Pajavlaky
Průvodčí
To je myšleno vážně? Potom celý matematický výpočet pouze nahrazuje metodu, kterou používají jiní (vč. mě): Praktické zkoušky vozu nebo soupravy (jízdu) na zkušební trati s hledáním optimálních hodnot parametrů. U té praktické zkoušky v simulátoru je alespoň zohledněno celkové nastavení vozu(ů), tak jak se budou potom používat v aktivitách.
Ano, to je myšleno vážně. Výhoda je čas - takto jsem zpravidla schopen určit MaxBrakeForce během pěti minut. Za tu dobu sotva stihneš realizovat opakovaný praktický zkoušky a dobrat se ke správný hodnotě. Co se týče nastavení vozidel, už jsem o tom mluvil. Zábrzdnou dráhu ovlivňují z celkového nastavení dvě věci - rychlost naplnění brzdového válce a jízdní odpor. U lokomotiv nastavuju a počítám s dobou plnění brzdového válce cca 5 s, funkční předpis závislosti jízdního odporu na rychlosti si z engu vytahuju a do matematického výpočtu jej zadávám konkrétní (vstup 5), tedy je při výpočtu zohledněno vše, co být zohledněno má.
Zajímavé, že tvrdíš, jak MaxBrakeForce hledáš pomocí praktické zkoušky na trati, přitom jsme minulý tejden museli vést bouřlivou diskuzi o tom, proč je výpočet, kterej používáš ty (a zjevně si jej použil i u kocoura), zcestný.
Na engu 742 jsi jinak udělal kus poctivý práce, klobouk dolu. Na mojí aktualizaci už jsi koukal? Věřím, že se dohodneme.