Tabor_ORTS_PL

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna m61
  • Datum začátku Datum začátku
Neni pravda, ze editor aktivit neumi pracovat v 32bit barvach. Pred 2. mesici jsem MSTS normalne zkousel vcetne editoru a naprosto bez problemu pod Win10.

Tak jsem pro jistotu zkusil nainstalovat MSTS na Win 7 a bez dalsich uprav a nastaveni (krome instalace patche 1.1 a BIN 1.8.052113) vse krasne funguje s TSRE5 0.6905. Pustil jsem nedriv Editor a az pak TSRE5

Tak sledu automatické přepnití:
AE 32 BIT.jpg
Máš pocit, že v tomhle něco vytvořím. :)
Po přehození na 16 bit v nastavení monitoru:
AE 16 BIT.jpg

No a i když v nástrojích zapnu ČJ, tak je to po vypnutí stejně francouzky.
... blahoslaveni chudí duchem ...
Jsou dvě možnosti řešení:
1. vrátit se zpět k NT5 a na XPčkách fungovat bezstarostně s některými omezeními.
2. naučit se konečně po létech pracovat se svým novějším OS NT6 (Vista, 7, 8, 9, 8.1,10) a respektovat nutnost práce s uživatelskými právy administrátora u programů s optimalizací pro starší OS.
A protože tohle vše už tu bylo nesčetněkrát tak ještě trénovat paměť.

Activity Editor zase neumí 32 bit, takže bych musel jak idiot přepínat neustále monitor.
AE 32bit samozřejmě umí, ale k tomu je potřeba si optimalizovat rozumně nastavení GK , opět platí předchozí, takže to nebude "jak".

Ahoj Dane, nevím, na jakém OS používáš MSTS / OR, ale u Win7 je třeba při instalaci ConBuilder i Convoi udělat určité kroky navíc. Někdy někde jsem to tady vyčuchal a udělal si z toho návod, který mám kdykoliv k dispozici. Dám ti to do SZ. Snad se to u Desítek taky hodí, pokud je máš.
Tady je to těžké - noční směna to tu akorát zjebe, že nedodržujeme gramatiku a že nejsme schopni najít onen pomyslný stříbrný tác, zaházený spoustou dalšího, jistě cenného "nádobí". Jiní tu vysvětlují, že netreba nám ďalších návodov, pretože už všetko bolo kadesi napísané a máme si to laskavě pamatovat, když si to pamatuje on.
Tak snad ti to k něčemu bude. V.

Wątek lub dział, którego szukasz nie istnieje albo nie masz do niego dostępu.
Zaloguj się lub zarejestruj konto na Open Rails.

m61, nebudu se registrovat a logovat pro prosté zobrazení tvého linku.
Nasměruj vlákno bez nutnosti logování.

Napiš svůj požadavek normálně polsky bez toho strojového překladu, pak mu snad porozumíme.

Myslím, že by šel hned do prokluzu při takovém nastavení kontroléru při rozjezdu. Škoda, že ty modely nejsou realisticky naladěné.

Posiadam przystosowane do ORTS Pl n/w lokomotywy, które chciałbym udostępnić na forum w dziale Download.
http://forum.trainsim.pl/index.php?topic=150.msg1068#msg1068
basia_mala_jpg_300x300_q85.jpg
Aby to zrobić potrzebna jest zgoda autora tych dodatków. Tak wiec jest to zadanie dla Was,- pomoc w uzyskaniu zgody na publikacje tych lokomotyw.

Zalezy mi na tym aby były na naszym forum ponieważ są one dostosowane do Pl taboru z logiem ORTS.
Tabor czeski pomimo używania loga OR niestety nie jest w 100% przystosowany do OR. Powodem tego są sprzęgi. Podobnie jak z naszym taborem było, co dobre w MSTS to nie zawsze dobre w OR.

V Polsku uživatelé MSTS (a nyní OR) převzali kdysi nastavení spáhel dle Ondřeje Frinty. To je tedy na 80cm. Změny se týkají parametrů Size, Coupling (r0) a InertiaTensor.
U rozměrové definice modelu .sd potom parametr ESD_Bounding_Box.
Měl by být změněn i default.wag v trainsetu:
První změna spočívá v tom, že řádek "30cm # Minimum couple distance" je změněn na "80cm # Minimum couple distance"
Druhá změna spočívá v tom, že řádek "0.2 # min coupling velocity" je změněn na "0.01 # min coupling velocity"

Sám tohle nastavení od dob jeho uvedení používám. Při přechodu na OR jsem si založil nový trainset, kam umištuji nově vyladěný vozový park. Na default.wag jsem při tom zcela zapoměl a doposud jej nijak nepostrádal.

Připomínka o českých modelech označených logem OR je zcela na místě, i když se to někomu nebude líbit. Řada již funkčních ORTS parametrů zcela chybí. Nebo jsou místo nich ještě původní parametry MSTS. A nemluvě o spoustě dalších parametrů MSTS, které OR vůbec nepoužívá a v definicích jsou pouze balast. Na druhou stranu, není to problém jen českých modelů. Všichni se to učí. Někdo více, někdo méně důsledněji.

V Polsku uživatelé MSTS (a nyní OR) převzali kdysi nastavení spáhel dle Ondřeje Frinty. To je tedy na 80cm.
Díky za info.
Pamatuji totiž kdysi ještě nějaké podivné nejednotné ladění.
"0.01 # min coupling velocity" je i v našem upraveném default.wag, což ale chybí spoustě mladých neználků ...

Back
Nahoře