Hledám modeláře tratí (placený projekt)

paashi

Posunovač
Ahojte,
hledám modeláře tratí, který by si chtěl přivydělat. Požaduji zkušenost s modelováním tratě (tzn. potřebuji vidět vámi v minulosti vymodelovanou trať). Podrobnosti v SZ.

Zdravim. Prosim vas, chtěl bych poprosit někoho (kohokoliv) kto umi jakymkoli spusobem modelovat, vytvařet, nebo upravovat tratě do MSTS, tak chtěl bych poprosit o nasledovne. Na zakladni trati Nort-east coridor, to je puvodni trať ve hře vedouci z Filadelfie přes Baltimor až do Washingdonu D.C. . Tak chtěl bych poprosit někoho kto to umi, zdali by byl tak hodnej a přidělal na tehle trati na pozizi Latitude (zeměpisni šiřka) 39.55776 a Longitude (zeměpisni delka) -76.07565 jsou tam přesně na tyhle pozici 2 koleje jedouce paralelne podel sebe. Chtěl bych jen přidělat vyhybku, respektive 2 vyhybky tak aby došlo k spojeni těhle dvou koleji a aby bylo možno na tyhle pozici přechazet z jedny koleje na druhou - je při tom jedno v jakem směru, zdali to bude přechod z jedne koleje na druhou při jizdě dopředu, anebo při couvani to je uplně jedno. Jen prostě aby byly nějak tyhle 2 koleje na tomhle mistě spojeny. Duvod proč to chci je celkem jednoduchy :) Chci prostě na tyhle trati nějake misto kde by bylo možne se otočit, ať už s celou soupravou (na tuhle odbočku a tyhle popsane 2 koleje se vejde klidně i double-lenght Acela Expres), anebo třeba otočit lokomotivu :) Tohle misto co jsem na tyhle trati našel je k tomu uplně idealni a stači pouze tahle maličkosti - přidělat tam 2 vyhybky a propojit tychle 2 vedle sebe jedouci koleje :) Jelikož jsem v tyhle oblasti uplny novaček tak poprosim vaše připadne připominky a taky hejty jsou vitany ;) Děkuju, přeji přijemne přežiti vanočnych svatku :) - To mi mimochodem připomina, jak jsem si kdysi jako maly kluk přal pod stromeček vlačky - modelove kolejiště - teď už chvala Bohu nemusim, mužeme ho mit kdokoliv takovehle virtualni a s vagonkama a mašinkama jake se nam jen zachce ;) Tak ať žijou vlačky ;)

Vlaky se neotáčejí jako tramvaje, ale lokomotiva se odpojí a objede soupravu. Pokud se jedná o ucelenou soupravu, tak se jenom přejde na druhé stanoviště a jede se zpět. Tohle funguje v MSTS od roku 2006. Teď máme rok 2021 a a pokrok zase postoupil hodně vpřed. A těch tratí, co po celém světě existuje, že nikdo po nějaké defaultní trati z MSTS si nikdo ani nepovzdechne. Respektive v MSTS už téměř nikdo nejezdí, protože jej nahradil Openrails, kde je mnohem pěknější prostředí, nové možnosti ovládání a hlavně podpora nových počítačů.

Vlaky se neotáčejí jako tramvaje, ale lokomotiva se odpojí a objede soupravu. Pokud se jedná o ucelenou soupravu, tak se jenom přejde na druhé stanoviště a jede se zpět. Tohle funguje v MSTS od roku 2006. Teď máme rok 2021 a a pokrok zase postoupil hodně vpřed. A těch tratí, co po celém světě existuje, že nikdo po nějaké defaultní trati z MSTS si nikdo ani nepovzdechne. Respektive v MSTS už téměř nikdo nejezdí, protože jej nahradil Openrails, kde je mnohem pěknější prostředí, nové možnosti ovládání a hlavně podpora nových počítačů.
Jo jasně. Vim co je to přepřahnuti lokomotivy :) Akorat, že MSTS mi to moc nepomuže, protože MSTS nejde změnit stanovistě a tak to v praxi vypada tak, ze dojedu na konec trati, odpojim mašinu od vagonu, objedu vagony, prisunu k vagom, ale pořad se divam z kabiny tim samim směrem a tak teď před sebou nevidim trať po ktere nazpatek pojedu, ale vidim před sebou svoje vagony a abych je tahal tak musim s mašinou celou dobu couvat. Takže proto by i zde se hodilo to otočeni mašiny :) Prostě odpojit od vagonu, otočit mašinu a až pak přirazit k vagonum z opačne strany a jede se :) Mně se ty defaultni tratě celkem zamlouvaji, protože jsou skutečne, tedy vytvořene podle skutečnosti :) Třeba ten Nort-East coridor, to je jeden z nejvytěženejšich koridoru na světe, a to nejen kuli vlaku, ale taky tama vede 6-ti prouda dalnice, protože to spojuje Boston - New York, Filadelfii, Baltimor a Washington D. C. - prostě pořadně velka a vyznamna města v USA s hlavnim městem USA :) V MSTS je k dispozici ten usek tratě od Filadelfie po Washington a trať je to krasna a rychlostni, takže se da na ni si pěkně zajezdit a neni třeba brzdit u každe vrby :)

Já myslím, že si z nás děláte legraci. :D
Ne, to opravdu nedělam :) Takže pojďme raději pěkně po pořadku a uplně od začatku :) Takže, moje otazka: Je teda možne, v MSTS nějakym spusobem přepnout se na druhe stanoviště lokomotivy, ktery mi je doposud skryty a ktery mi nějak nějakym spusobme unikl? Jo, pan Zbyněk mi něco naznačil ohledně nějakeho Open Rail simulatoru, jo super, v pohodě, beru. Ale tohle je taky forum i pro MSTS pokuď se nepletu a tak se doufam na mně nebudete zlobit když zatim ponecham jinači simulatory stranovu a budu ještě chvili řešit MSTS :) Alespoň do doby než mně to nenaštve, protože ta "jednosměrnost" provozu a nemožnost si trať užit i v opačnem směru mě v tyhle hře s prominuť fakt že "sere" :D a jestli teda nebude jina možnosť pak jistě budu uvažovat i nad jinačima simulatorama. Zatim ale pokud by existovala nějaka možnost jak se přesunout (nebo alespoň nějak otočit, buďiž i s celou lokomotivou pokuď to jinak nepujde) ...nějaka možnost jak se přesunout na druhe stanoviště v lokomotivě pak bych zustal ještě nějakou dobu věrny MSTS :)

protože ta "jednosměrnost" provozu a nemožnost si trať užit i v opačnem směru mě v tyhle hře s prominuť fakt že "sere"
Proto si myslíme, že si děláš legraci. Hujer. :) V roce 2005 přišel do komunity nějaký Džordž a opravil celý MSTS svým Binem. A tam prostě už jde přecházet nejen na druhé stanoviště, ale i do jiné lokomotivy zapřažené do soupravy. Ale je nutné udělat úpravy v zápisech kabin. Však vzorů, jak to udělat i na těch namalovaných původních lokomotivách je plno. Ale proč tam nejezdit s něčím už upraveným, že? Jinak nebýt MSTS BIN, tak bych já se stavěním tratí skončil na předměstí Prahy. Protože v husté zástavbě editor okamžitě padal.

.....Tohle misto co jsem na tyhle trati našel je k tomu uplně idealni a stači pouze tahle maličkosti - přidělat tam 2 vyhybky a propojit tychle 2 vedle sebe jedouci koleje :) Jelikož jsem v tyhle oblasti uplny novaček tak poprosim vaše připadne připominky a taky hejty jsou vitany.....
Tak ty si v tom uplny novaček, ale vieš, že sa jedna pouze o maličkost.... tak tomu vravim pokrok minimalne na uroven amater, ked si na toto sam prišiel :D :D :D

Tohle se mělo psát až 31.12. Pak by to mělo ten správný říz. Protože že někdo po 20 letech se rozhodl řešit původní tratě je ten nejlepší vtip....
Ještě jsem měl v SZ jeden dobrý vtip, prý jestli bych nepostavil trať do modernizovaných Židlochovic. :) Další Hujer. :) A to se jednalo o letitého člena komunity a aktivitáře. Zkrátka silvestrovský humor. Ale chápu, protože mé tratě jsou tak rozsáhlé, že běžný smrtelník nemá šanci vše projezdit a zkontrolovat. A vo tom to je, že tato hračka vydrží hodně dlouho, než omrzí.

Dobrej den :) Přatele, diky jednomu z členu teto komunity (tohoto fora) mam velkou radost. Zminěneho člena prozatim nebudu jmenovat, protože nevim zdali by si to přal, ale když tak, když bude tohle čist klidně ať se přihlasi :) Ale o tom až pak :) Nejdřive bych si chtěl trochu popovidat na temu "otačeni vlaku" :D nebo tak nějak bych to asi pracovně nazval :) No dobře teda. Ono možnost přechazeni z jednoho stanoviště na druhe u novějšich, anebo upgradovanych, vlakovych simulatoru je dozajiste věc skvěla, nicmeně si myslim, že i tak je vcelku k užitku pokuď i navzdori tomu existuje možnost vlaky otačet :) Uvedu přiklady z praxe. Začneme tim nejmalichernejšim a co vam možna vzbudi i usměv na tvaři :D ale pak přejdu k mnohem praktičtějšim duvodum :) Tak třeba osobni vagony - kupe :) Někdy mne celkem sere, když nastoupim do vlaku a vagon s kupe je otočeny jinak než bych si zrovna přal :) No prostě, pokuď se jedna o vagon s kupe, pak dozajista vite, že ze sedadla pro cestujici mate možnost se divad z okna pouze na jednu stranu, na druhe straně se nachazi chodba :) A ja mam takove maniery při cestě vlakem, že chci prostě někdy sedet a koukat se z vlaku na opačnou stranu, než nam naše milovane ŽSR pošlou :D Pak tedy z toho plyne nasledujici :) Kto je chytrej a šikovnej sestavovač vlakovejch suprav, a pakliže je ve vlaku řazenych vice osobnich vozu tipu kupe, pak chytrej člověk to uděla tak, že ty vagony nasklada tak, že jeden vagon bude mit kupe, tedy tu čast vagonu kde jsou sedadla pro cestujici orientovanou na pravou stranu v směru jizdy vlaku, druhej vagon pak přesně obracene, bude otočen tak, že kupe budou orientovane na levou stranu v směru jizdy vlaku, třeti vagon pak opět bude obraceny tak aby kupe byli na pravou stranu a tak dale... a pak si muže cestujici jednoduše vybrat kde na kterou stranu chce mit orientovane kupe jednoduše tim, že si vybere vagon do ktereho si sedne :D Jak jednoduche, že? :D No jo, jenomže potiž je tu jen jedna. Že sem se v praxi s podobnym sestavenim vagonu ještě nesetkal :D A psat to jako oficialni žadost na ŽSR (nebo abych byl přesny a nikto mne nechytal za slovička tak ZSSK) mi přide trošku blbe :D a tak prozatim marně doufam a čekam, že se najde konečně nějakej chytrej a šikovnej sestavovač, nebo nevim jestli je to posunovač, nebo třeba vuz mistr, anebo vypravči :D :D :D kteryho tohle napadne a zorganizuje sestaveni vlakove soupravy tak jak pišu :D Okej, ale to je ten menši duvod, Přejdu k tomu duležitejšimu duvodu proč mit na trati možnost otačet vlaky, ale to už dam do druheho přispěvku, protože tenhle je už set sakra dlouhy :D Takže...

Zdravím
a k příspěvku č. 11 z tohoto vlákna uvádím :
Nic proti tomu, aby byly soupravy osobních vozů poskládány tak, aby "kupátka" byla na různé strany. Pokud jde o přání, které má vztah k realitě, pak asi úplně nepatří do fóra k virtuálním vláčkům, ale máme Silvestra a musíme být maximálně tolerantní :D. Pokud jde o sestavování souprav v simulátoru, tak editor souprav umí jedním klikem jednotlivé vozy otáčet dle libosti,což by mělo pomoci.
Tak pěkný večer a hodně zdraví a nových modelů a aktualizací do Nového roku 2022 !!!!!!!!!!!! ;)

...Takže pokračovani meho předešleho komentu o "Ujednani o duležitosti, či řekl bych, přimo až nezbytnosti :D otačeni se vlaku" :D Chtěl bych vas taky informovat třeba o tom, že ještě donedavna, se u nas na Slovensku otačeli vlaky LEO Expres :) Jako ač zni to jako vtip, ale dělo se to zcela važně :) Vysvětlim... Nevim jak jezdi LEO expres teď, myslim, že už jezdi trochu jinak a trochu jinači trasou, ale donedavna tomu tak bylo, že opravdu když se vracela jednotka vlaku LEO expres od nas ze Slovenska tak přichazela na uzemi ČR vždycky otočena. A pokuď bydli někto z vas v Praze, nebo třeba v Pardubicich, Olomouci atd. prostě někde u hlavniho železničniho koridoru Třinec - Ostrava - Praha, tak jste se o tom mohli klikně i na vlastni oči přesvědčit, kdyby jste si poznačili seriove čislo vlaku, a pak kterym směrem je hlavni vuz a kterym směrem řidici vuz a řidici stanoviště, pak by jste videli, že ony LEO Expres vchazi na SK třeba hlavnim stanovištěm na před a vraci se zpadky do ČR taky hlavnim stanovištěm na před. Duvodem bylo jeho otočeni se v okoli Prešova a Košic, přesně teda v Kysaku a jeho užiti odbočky ktera se v Kysaku nachazi. Jednoduše vlak jel do Košic přimo přes stanici Kysak. V Košicich vykonal strojvudce změnu stanoviště a vlak jel obracenym směrem do Prešova. V Prešově opět vykonal strojvudce změnu stanoviště a vlak vyrazil nazpatek směrem na Košice, kde však zhruba v polovici trasy mezi Prešovem a Košicema se nachazi Kysak, z Prešova však už neprojižděl přimo přes stanici v Kysaku ale šel přes odbočku ktera vlak nasměruje přimo na Spišskou Novou Ves, Poprad, Liptovsky Mikulaš, Vrutky, Žilinu, Čadcu a pak statni hranici :) To jen aby ste mi věřili, že si nedělam prdel a že opradu dochazelo k otočeni vlaku po každe jizdě na SK a dale pak zde vysvětluji duvod z jakeho k tomu dochazelo :) Ale podstane je, že takhle jednoduše a bez nutnosti točny se da opravdu vykonat otočeni jakehokoli vlaku, či vagonu. Stejny system řazeni koleji a odbočka stejneho principu jaka je v Kysaku se nachadza řeba i v Žiline, tu ale prozatim nikdy žadnej vlak na pravidelne lince neuživa protože každej vlak ktery prochazi kolem Žiliny v Žiline na hlavnim nadraži taky zastavuje, takže žadnej vlak nepoškou do odbočky ktera sic je v blizosti stanice v Žiline, avšak projezd touhle odbočkou by měl za nasledek, že vlak mine stanici a stanični nastupiště. Takže :)

No, ale teď co je to hlavni :) Když opomineme nevhodně otočene kupe osobniho vagonu :D a taky nahodne otačeni soupravy LEO Expresu, tak je zde jeden dosti podstatny duvod, proč by měly existovat takove useky a odbočky kde se vlaky mohou otočit :) A tak třeba, ač by mi tady někto mohol argumentovat možnosti změny stanoviště u lepšich a novějšich vlakovych simularu, uvědomte si panove, že zde mame mašiny jakou je třeba Bangle :) Tedy 740. A ta nema stanoviště do jednoho a do druheho směru rovnocenne. Do jednoho směru ma strojvudce před sebou delši čast kapoty, zatim co do druheho směru ma před sebou kratši čast kapotaže lokomotivy, co je vcelku podstatny parametr ktery dosti ovlyvňuje vyhled strojvudce na trať u tohodle typu lokomotivy. Stejňe tak i 770 Čmelak. A o Hektoru, čili 720 už ani nemluvě. A co třeba parni mašiny? A nebo i v samotnem MSTS, lokomotiva Dash 9, anebo GP 38. Tam sice i kdyby byla možna změna stanoviště, avšak je doufam jasne, každemu kto se na tuhle lokomotivu podiva, že to ani zdaleka neni jedno a totež to, jakym směrem lokomotiva pujde a ktere stanoviště bude užite. Je zjevne, že tyhle mašiny maju jeden směr určenej jako prioritni, tedy hlavni, a druhej směr je jenom jakejsi provizorni. Takže tak :) Jo, a ta dobra nalada kterou jsem popisoval. Tak panově, představte si, že se našel, teměr ihned, jen par hodin po tom co jsem sem vepsal svou požadavku o přidani vyhybky v danem bodě trati, tak se našel člověk ktery mnou požadovanou změnu provedl a poslal mi na email a ono to, k memu překvapeni opravdu fungovalo. Opravdu se tam teď dokažu na te trati otočit s jakymkoli vlakem :) No, takže prostě parada a chtěl bych timto i tomu člověku poděkovat :) A pokud by souhlasil, tak bych jsem tu danou upravenou trať i dal aby jse si to mohli opravdu sami vyskoušet, že se tam opravdu otočit da a dokonce s tim hra nema žadnej problem a všechono funguje uplně v pohodě i při jizdě v obracenym směru - u Acela Expres bez problemu funguje navěstni opakovač :) No proste - pecka :) Vše dobreho do noveho roku přeju :)

Zdravím
a k příspěvku č. 11 z tohoto vlákna uvádím :
Nic proti tomu, aby byly soupravy osobních vozů poskládány tak, aby "kupátka" byla na různé strany. Pokud jde o přání, které má vztah k realitě, pak asi úplně nepatří do fóra k virtuálním vláčkům, ale máme Silvestra a musíme být maximálně tolerantní :D. Pokud jde o sestavování souprav v simulátoru, tak editor souprav umí jedním klikem jednotlivé vozy otáčet dle libosti,což by mělo pomoci.
Tak pěkný večer a hodně zdraví a nových modelů a aktualizací do Nového roku 2022 !!!!!!!!!!!! ;)
Jo jo. Jde o to, a souvislost se simulatorem je takova, že cela tahle tebata, o "otačeni vlaku" se spustila a souvisi s mou požadavkou o vykonani drobne editace trati pravě v MSTS :) A chtěl bych timpo poprosit modelaře trati, aby do svych trati přidavali vždy alespoň jedno takove zminěne misto, ktere otočeni vlaku v simulatoru umožni :) Dik moc za tolerantnost ;)

EDIT (dodatek): Ještě bych chtěl dodat, že v blizke době bych sem přidal nějakej obrazek, nebo načrt toho, jak ma takove misto sloužici k otačeni vlaku ve hře vypadat :) Jsou toho celkem 3 varianty co zrovna znam a co mne napadaji. Ještě jednou diky a vše dobreho do noveho roku :)

Nějak nechápu řeč tvého kmene
No podivej :) Třeba to co piše MEDA. Že vlak a vagony je možne otočit v editoru. S tim se jistě neda nesouhlasit, nicmeně, ne každy (ku přikladu ja :D ) však editovat umi. Nicmeně, jezdit a vykonavat posun umi snad (pevně v to doufam :D ) každy kto se tenhle simulator odhodla skusit :) Takže, stejně jak je jednoduche pro někoho v editoru vlak a vagony otočit, tak samo je pro něj jednoduche přidat v editoru k libovolne trati misto kde si mužeš vlak a vagony otočit běžnou jizdou (posunem) - možno v některych připadech i stejně jako v realu :) A navic, myslim, že každe přibliženi simulatoru vice k realu je pro simulator nic jineho než přinos. Čim vice možnosti v simulatoru srovnatelnych s realem, tim lip. I když ji třeba využije malokto, určite neuškodi když v simulatoru bude

No podivej :) Třeba to co piše MEDA. Že vlak a vagony je možne otočit v editoru. S tim se jistě neda nesouhlasit, nicmeně, ne každy (ku přikladu ja :D ) však editovat umi. Nicmeně, jezdit a vykonavat posun umi snad (pevně v to doufam :D ) každy kto se tenhle simulator odhodla skusit :) Takže, stejně jak je jednoduche pro někoho v editoru vlak a vagony otočit, tak samo je pro něj jednoduche přidat v editoru k libovolne trati misto kde si mužeš vlak a vagony otočit běžnou jizdou (posunem) - možno v některych připadech i stejně jako v realu :) A navic, myslim, že každe přibliženi simulatoru vice k realu je pro simulator nic jineho než přinos. Čim vice možnosti v simulatoru srovnatelnych s realem, tim lip. I když ji třeba využije malokto, určite neuškodi když v simulatoru bude
Zdravím,
každý se musel učit v ovládání simulátoru, editoru atd. Ale je fakt, že ke všemu existují manuály na internetu. Pokud si je někdo nepřečte, nemůže využívat všechny funkce, které autoři nabízejí.
Při používání TSRE5 se kliknutím levého tl.myši na příslušný vůz v soupravě a dalším kliknutím pravého tlačítka myši se zobrazí nabídka a další kliknutí levým TM na " Flip " dojde k otočení označeného vozu. A zase ten platinový podnos ......... :rolleyes:

Ale tohle jsou reálné tratě a né nějaká fikce tam bych ještě pochopil. Ty si myslíš že takhle to funguje i normálně??? To asi těžko, kde není točna nebo jako triangl třeba na Masaryčce nebo třeba býval v Letohradu tak prostě fíra jezdí jak má loko nachystanou. A dál končím tato diskuze nemá cenu a s tvé strany i scestná.

Back
Nahoře