Aktivity pre OR AdamS

Aktivita by mala byť dokončená, prechádzal som ju niekoľkokrát. Pred uverejnením by som však chcel niekoho požiadať o vyskúšanie tejto aktivity aj na inom PC. Kto by mal záujem, napíšte mi prosím SZ a súbor pošlem. :) Ďakujem za ochotu!

Po náročnom boji s návestidlami v Hanušoviciach som musel tú aktivitu odložiť "do šuflíka" a následne aj aktivitu z Luhačovic. Na rad sa však dostala aktivita z neďalekého Zvolena a trate 150. Dúfam, že bez väčších komplikácií. :)

Open Rails 2017-04-24 03-44-29.jpg Open Rails 2017-04-24 03-57-58.jpg

Nechci Tě nějak demotivovat, ale v OR v Žiaru n. H. neprojedeš vjezdové od Zvolena...

Ďakujem za upozornenie. :) Možno tým aktivita stratí na hodnote, ale zatiaľ sa mi podarilo trošku "oviať systém" tým, že som bol nútený prejsť návestidlo aj napriek červenej návesti, následne zastaviť v Žiari a reštartovať systém automatických návestí a výhybiek pomocou dvojnásobného použitia Ctrl + M. Neviem aký to bude mať vplyv na ďalšiu AI dopravu ale dúfam, že nie zásadný. Inak aktivitu prerobím z Levíc do Zvolena.

Tak ve Žiaru n. H uděláš nějakou mimořádnou událost a aktivitu ukončíš před touto stanicí. Nemusíš nic předělávat nebo měnit :) :D

Smerom na NZ budes mat cervenu okrem Ziaru aj vo Voznici a Tekovskej Bzenici. Ale tratovy monitor mi ukazoval volno :)

Heh :D Tak to ukončím v Hronskej Dúbrave a celá aktivita bude mať 15 min. Uvidím, najprv ju spracujem s celou AI dopravou a pokiaľ to nepôjde, tak to vezmem z opačnej strany, alebo aj táto skončí v zložke - "Návestidlá mi žerú nervy". :)

Do Hanušovic vojdem s 810, vyčkám kým z rovnakého smeru (od Bohutína) príde Sp a vykrižuje s Sp od Jeseníku. Lenže pre tento Sp (do Jeseníku) sa nejakým spôsobom nepostaví vlaková cesta a zostane stáť pri návestidle. Ja mám taktiež červenú. Až po použití Ctrl + M mu skočí vlaková cesta.
V Starém Městě u U.H. je zase problém s AI posunom, pretože mi lokomotíva nepripojí mnou odpojené vozy - zostane stáť pred výhybkou.
No a tu je problém asi neriešiteľný. Jedine ak takým spôsobom, ako som popísal vyššie. :confused:

To Staré Město je divné, v R 1060 jsem neměl sebemenší problém s napojením traffic na mou soupravu, ani traffic na traffic a ani hráč versus traffic. Chyba nemusí být ve hře. Co si vzpomínám tak si psal, že tvoříš v nějakém prográmku k OR (Track Viewer?) a to bude možná ten problém, pokud bys to tvořil v editoru MSTS, vše by ti fungovalo. Možná by nebylo od věci si MSTS sehnat, třeba i násilnou warezovou formou a editory používat z něho, alespoň do doby, než bude plně funkční editor v OR.

Naprostý souhlas. Editor aktivit jedině z MSTS. A consisty tvořím zásadně v ConBuilderu, ani editor souprav vytvořený pro OR není 100%tní. :-)

Ďakujem za odporúčania. :) Vašu aktivitu som si stiahol a na základe napájania súprav v nej, som sa snažil v danom programe prísť na celý proces. Ale program vykresľuje niektoré vyčkávacie body ako chybné. Takže ani po niekoľkonásobnom preskúmaní vlakovej cesty som nedokázal tento problém vyriešiť. Pre mňa je veľkou stratou to, že ja doma originál MSTS mám, lenže problém je s CD 2, ktoré po vložení do mechaniky inštaluje súbory rýchlosťou ... nesmierne malou. Pokým sa z CD presunulo 1% súborov, trvalo to zhruba 24 min. Takže pravdepodobne s ním bude nejaký problém. Tým pádom je to nepoužiteľné. :( Takže jedine ak sa pošťastí nájsť AE na internete, alebo budem vytvárať aktivity tam, kde mi to OR umožní.
Na tvorbu súprav som taktiež využíval CB, ale momentálne skúšam Con Editor, ktorý vyzerá byť tiež pomerne slušný. :)

Pokud je disk nečitelný zkusil si jej stáhnout z netu a použít pro instalaci? Pokud se chceš věnovat tvorbě aktivit, určitě bych věnoval chvilku na instalaci MSTS s editory, protože tvořit aktivity způsobem jakým je děláš teď je podle mě ztráta času. :-)

Řekněme si to na plná ústa. :-) ISO soubory MSTS stáhneš na největším úložišti u nás, tam je prakticky skoro vše... :-) Stažení snad nebude takový problém a instalace zase tolik nezabere.

Ďakujem za pomoc, MSTS mám už nainštalované. Už sa len naučiť robiť s editorom a myslím si, že to bude lepšie. :) Túto aktivitu ešte dokončím týmto spôsobom, predsa len už som za polovicou a nerád by som to zahodil. AI doprava fungovala aj po prejdení návestidla na červenú, takže verím, že ak si niekto potom túto aktivitu stiahne, tak ju hneď neodsúdi kvôli tomuto problému. Nemôžem to nijako ovplyvniť. :)

Os 5764 z trate ŽSR 150 je už na stránkach http://tkanlokopage.webnode.cz/ . Ďakujem za zverejnenie a tiež odporúčam prečítať Readme. Prajem príjemnú jazdu! :)

Práve dokončujem EC 182 Rákoczi. Zatiaľ bez komplikácií. Verím, že konečná verzia bude čím skôr. :)

Open Rails 2017-06-05 12-31-38.jpg Open Rails 2017-06-05 12-31-58.jpg

Back
Nahoře