vkládal brašnu s předpisy. Víc toho fakt použitelného na cab nebylo.

menší dotaz, když chci kabinu editovat přes cab editor, celej editors and tools přestane odpovídat (samozřejmě, když mám naházeno a hodím save).
Nevíte někdo, co s tím?
Tady je video kabiny:

(edit kabiny celou dobu probíhá pro 470 003)

Back
Nahoře