Aktivity pro OR poison

A já se snažím dělat stále v CB, poběvaš TSRE Con Editor je stejně nedotažený do konce a dělá rotiku, po třeba výměnách vozů nechá stejná čísla v consist takže máš třeba vozy 1, 2, 2, 3 std... Nehledě na práce se servisy. Prostě dětské chyby, bohužel. Ale hlavně že budem mít vysoce naladěné modely, se kterými se bude dát jezdit tak ve volné jízdě, poněvač nevím kdo s nima bude dělat aktivity.

80% lidí nedělá aktivity se zápletkami, posuny atd..
Pro mě překážkou není nefunkčnost modelů v AE. Já si s tím poradit umím. Ale chybí mi nějaký manuál pro práci s kódovanými WP v češtině (nebo jen špatně hledám?)

(Nepočítám to, když mi v aktivitě něco nefunguje tak, jak bych chtěl, 16-krát to opravuju a při 17. testu zjistím, že to stejně nikam nevede. A taky počítač to občas nezvládá.)

Plexi, jednoduché co vím z hlavy:
Kódy:
Definice WP 3xxxx - funguje, blok vlakové cesty, jak pro traffic, tak vlaky hráče, když chceš blokovat třeba stůj do 12:00, dáš 31200.
Definice WP 60001 - funguje pro AI vlaky, pokud chcete na AI vlak napojit další AI vlak jako pomocný (WP dejte do cesty druhého AI vlaku před napojením prvního AI vlaku)
Definice WP 60002 - funguje pro AI jako TAB u vlaku hráče, tzn. požádá o povolení průjezdu návěsti stůj (zadává se v cestě AI před dotyčným návěstidlem)
Definice WP 6001x - Vlak jako traffic na daném vyčkávacím bodu zahouká x definuje délko tedy 60011 vlak hukne vteřinu 2 dvě vteřiny atd.
Definice WP 6001x

Odpojení vozů

4 - říká odpoj vagóny
XX - definuje počet zbylých vagónů včetně lokomotivy
YY - čas v sekundách pro trvání celé operace

Definice WP 5xxyy - funguje jako 4xxyy s tím rozdílem, že odpojí požadovaný počet vozů (včetně lokomotivy) ale před lokomotivou. Ale já ze skušenosti vím, že když udělám revers kde mašina dosune vozy musím dát hned za něj kód 3, jinak zpět doˇukne vozy-
Toť tak souhrn.

Dane @Dan J. , když tě tady mám, lze udělat že přijedu řekněme na Břeclavské přednádraží a chtěl bych přelézt na mašinu, která stojí v depu?

A ta souprava co jsi přivezl. Jinak stejně jako soupravu hráče a přes Alt a F9 přelézeš.

@Dan J. Paráda, díky moc. Jen mě zajímá pár dalších věcí:
- S tímhle výčtem si ve svých aktivitách vystačíš? Moc si nedokážu představit, že děláš ty složitější posuny třeba jen pomocí 3 kódů.
- Daly by se takhle dělat třeba napěťovky? Zejména z pohledu hráče jako náhradního dieselu (protože hráč jako vlak funguje, to jsem viděl v tvém RegioJetu).
- Když se mám spojit s nějakou traffic mašinou, musím najet já na ni nebo ona na mě, aby to fungovalo?
- Totéž pro odvěšení - musím to odpojit já přes F9, nebo se musí traffic odpojit sám pomocí WP?
- Mám hlavě nápad na aktivitu. Dojedu do cílové stanice, tam na vlak najede jiná mašina a s půlkou soupravy jede do pryč. Já s druhou půlkou jedu zpátky. Bude se to potom chovat korektně?
To je tak vše, co mě napadlo. Díky ještě jednou.

@Plexi Když tě to zajímá tak si s tím jdi jinam ;-)
Trochu uklidněn už jsem vyrazil z první střídavé stanice..

@Lukyn-CZ Ahoj, prosímtě co musím všechno udělat proto, aby se větroň sám odbrzdil do fáze Dynamická brzda vypnuta, vždycky jsem odbrzdil vlakovou do jízdy, zapnul hlavní vypínač přes "O" a po naskočení výkonu se objevilo "Dynamická brzda vypnuta", teď se mi to nedaří ani boha a musím jet přes SHIFT+_ . Díky

Tu prikladám ďalšie video. zdvihol som zberač, zapol HV "O" a odbrzdil. Dynamická brzda bola 0% a bez shift+- som sa v pohode rozbehol.
Je tak preto možné že ešte nemáš vozne odbrzdené úplne, skús pozrieť diagnostiku cez F5 --> Shift+F5 tak ako na videu.

Ahoj Dodo, už jsem to uklidněn zjistil, zvednu smeták a zapnu HV, když naskočí mašina odbrzdím vlakovou a musím počkat až se nafouká souprava pak dynamická brzda povolí a mohu odjet, jen my écéčkáři a rychlíci jsme moc rychlý na nafoukání soupravy a tady to trvá zhruba šest minut od úplného odbrzdění. Díky ;)
PS: Ještě mi přijde, že se zacykluje zvuk kompresoru, který neustále zapíná a vypíná.

Jasné ja som tiež skôr zvyknutý na ŽOP ale mal som podobné nervy pri aktivite s 131 kde z Liskovej ťahám 2000t do Tepličky a stým brzdiť je umenie :)
Čo sa týka zvukov to ti neviem povedať to bude skôr chýba v nich a stými ja nemám veru nič spoločné.

Ahoj Dodo, už jsem to uklidněn zjistil, zvednu smeták a zapnu HV, když naskočí mašina odbrzdím vlakovou a musím počkat až se nafouká souprava pak dynamická brzda povolí a mohu odjet, jen my écéčkáři a rychlíci jsme moc rychlý na nafoukání soupravy a tady to trvá zhruba šest minut od úplného odbrzdění. Díky ;)
PS: Ještě mi přijde, že se zacykluje zvuk kompresoru, který neustále zapíná a vypíná.
Ahoj, většinou první načtení aktivity způsobuje pomalost povolování brzdy, tedy po načtení ulož a znovu nahraj. Souvisí to se zátěží PC. Jednoduchá aktivita s jednoduší texturou na masinach a vagonech je v poho, ale třeba zrovna Vectron je darda.

Zdar chlapci, co se událo nového v OR, že mi dříve funkční části aktivity dnes nefakčí? Potřebuju, aby loko která se odvěsí od soupravy vyjela za vjezd, otočila se a zmizela opačným směrem do druhé stanice. Do včera to nebyl problém, dneska už to ani za boha nefunguje. Loko vyjede na otočák a zůstane stát, nepomůže ano 60002, nic prostě se tam přilepí a nehne brvou. Druhá loko, která najíždí namísto té první se jednou pohne a najede i přestože ta první nezmizí, jindy zůstane stát taky. Už mi to připadá horší jak MSTS a tak to krásně fungovalo. :mad:

A nemá to něco společného s tou Icikovou lokalitou. Zkus opak co máš v experimentální položce. Mě zase místo napojení vagónů a odsun do elektrárny masina projede vagonama. Drbou se v tom amatéři a nikdo to nekontroluje.

Je to obyč OR 1.3.1. poslední verze, ale včera mi to nešlo ani na tý předchozí. Je to nějaký po...aný.
Na vozy se napojí, to je mi tak nějak jedno, ale vadí mi ten nefunkční obrat na otočáku. Nic tomu nepřekáží a doteď to šlo jako alabastr.
@alcapone Myslel si to nastavení "Zpracování trasy, vázané na lokalitu? Tak to taky nepomohlo.

Tak vyzkoušej tu poslední funkční, co tady psal Joska a pokud to na ní pojede, je tam prostě něco špatně a bude se muset udělat krok zpět v OR.

Stáhnul jsem z webu poslední download Stabilku 1.3.1. 4328 a tam to jde jako předtím bez chyby, na Testovací verzi 1.3.1. 152 to nejde ani za boha. Díky za postrčení... ;-)

Takže je to prostě někde zkopané a mělo by se to vrátit zpět, to v čem se tam vrtali. Třeba písnout Icikovi.

Back
Nahoře