Vozidla, tratě, terén > problémy

Krakono

Začátečník
Zdravím! V RailWorks jsem nováčkem (dříve jsem několik let používal MSTS a OR). Nedávno jsem si na Steamu zakoupil TS2017, dle návodů na YT atd. jsem si stáhnul několik tratí (PBO, Praha-Tábor, 170, Testovací trať, Úzkorozchodka), dále vozidla jak hnací, tak samostatné vozy. Stáhl jsem si snad všechny potřebné doplňky (objekty atd.), které byly napsané v dokumentaci daných tratí či vozidel (především odsud: http://railworks.ofpmafia.eu/dl. Dané věci jsem si nainstaloval do TS přes Utilities > Package manager (jako administrátor). Problém nastal, když jsem si chtěl dané doplňky otevřít ve hře.

1. V sekci Quick Drive mám jen některá nainstalovaná vozidla i tratě (navíc nelze vybrat začátek a konec jízdy > mám na výběr jen některé možnosti)
2. Některá nainstalovaná vozidla a tratě co se nezobrazují v Quick drive se zobrazují v buď módu Standard nebo v Free Roam
3. Některá vozidla a tratě se nezobrazují vůbec i když jsem si je vložil do hry
4. Další problém spočívá v tom, že některé části tratě PBO i Praha-Tábor se nacházejí nad úrovní terénu (levitují) (jenom kratší úseky cca. stovky metrů)
5. Lze nějak upravovat consisty do jednotlivých aktivit atd.?

Přikládám odkaz na několik screenů s jednotlivými problémy:
Levitující koleje 1.
01.jpg
Levitující koleje 2.
02.jpg
Chybějící tratě a vozidla 1.
03.jpg
Chybějící tratě a vozidla 2.
04.jpg
Missing marker
05.jpg

Moje sestava: Windows 10 Home 64x, 8 GB RAM, GeForce GTX 960, Intel Core i5 4460 3,20 GHz

Děkuji všem, kteří mi pomohou.

1. V sekci Quick Drive mám jen některá nainstalovaná vozidla i tratě (navíc nelze vybrat začátek a konec jízdy > mám na výběr jen některé možnosti)
2. Některá nainstalovaná vozidla a tratě co se nezobrazují v Quick drive se zobrazují v buď módu Standard nebo v Free Roam
3. Některá vozidla a tratě se nezobrazují vůbec i když jsem si je vložil do hry
4. Další problém spočívá v tom, že některé části tratě PBO i Praha-Tábor se nacházejí nad úrovní terénu (levitují) (jenom kratší úseky cca. stovky metrů)
5. Lze nějak upravovat consisty do jednotlivých aktivit atd.?

1. vozidlo musí mít pro zobrazení v QD nadefinován consist ( třeba samostatná loko nebo i soupravu) . Vozidla, které vydáváme s Pikkem toto mají, ostatní myslím ne.
Výchozí a cílové body v QD se zobrazí jen ty, které autor definuje. QD je vlastně standartní scénář, který musí autor trati vytvořit a dát ke stažení spolu s tratí.

2. Pokud se zobrazí vozidlo ve free nebo standart, je v tvé instalaci trati přítomen příslušný scénář s tímto vozidlem, ale vozidlo nemá vytvořen preload consist potřebný pro hraní v QD.

3. Tratě nemají vytvořen žádný scénář a vozidla consist jak píšu výše.

4. PBO nebyla nikdy dokončena, je možné že chybí i některé objekty . U trati Praha - Tábor se jedná zřejmě o rozestavěné úseky ( pokud vím, je trať stále vedena jako beta). Pokud je problém v celé trati, je tam chyba instalace. Ale v tomto případě by nebyl terén nikde generovaný a byla by všude "placka" v nulové nadmořské výšce.

5. Samozřejmě. Možností je nepřeberné množství. Od editoru který je součástí hry (editor souprav, scénářů, tratí), přes vytvoření zdrojového blueprintu v Blueprint editoru až po externí programy, třeba RW_tools (obdoba RouteRitter pro MSTS)

Ahoj mam staženou mapu pr-be-ta (praha-->tábor) ale chybí mi tam návěstidla a koleje. viz obrázky co mi chybí za objekty? pokud máte odkaz pls pošlete. Předem děkuji

Back
Nahoře