Tabor_ORTS_PL

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna m61
  • Datum začátku Datum začátku

m61

Posunovač
Elektrické lokomotivy přizpůsobené Open Rails

http://forum.trainsim.pl/index.php?topic=97.0

SFCAN053.jpg SFCAN097.jpgSFCAN047.jpg

Osobní vozy přizpůsobené Open Rails
Nákladní vozy přizpůsobené Open Rails

http://forum.trainsim.pl/index.php?board=20.0

SFCAN084.jpg SFCAN064.jpgSFCAN037.jpg

FTP link průběžně aktualizován

http://data.trainsim.pl/Tabor_ORTS_PL/?C=M;O=D

Pobierając tabor z nowymi plikami należy pamiętać, ze rozruch lokomotyw odbywa się bardziej realistycznie.
W kabinach po lewej stronie widoczne są trzy wyświetlacze.
1 - wskazuje wartość siły pociągowej w kN
2 – wskazuje wartość natężenia wyłącznika nadmiarowego w A
3 - wskazuje wartość natężenia prądu w A.
Podczas rozruchu / do I bezoporowej pozycji / jak w czasie jazdy należy tak nastawnikiem operować aby żadna z tych wartości nie zmieniła koloru.
W przypadku pokazania się przynajmniej jednej wartości w kolorze czerwonym należy nastawnikiem zejść nastawnikiem na niższa pozycje, aby znowu wszystkie wartości wyświetlane były w kolorze zielonym
Poniżej do obejrzenia uruchomienie lokomotywy EU07 jak tez, rozruch i jazdę przy prowadzeniu pociągu z TT, załączonym do testów taboru.

https://www.youtube.com/embed/DvO_wJwE-Zk

Ahoj, už jsem to postahoval, ale mám problém s ConBuilder, který mi po nainstalování modelů háže neskutečnou spoustu chyb v eng a wag souborech.
Dan

ConBuilder bol stavaný pre MSTS. Takže by som to najskôr testol v OR či to je dobre, alebo nie. Samozrejme záleží aj od chýb. Linky na zvuky a cab musí byť.......

Jenže sestavování souprav do aktivit řeším přes CB a je jedno, zda pro OR, nebo MSTS. Jen kdyby někdo zjistil co Conbuilderu vadí, klidně to poopravuji. Píše mi report, jako by nesděly názvy eng (wag) se jménem souboru a názvu uvnitř, přitom jsou shodné. Jiná vozidla pro OR to nedělají.

ConBuilderu rovněž vadí parametr ORTSFreightAnims, je-li v definici .wag použit. Jak tu psáno výše, je programován pro MSTS a s některými ORTS definicemi se nepopasuje. Výsledkem je, že jako kontrolní nástroj přestal být pro OR modely a jejich definice použitelný. Consist však bez problému sestaví.

Tuším, že zde budu ukamenován, ale osobně považuji za nejsnazší skládat soupravy přímo "ručně" v poznámkovém bloku - stačí vzít jakýkoli *.con soubor a tím je hotová hlavička a dále je uspořádán logicky - každému vozidlu soupravy odpovídá jeden blok zápisu. Hlavička bloku "engine", nebo "wagon" určuje, zda bude simulátor hledat soubor *.eng*, nebo *.wag, v daném adresáři. Toto jest určeno v zápisu v závorce řádku - první zápis určuje název souboru eng/wag (bez přípony!!!) a druhý určuje adresář, v němž se onen soubor nachází.

Jsem toho názoru, že i když na mnoho činností již existují programy a "utility", tak je lepší umět tyto soubory editovat i "ručně", jelikož MSTS a ORTS nejsou programy typu "install&play", ale celkem složitě provázaný souborový systém, kterému je třeba rozumět. Pak je mnohem snazší orientace a hledání problému.

Na přání mohu udělat obrázkový návod, kterak se v souboru *.con orientovat a jak jest složen. Pokud zde již v minulosti nebyl - jsem na tomto fóru pár dnů a na stará kolena vážně není v mých silách prohledat tisíce vláken.

Na přání mohu udělat obrázkový návod, kterak se v souboru *.con orientovat a jak jest složen. Pokud zde již v minulosti nebyl ...
Netřeba, návodů je tu hafo i s popisem souborů na stříbrných táccích. Neleniví zájemci si je najdou. Povrchní lenoši se neobtěžují a raději píší dotazy na osobní návody ( netýká se osobně D.J.).

Ahoj.
To je fakt o ničem. Ručně v texťáku vypisovat soupravy? Do toho nejdu. :) Když dělám aktivitu, mám CB spřažen s Shape VieWer, abych mohl kouknout přesně jaký model skin valím do soupravy. TSRE5 Consist Editor je super, ale bohužel neumí dělat v 16 bitech, Activity Editor zase neumí 32 bit, takže bych musel jak idiot přepínat neustále monitor. Až bude program na tvoření aktivit přímo pro OR a bude alespoň trochu srozumitelný a hlavně v češtině, bude to super. Ale zatím, pokud je pro tvorbu aktivit nutnost mít instalaci MSTS, měli by i tvůrci úprav pro OR brát tento fakt v úvahu.
EDIT:
Tak Activity Editor MSTS se taky s těmito úpravami nemá rád... Teď odskoušeno, soubory se v AE zobrazí, ale mašinka nevidno a pokud udělám con, tak mi AE letí do oken.

Tvorcovia or doteraz neurobili nič podstatné práve preto, lebo brali do úvahy msts. Čím skôr s msts seknú tým lepšie pre or. Consisti si kľudne rob v cb. Vždy si stačí skontrolovať čo sa mu nepáči a iba to ignorovať. V žiadnom prípade by som nikdy neprepisoval ani name ani nič iné,lebo zase s toho spravíte mrdnik. Myslel som si že ste sa už s msts poučili,ale začínam pochybovať.

Souhlasím s tím, že je vhodné ovládat ruční editaci .con souborů, ale brát to při tvorbě aktivit jako stěžejní metodu je prakticky nemožné - už takhle vytvoření aktivity trvá celé hodiny a dny. Navíc s přihlédnutím k tomu, že OR oproti MSTS umožňuje reálnější zaplněnost nádraží, což je nutně spjato s větším počtem .con souborů. Nicméně OR má na samotnou netestovací jízdu, a tím spíše aktivity, ještě hromadu času (zvuky, alespoň jakžtakž ladění,...), a to do té doby, věřím, přijde nějaký komplexní editor. Anebo taky ne, a budeme místo něj mít realističtěji otvírané dveře.

Ahoj, já v něm už consistts tvořil, ale znova píšu, tento program neumí pracovat v 16 bitovém rozlišení (v okně se nezobrazují mašinky a vozy), editor aktivit v MSTS zase neumí pracovat v 32 bitovém rozlišení. A potřebuji mít u tvorby aktivit spuštěno oboje.

A co ten Convoi? Zkoušel jsi ho?
Ahoj.
Teď jsem ho nainstaloval, dal češtinu, ale vyhazuje mi u neg a vag souborů ještě více chyb jak ConBuilder... Tak to bude na dlouho, Tome, nevíš jestli se dá spřáhnout s ShapeViewer, jako je tomu u CB, abych si mohl prohlížet vozidla, než je dám do aktivity? No a i když v nástrojích zapnu ČJ, tak je to po vypnutí stejně francouzky. :-)
Třeba:
Convoi.jpg
Dan

Convoi umí náhledy přímo ve 3d - pravé tlačítko myši na názvu eng. A s tou francouštinou nevím, mě čeština funguje normálně.

Len ja stále nechápem kde je problém. CB chybu síce vypíše, ale consist normálne spraví. A to je predsa dôležité nie?

Back
Nahoře