Aktivity pro OR poison

Aktuálně mám ORNY MG U2020.10.16 -1021 Rev. 80.3 (Uff, Open Rails už brzy na ty desítky různých verzí dojede. Nemluvě o tom, že se prakticky nevěnuje nějakému vývoji okolo tratí a jejich výstavby vč. modelů budov, vegetace atp.).
Ale napiš co jsi měl na spřáhle za 754.066 a já se pojedu do Janovic podívat se stejnou sestavou, zjistit co to (ne)dělá.

Na háku mám BDs 333 z msts-rw.cz, Bdt 320 je od Zbyndi a Bdt 277 odtud.
Nedělá to jen v Janovicích, dělalo mi to i cestou do Klatov, po zastavení a rozjezdu v Dobřanech i při save za Janovicema při snížení výkonu po dosažení traťové a už se to nerozjede.

Zdar chlapci, zase jsem tu pro radu, jedu test aktivity na 180/183 se 754.066 s nastavením od @Josef Vogeltanz a mám takovou potíž s tou mašinkou, která mi nechce tahat, teda chce, ale jen někdy. Příklad na videu níže, před Janovicema sjedu z výkonu, projedu na Nýrském zhlaví 40 a chci zrychlovat, přidám klidně až na 100% a mašina nehne, totéž při některým save/load, prostě chci mašinku do výkonu a nejede a nejede. OR 1.3.1.4328.

Ahoj. Přesně tento problém tak, jak popisuješ mám také. Jediné řešení je úplně zastavit a znovu se rozjet. Vypadá to na chybu v ladění.

Mno tak to je teda prekérka, když mám bejt v 8:15 v Nýrsku :) a co teprve protijedoucí kolega, ten bude na Hojsovce nadávat, kde ten blbec je. :) Nevadí, aktivita je hotová, test může proběhnout, až se problém vyřeší, zatím se můžu vrhnout na další kousek s hydrou. ;-)

Tak potom nič. Ja som to v MG - U2020.05.16-0521 Rev.62 nespozoroval. To je tak keď niektoré funkcie fungujú len v niektorých verziách OR. Pardon za zavádzajúcu informáciu.

Těžko říci. Projel jsem stejnou trasu s BDs a 2x Bdt. Za janovickým zhlavím jsem normálně začal přidávat až do 80 km/h. Stoupání kolem 3‰, kontrolér na 50% a na motoru kolem 823 kW. Zkoumal jsem i .eng, ale žádné "anomálie" neobjevil. Výkon lokomotivy je v engu řízen blokem motoru ORTSDieselEngines a tabulkou ORTSTractionCharacteristics, kde odpovídají řádky i sloupce. Vážně nevím.

Zkusím to ještě spustit a kouknout na výkon motoru u mě. Je to nějaká kravina, když jsem testoval část z Plzně do Janovic a pak save s pokračováním až bude čas ta stačil save a load a už to šlo, dneska se ďáblovi nechce ani boha. Když dám load do Klatov kde se rozjíždím tak bez problémů, ale po průjezdu Janovicemi skončím takhle.

Teď jsem to zkoušel u sebe, když jsem si tu aktivitu vymyslel :). Udělal jsem si jen Klatovy - Zelená Lhota aby tam bylo i stoupání a neměl jsem taky žádný problém. Jedu na OR MG verze U2020.04.30-1421 Rev 60.3

Moc nadšený z toho zase nejsem. Odlišně chovajících se verzí OR už je poněkud moc (OR-S, OR-T, OR-U, OR-MG). Zítra MG zazálohuju (nebo rovnou zahodím, venku už je novější verze) a zkusím stejný úsek se stejnou soupravou, ale se stable verzí. :(
Pokud jde o některé nové funkce, je jedno že stable verze je neumí, ale základ funguje. Průšvih je pokud stable verze nezvládá ani funkce dokumentované v manuálu. A to blok motoru ORTSDieselEngines a trakční charakteristiky jsou.

Na videu je jasně vidět přetížení motoru až ke 128%. To naladění motoru by chtělo prozkoumat. Někde z toho leze víc na TM než mu dává sám diesel motor.

Na videu je jasně vidět přetížení motoru až ke 128%. To naladění motoru by chtělo prozkoumat. Někde z toho leze víc na TM než mu dává sám diesel motor.
Na videu možná, ale v nastavení nic takového není. To už na mě bylo zkoušeno v případě 781. A se stejným začátkem - lokomotiva nechce táhnout.
Tak bych rád věděl, co konkrétně je kde špatně. Tady je nastavení motoru K12V230DR:

754a.jpg

Trakční charakteristika vč. přepočtu s kW a grafem křivek:

754.jpg
a konečně originál trakčních charakteristik:
754tch.jpg
Edit 2: tabulku vracím nazpět. Nic jsem tam nenašel. Trakční výkon nikde nepřelézá výstupní výkon spalovacího motoru.

@Považan Omluva za tvrzení o stejném problému v MG. Test v MG 10.13-0651 nic takového nepotvrdil, takže to opravdu dělá stabilní verze.
@Josef Vogeltanz Nelam si s tím hlavu, fakt to je tou stable verzí, na MG to jede.
@Klokan 35 Neboj, vypadá to nadějně, Ty na MG jezdíš tak vydrž, jen co to vyběhne jdu na 1815. ;-)

Podobnou metodiku používám také a mám zde podezření na 1. stupeň, kde výkon SM je o dost nižší než pak na TM.

@Josef Vogeltanz Nelam si s tím hlavu, fakt to je tou stable verzí, na MG to jede.
Štve mě to proto, že je tam mezi verzemi OR roztříštěnost a nekompatibilita. Základ by měl právě fungovat bez problému. Pokud nebudou nějaké nové vychytávky, protože jsou zatím jen v unstable verzi nebo formou nějaké záplaty - budiž, počká se, Někdy se možná dostanou i do stabilní verze. Že ale nefunguje ani to, co je popsáno v manuálu, je žalostný. Jak potom chování do engu napsat?

Štve mě to proto, že je tam mezi verzemi OR roztříštěnost a nekompatibilita. Základ by měl právě fungovat bez problému. Pokud nebudou nějaké nové vychytávky, protože jsou zatím jen v unstable verzi nebo formou nějaké záplaty - budiž, počká se, Někdy se možná dostanou i do stabilní verze. Že ale nefunguje ani to, co je popsáno v manuálu, je žalostný. Jak potom chování do engu napsat?
Já se divím, že se ještě divíš.
Ani my mezi sebou nejsme schopný dělat na jedné československé verzi. Natož pak oni.

Back
Nahoře