Aktivity pro OR poison

Zdravím,
jedná se o vlak 7511 ? Ten by měl mít loko CD 242249 od Malarda. Mohl by mi někdo,prosím,poslat odkaz na její stažení ? Strejda Gůgl ji nenašel. Předem děkuji za ochotu.

7511 nemá loko od malarda, ale od Pikku, je to balík 242. Mě jde ovšem hlavně o problém, že v Plzni neodjede 778 před vlak hráče, tento problém má zatím dvacka, u mě po smazání a novém nakopčení úlohy normálně odjede. Zajímá mě postřeh dalších "strávníků", abych se případně vyvaroval stejné chyby v dalších úlohách, neboť tohle je zásadní pro celou úlohu. Díky

Zdravím,
tak u vedle stojícího vlaku vpravo vpředu v Plzni po startu už loko mám a doufám, že jde o dotazovaný R 778. Mně taky neodjede. Po startu aktivity mám rovnou postavený odjezd já pro vlak hráče.

Nechápu jak někomu může něco chybět? Za prvé si nikdo nepřečte které loko a vozy doplnit a za druhé si určitě nikdo žádným programem jako ConBuilder nebo spíš Activity Converter si aktivitu neprošel jestli náhodou něco nechybí. Já osobně to dělám u všech aktivit i když vím že mám Trainset hodně velký. Takže za to určitě OR nemůže a neřve jak blázen že chybí nějaký sms soubor se zvukem jak to rád dělá pradědeček MSTS.

OK mě odjede i po vymazání úlohy a opětovném nakopírování. Download pozastaven, večer vydám update.

Dobrý den, mě odjede a aktivita dohrána až do konce, ale verze OR je U2020.07.12.
Na doporučené a stabilní po startu se mě aktivity nespustí. Nevím zda je něco špatně v nastavení.

Samotná aktivita se spustí, čas běží, ale traffic se nehne, případně se nepostaví návěstidlo.

Taky záleží zda maj správně nastaveny OR. Nemusi to být až tak verzi OR. Dej Poisne tvé nastavení, ať to zkusí znova.
Josef uklidni se, sám si se v tom plácal.

@alcapone Já mám nastavení default, krom rozlišení a k tomu vše co je popsáno u nastavení od Josefa na hlavní stránce OR při výběru aktivity.
Do trasy hráče jsem v Plzni vložil WP tak zkuste zda vám už ten rychlík odjede, oprava na webu. Pokud to opět nepůjde zkusíme ještě starý, dobrý servis2.

Zdravím,
po instalaci včerejší opravy se po spuštění aktivity postaví odj.náv. pro R 778 a ten odjede. Cca minutu před plánovaným odjezdem se postaví odj.náv. pro vlak hráče (návěst Rychlost 40 km/h a výstraha), na kterou vlak odjede. Než dojede vlak hráče do Plzně zastávky, má zde už postaveno odj.náv. na návěst Volno.

Pomocí WP se dá provoz ve větších stanicích v OR nadirigovat velmi spolehlivě, ostatně jako kdekoli jinde po trase hráče. Jestli to některé verze OR prasí, je pro mne novinka. Základem tedy je, že si nakreslím a projedu trasu hráče bez okolního trafficu, přičemž si zapíšu časy u kdejaké vrby, stanic apod. Mám v hlavě již okolní provoz, tak první, v čem pokračuji jsou WP pro stopu hráče, které se dají kdykoli upravit. Tím udělám prostor pro traffics, které si mohou zabrat trasy, aniž by jim je trasa hráče blokovala. Priority zabrání tras jednotlivými trafficy určuji počátečním časem trafficu ve vzdálenosti ne více, jako dva oddíly. Tím mi spolehlivě najedou trafficy v pořeadí dle počátečních časů.
Problém mám zatím jen se situací, kdy chci zastavit traffic na určitém místě ve stanici, třeeba osobák u perónu, zatímco na odjezdu má blok WP na stůj. Dám do vlastností na perónu např. 180 vteřin a k šajbě např. WP 31008 a ono se to zachová tak, že Os sice stojí dle požadavku u perónu, ale těch 180' začne počítat, až se mu rozvítí odjezd.
Jinak WPoits naprostý luxus a pomoc oproti servisům z msts.

@Acatus Díky za postřeh, nenapadlo mě, že mám vkládat WP pro hráče, když mi ten traffic odjel. Že tomu tak nebude u ostatních mne nenapadlo a tak jsem zase o něco chytřejší a dám si na to pozor. ;-)

Vždy dávat blok WP i do trasy hráče. OR narozdíl od MSTS zabírá i trasy přes návěstidla v mnohem větší délce a vidí celou trasu vlaku, ně jen v daném čtverci. Já dávám WP bloky tak 3 minuty před projetím stanici hráčem, když stavím, minutu před odjezdem, někdy přímo na odjezd. U traffic se někdy musí taky blokovat i na vjezdovým. Je to takové si hraní, co by dispečer, který staví vlakovou cestu všem vlakům.

U osobních aktivit dávám WPointy třeba i před odjezdové šajby při pravidelných pobytech. Pro lepší efekt nenechám čas WP stejný jako čas pravidelného odjezdu, ale dám jej o 1 minutu dříve. Tím získám efekt, že hráč vjíždí do stanice na výstrahu, k čemuž často v reálu dochází, a jak zastavuješ u perónu, odjezd se ti staví přímo na volno, což výpravčí dělávali a ještě stále někde dělají.
U traffic se někdy musí taky blokovat i na vjezdovým. Je to takové si hraní, co by dispečer, který staví vlakovou cestu všem vlakům.
Přesně tak. S WPointy to můžeš nadirigovat, jak se ti zamane i ve velkých ranžírech a při dodržení odlišných časů ti to bude "hrát" jako Zbyňkovi tóny na čele. ;)

Potřeboval bych radu jak provézt zápis do act souboru, aby mi chodilo počasí v Events a k tomu úprava počtu lidí na konkrétním peronu. Viz. kód dole. Pokud dopíšu počasí do sloupce Events tak to jde normálně, ale nefunguje ta úprava počtu cestujících, pokud sloupec Events vyjmu a překopíruju až za odstavec s upravenými nástupišti, počet cestujících funguje, ale nefunguje počasí. Počet závorek před, mezi a za samozřejmě dodržen. Díky
Kód:
            Service_Definition ( poi_sp1815or_chlum3 54920
                UiD ( 52 )
            )
        )
        Events (
            EventCategoryLocation (
                EventTypeLocation ( )
                ID ( 0 )
                Activation_Level ( 1 )
                Outcomes (
                    ActivitySuccess ( )
                )
                Name ( Umístení0 )
                Location ( -5521 14861 638.637 57.7544 10 )
                TriggerOnStop ( 0 )
                        )
                )
         PlatformNumPassengersWaiting (
            PlatformData ( 43946 2 )
            PlatformData ( 30529 3 )
            PlatformData ( 29396 10 )
            PlatformData ( 29374 3 )
            PlatformData ( 29361 5 )
            PlatformData ( 29305 4 )
            PlatformData ( 30298 10 )
            PlatformData ( 46563 2 )