Nabídka skinů vagonů

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tlamsík
  • Datum začátku Datum začátku
Čoudo, béžová? Nemáš náhodou problémy s barvocitem jako já?
Kamarádi říkali, že béžová je, toho času velká krasavice, ta Schade pod mým příspěvkem.
Nicméně máš pravdu, že podvozky by byly lepší světlejší.
Ale je to hezký vůz, jen co je pravda.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img220.imageshack.us/img220/3852/schadenz4.jpg

Čouda napsal:
Ukaž mi prosímtě to foto. Jen tak ze zajímavosti.

I ty jeden nevěřící Tomáši...
Najdeš ho tady
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://mujweb.cz/www/Ronoath/S6302361 (2).JPG?r=8161

Ještě jsem zapoměl dodat, že vůz bude ke stažení u JiříkaTK, kterému tímto velice děkuji.

Jediný problém je tedy zatím povolení k vystavení na web od Rada. Jeho mail nefunguje, co myslíte, bude velký prohřešek, když jej i tak vystavím?

Zdravím,
nechci hanit výše uvedené dílo,ale ty podvozky mi příjdou také poněkud "tmavší" než obvykle. :)
Problém je jasný,fotily se jen bočnice a čela vozu a zapomnělo se zvlášť nafotit podvozky.Při jejich focení by se totiž změnily světelné podmínky a fotoaparát by je nafotil prostě jinak - světleji a v jasnějším barevném odstínu.To samé se týká také "krabic" na spodku vozu.
Níže uvádím snímek podvozku vozu Aee.Při focení skříně vozu byl ten podvozek také víceméně černý,ale při jeho přímém nafocení se nám ovšem pěkně vybarvil.:)
Ronoathe,aby jsi ale neřekl,že jen kritizuji,mohu zítra odskočit na místní Bahnhof a podvozek uvedeného vozu Ti nafotit.Tedy,jestli tam nějaký takový vůz bude stát.;)

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/podvozek.jpg

Ronoath: Jsem pro Davidovu variantu. Na té fotce je očividně vidět, že podvozek je ve stínu( a ve tmě).

Ronoath napsal:
... Jediný problém je tedy zatím povolení k vystavení na web od Rada. Jeho mail nefunguje, co myslíte, bude velký prohřešek, když jej i tak vystavím?
Bude, nepatrí sa to, najmä keď Rado žije, je zdravý a pri zmysloch ... spojím sa s ním a preberiem to.

Hekl338 napsal:
Davide: A nefotis nahodou s casovou automatikou? ...

Zdravím,
no,teď z hlavy nevím,jestli jde o "časovou automatiku",ale na přepínači funkcí si navolím "P",namáčknutím spouště zaostřím na objekt /např.vůz/,a stiskem tlačítka "AE lock" si potom zamknu optiku.Pak je tedy celá část objektu /např.bočnice vozu/ nafocena se shodnými parametry optiky fotoaparátu a snímky jsou tak víceméně jasově a kontrastně stejné.Když ovšem během focení vysvitne Oskar a tím se změní světelné podmínky,je to v pytli.:D
Z toho plyne,že při focení skříně vozu jsou jeho podvozky tmavé a při focení podvozku je zase skříň přesvětlená.
Ať ale takové věci neřešíme v tomto vlákně,můžeme být moderátory přesunuti raději někam jinam.;)

David

RE: Nabídka skin vagon

Abych pravdu øekl, moc jsem to ani neøešil, jelikož mi vùz takto pøišel zajímavý:-)

Tax: Mnohokrát díky. Pøesnì takové pomoci si velice vážím, protože bych nerad dìlal nìco, co se nepatøí.

David Hájek: Když tak nad tím uvažuji, je to hodnì férová nabídka. Když se nìjaká ta fota najdou, rád to pøedìlám. A když ne, zùstane to tak, stejnì se mi to takhle líbí:-)

Já si myslím, že ty tmavé podvozky se nelíbí zejména kvůli tomu, že vytváří velký kontrast se světlým svrškem. Pokud by byl pod modelem tmavý stín (jako třeba na té fotce), už by se to oku jevilo lepší. Takže podvozky bych určo zesvětlil (to by se ale mohlo negativně projevit na kvalitě textury), nebo raději nafotil znovu. Není problém si vyfotit jakýkoliv provozem zaneřáděný podvozek GP200 a pak jen upravit nápisy na něm.

Ronoathe,
zítra ráno tedy navařím oběd trošku dříve a pak poprosím manželku o hodinové uvolnění ze služby.Jestli mi bude vyhověno,skočím na nádraží a pokusím se nějaký ten "polohytlák" nafotit.;)

David

David Hájek: Klidně to může být i nějaké to Bmee, či jiný vůz se stejným typem podvozků.

Kank: Zesvětlení nepřipadá v úvahu, protože už tak je tam příliš mnoho šumu.

Jinak jsem ale rád, že vás vůz zaujal - což mi jen dokládá množství tipů k vylepšení. Díky za ně.

Na tomto linku si můžete vůz stáhnout a zkritizovat. Jen prosím nešířit a doporučuji, aby jej stáhli pouze ti, kteří mají co říci. Díky za pochopení.

EDIT: Smazání linku. Neodpovídám na dotazy proč. Ale finální verze se dočkáte.

Nazdar Ronoathe,
takže oběd v předstihu navařen a podvozek vozu BDbmsee díky tomu nafocen.:D
Nějak se mi nedaří odeslat Ti SZ,takže to pořeším takto veřejně.:)
Snímky podvozku máš uloženy na adrese http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/25264/Spodek_a_interier_CD_BDbmsee.rar_2.11MB.html .Nafotil jsem ho z obou stran /serie snímků "a" a "b"/.Přidávám i snímky interiéru.
Nakonec byly nafoceny i krabice pod vozem.Kvůli slunce sice jen z jedné strany,ale snad se snímky hodí.

David

David Hájek: Mockrát díky! Hnedky na to sednu a uvidím, co z toho bude. Dopoledne jsem ve volné chvíli opravil jednu chybičku, o které mi dal vědět Hynďa skrz SZ, a teď mohu pokračovat. Ještě jednou dík!

Dobry den chci podekovat autorovy za pekny skin,vsichni se shodnem ze na tento typ vozu jsme cekaly predlouho,puvodni je sice na dnesni dobu jeste solidne spracovany ale 6 let je znat,ladeny je u neho historicke,ale ted konkretne vuz sem vyzkousel ale prekvapil me chybeji pohled do vozu ikdyz je nadefinovan,ja vim nic zvlastniho neuvidim je podobny s treba Bmee ale skoda,neslo by to opravit dekuji a preji pevne nervy pri dalsi praci s pozdravem Pegaus.

Pohled cestujícího byl jen pokus; chtěl sem tam vložit pohled z Bmee, ale sedělo mi to tak, jak bych si přál. Takže ten přijde smazat, díky za upozornění.

Ladění je převzato z TBP, takže tam změnu myslím netřeba.

Ronoath napsal:
Někdo si v jiném vlákně stěžoval, že nový model BDbmsee "potřebuje jako sůl"

Mně spíš přijde, že by tento vůz potřeboval jako sůl udělat šroubovku, hadice a popřípadě nárazníky jako FreightAnim. Nový netřeba, tato vylepšenina udělá hodně ;)

Ronoath napsal:
Opravený archiv si budete moci stáhnout, až vám dám vědět ...

Hovoril som s Radom, nemá s tým problém, môžeš skin vystaviť na web s dodržaním autorských práv. Model a jeho skiny sú a budú free pre nekomerčné použitie.
Rado sa síce nateraz s modelovaním pre MSTS nenamáha, ale sleduje vývok jednak MSTS-X, jednak aj RS a nezavevrel ani na MSTS, i keď mu je bližšie lietanie s FS. Ale napriek tomu dá o sebe včas vedieť :cool:

Čouda napsal:
To TAX Ronoath to vypustil a nic se nestalo, takže se nezblázni. když autor nejde kontaktovat tak má prostě smůlu...

Čouda sa zas vyznamenal, ďalšia perla je na svete.
To, že sa nevieš spojiť s autorom, lebo nevieš jeho mailovú adresu neznamená, že neplatia autorské práva, pokiaľ autor neurčí inak. Ale tebe sú autorské práva a vôbec slušné chovanie a kultúrne jednanie niekde u , dokonale si to predviedol na poslednom skine jednej nemenovanej elektrickej lokomotívy nemenovaného pána modelára - jednoducho si pošlapal všetko, čo autor napísal v readme ...
To je proste Čouda ... k tomu už neni čo dodať :D

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře