ORTS modely

No Dan nie som si celkom istý. Zámer je spraviť ich pre TS2018. OR používam len ako testovacie prostredie.

Bolo to aj tak, ale na to som logicky prišiel, že to nebude dobré a zmenil som to. Takže teraz už nie je rovnaký, tan sek je tam o dosť menší, ale stále je to na figu......Tam bude niekde zakopaný pes v počte snímkov a uhly otočenia.....Neviem na to prísť. Najväčší problém je , že keď dám otočiť ten ventilátor o viac ako 180 stupňov, tak export padne s chybovou hláškou.

Deme, ještě řešíš tu animaci ventilátorů? Pokud si dobře pamatuju, tak jedna verze conv3ds.exe uměla dobře exportovat model, ale neuměla animace a nová verze zase naopak, tak se to muselo exportovat nadvakrát a upravovit ručně. Takhle jsem řešil animaci na pilštikovi a jeho větrácích.

Škoda, že si sa neozval skôr.....Model som odovzdal pikkovi , pretože ja už pomaly končím a už len sem tam niečo finišujem. Ale myslím si, že Pikku by takúto informáciu celkom privítal. (aj vďaka svojím modelom. )

Bohužel, narazil jsem na to pozdě. Fórum čtu cca 1x za měsíc.
Tak uvidíme co Pikkulík vymyslí :)

Jestli je to animované v 3dmaxku a ta animace se na konci zpomalí a pak na prvním frame zase rozjede, vím, čím to je. Stejný první a poslední frame nevadí. Musí se změnit průběh animace - defaultně je nasteven na zrychlení na začátku, tj. rozjede se a na konci se zase zpomalí - takže to vypadá, že se animovaná část seká - ona se jen zastaví na konci a na začátku se zase rozjede. Tohle byl přesně důvod, proč sem hodně dlouho podvozky dělal v gmaxu, který tohle chování nemá, a zbytek věcí v 3dmaxku :-D

Ono sa to asi podľa Vrbama dá nejak ošetriť asi v texťáku......Možno by nebolo zlé to aj ako návod napísať a povesiť na fórum. Možno sa to hodí aj iným.

Pripájam sa k Smejkimu - zrejme je nastavené vo vlastnostiach objektu rotačný parameter Euler. Treba dať na Linear.

Popíš. Lebo mnohý z nás ani netušia, že pri animácii kde sa čo nastavuje. Budúce mladé (+50) generácie modelárov to ocenia.

Kliknúť na objekt, u ktorého to chcem zmeniť. Potom v pravých záložkých (je ich tam 6 - Create, Modify, Hierarchy, Motion, Display, Utilities) rozbaliť záložku Motion. Rozbaliť podzáložku "Assign Controler". Potom následne kliknúť na riadok "Rotation" a potom na tú malú ikonku nad tým s takou zelenou značkou fajky. No a potom už len z toho menu, čo vyskočí v strede obrazovky vybrať Linear a dať OK. Typ rotácie je u tohoto objektu zmenený.

Podobne to platí aj pre Position a Scale. A pochopiteľne, v prípade Rotation to ovplyvňuje rotáciu vo všetkých osiach.

Hádam som pomohol.

jestli se nepletu tim jak oise Kiski se ovlada animace globalne. pomoci toho meho se daji upravit jednotlive faze animace, coz treba vyuzivam pri animaci mimojine pantografu. ale mozna se pletu, Kiskuv zpusob nepouzivam

Ano, smejki má pravdu, platí to pre celú animáciu... Ja používam práve pre pantografy Linear, pretože jej priebeh ovplyvňujem skriptom. A to z toho dôvodu, že priebeh zdvihu a spúšťania pantografu nie je rovnaký. Ak by som použil smejkiho spôsob, tak síce hore by to išlo tak, ako by som si animáciu nastavil, ale dole by to malo presne opačný priebeh, a ten je práve pre mňa nechcený. Každý to máme nejak zaužívané a tak je to dobre :)

No hlavne si treba uvedomiť, že sa bavíte o dvoch odlišných simulátoroch. Ani trainz a ani or nepozna skriptovanie pantografu. To je len v rw.

Poopravím ťa - ani RW nepozná skriptovanie pantografu. Pozná len skriptovanie animácie ako takej. A to môže byť čokoľvek - ventilátor, pantograf, stierač,ručička meráku. Čokoľvek, čo je animované. Preto je doležitý typ animácie Linear, lebo viem, že medzi jednotlivými frame sa animácia zmení vždy o rovnaký uhol/polohu.

Myslel som, že pre ORTS platí ten Linear podobne, ale ak to Pikkov problém nevyriešilo, tak problém je asi niekde inde.

Back
Nahoře