Ladění řady 820 - M240.0

Pak tedy by mne zajímalo porovnání i s převodovkou benzinohydraulickou, turbinohydraulickou, elektrohydraulickou i větrnovrtulovohydraulickou. Dosud jsem se setkával jenom s nezávislými převodovkami hydraulickými bez ohledu na zdroj momentu na vstupu.
Bezpochyby to je přežblebt. Takže kromě matikáře bude do mě rejt ještě češtinář ...

Tom Kanka. Je tam brzdič a ne přepouštěcí kohout jako na staré Tatře. Funkce, kterou poptáváš by byla dvoustavová 0/1 (0/100%), ale brzdič je proporcionální - čím více zmáčkneš pedál, tím více to brzdí, takže stejně se mění úhel šlapky jako rukojeť BP, tudíž jedna klávesa jedním směrem a druhá klávesa opačným.

Josef Vogeltanz, co je na technickém principu češtinářského?
Akceptuji, že třeba víš o novinkách v Plzni. Vývoj jde stále kupředu a jsem jim nakloněn svou zvědavostí.

à propos
čím více zmáčkneš pedál, tím více to brzdí, takže stejně se mění úhel šlapky jako rukojeť BP, tudíž jedna klávesa jedním směrem a druhá klávesa opačným.
Znova. U brzdiče přidáš, sundáš ruku - nic se nemění - povolíš. U pedálu šlápneš, sundáš nohu - povolíš. Jak to nasimulovat?

Jak to nasimulovat?
A už jsi něco takového viděl v simulátoru? Třeba u knoflíku houkačky, kde zmáčkneš málo a houká slabě, přitlačíš a houhá víc, povolíš a přestane.
Znovu tedy - měníš úhel a ten lze v enginu pouze integrovat - přímá proporcionální funkce v digi prostě neexistuje.

Back
Nahoře