Aktivita s nákladním vlakem - kam umístit výchozí bod aj.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Zdravím, pročetl jsem sice návod na tvorbu aktivit (http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842), ale není mi pořád úplně jasné, KAM správně umístit výchozí bod trasy. Když si chci vytvořit aktivitu s nákladním vlakem o 15 vagónech a umístím výchozí bod dejme tomu mezi ty dva modré proužky označující stanici, tak mám lokomotivu až někde za zhlavím, protože na tom bodě stojí poslední vagón :)

Jiné problémy mám u aktivit s osobáky, někde se totiž v seznamu stanic v okně "editor trasy a vlaku" výchozí stanice vůbec nezobrazí a nelze ji tak zaškrtnout. Vím, že koncový bod musí být v cílové stanici až za tím druhým modrým proužkem, musí být tedy výchozí PŘED oběma proužky?

A poslední dotaz - chtěl bych třeba s nákladním vlakem zastavit ve stanici na koleji, která nemá ony modré proužky, ale zelené. Nicméně v takovém případě se stanice vůbec v okně "editor trasy a vlaku" nezobrazí a nemohu ji tedy zaškrtnout, že tam mám zastavit a tím pádem ji ani dát do JŘ ... Jde to nějak udělat? Existuje pro ty zelené proužky jiné použití nebo se musí použít nějaký vyčkávací bod či co?

Díky za případnou pomoc ...

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,
a) výchozí bod je vždy konec vlaku, t.j. poslední vagon soupravy
b) modré proužky jsou koleje s nástupištěm
c) zelené proužky jsou nákladní koleje nez nástupiště
d) Vyčkávací bod u vlaku hráče Ti je na prd, nákladní vlak posílej na nákladní koleje (má-li pobyt) a zastav ho návěstidlem - použitím servisu

Nechci se Tě dotknout, ale dle Tvých dotazů jsi četl velmi málo, protože tohle jsou opravdu základní otázky při práci s Activity editorem. ;)

Ešte nie, proti podobným pokusom iných jedincov to ešte vyzerá celkom kultúrne ... JOHNZ

Děkuji za odpovědi. S těmi proužky jsem si to myslel, jen jsem chtěl mít jistotu.

Že jsem začátečník, je snad patrno nejen z označení pod mým nickem, ale i podle počtu příspěvků, kde jsou zatím samé dotazy. Jezdím sice MTS již nějakou dobu, ale teprve poté, co jsem objevil trať Opava-Olomouc, jsem se rozhodl vyzkoušet si také sám postavit nějakou tu aktivitu. Návod na tvorbu (ten co je na http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842) jsem si pročetl (kromě definicí trafficu), o jiném návodu nevím. Udělal jsem si podle toho pár jednoduchých aktivit, ale o zelených proužcích, ani o tom, kde správně má počáteční bod být, jsem se nic nedozvěděl. Ale možná jsem slepý :)

Je jistě možné, že se o tom někde psalo, ale sám jistě vidíte, jak je toto fórum obsáhlé a čtení a hledání čehokoliv může někdy zabrat dost času. A kdo ho dneska má nazbyt? Namítnete, že mohu použít hledání - jistě, jen na heslo "výchozí bod" mi fórum vyhodilo tři stránky témat! Tak doufám, že jsme lidi, a že se nebudete zlobit, když se občas někdo (a je to někdo, kdo má zájem o stejnou věc jako Vy) zeptá na něco, o čem jiný ví, že je na tři roky starém vláknu, někde na 36. listu :)) Opravdu bych se nerad bál příště se na něco zeptat bez týdenní dovolené na pročítání celého fóra.

A ještě na připomínku moderátora - kam mám tedy příště vkládat dotaz ohledně aktivity?? Vlákno "Aktivity a tvorba aktivit" obsahuje pouze samá podvlákna, mj. "Aktivity - všeobecně", "Aktivity", "Aktivity - všeobecně - archiv #1" (67 listů!), "Problém s aktivitama" nebo "Soubory" (hodně všeříkající vlákno). Mohl bych tedy poprosit o sdělení, do kterého vlákna mohu příště položit dotaz?

Vzkaz JOHNZovi - děkuji, že jste se mě "zastal", opravdu nemám v úmyslu někomu škodit.

Děkuji ...

Vince Black napsal:
Vzkaz JOHNZovi - děkuji, že jste se mě "zastal", opravdu nemám v úmyslu někomu škodit.
Děkuji ...
Ono ani ja som ti nenadával, len takisto jak Tomes bol som mierne vykolajený z tých otázok, hlavne keď je známe, že si v BVE uznávanou kapacitou. Keby som ti nadával, tak tam nedám tie smajlíky a zamknem vlákno ...
Ony tie otázky sú fakt zodpovedané niekde tu na fóre v sekcii o tvorbe aktivít
PS: prečo nemáš v profile odkaz na svoj web ?

Nemám tam odkaz na svou stránku, protože jsem si říkal, že web o jiném simulátoru by tady nikoho nezajímal. Pravdou je, že v BVE skoro denně řešíme dotazy lidí, kteří jsou líní podívat se do návodu na jedné ze dvou našich (jediných) existujících stránek. :) Ale BVE zase není tak veliké, nemá tak rozsáhlé fórum jako MTS a ani není tolik co k řešení.

O tvorbě aktivit v MTS zatím vím opravdu velmi málo, učím se dost pomalu, hlavně z časových důvodů a od BVE se celá problematika dost liší.

Vince Black napsal:
Nemám tam odkaz na svou stránku, protože jsem si říkal, že web o jiném simulátoru by tady nikoho nezajímal.
Prečo, šak ju máš zaujímavú a človek naberie inšpiráciu. Kopa z nás by sa z tvojej stránky mohla podučiť.

Tak to nevím ... ale děkuji ... :) Přidal jsem ji tedy do profilu ...

Očuj, daj si ten web do laty, vo Firefoxe to blbne jak onehdá atlaslokomotiv.cz ... JOHNZ

Moderátorovi: Vím, už se na tom pracuje, ale nevím kdy to bude.

Back
Nahoře