Grafické nastavenie OR

Hextall

Začátečník
Čo poviete na takýto vzhľad OR ? Stačí v nastavení grafickej karty zmeniť: (nefunguje pre všetky grafické karty, no väčšina novších s tým nemá problém).
Kontrast +6
Gamma +10
Saturácia -60

Alebo experimentovať s inými hodnotami, dajte vedieť :)

Záleží, akú máš grafickú kartu. Nvidia to bude mať v Nvidia Control Panel a ATI to bude mať v Catalyst Control Center. Čo sa týka integrovaných grafických kariet, tam si nie som istý, či to bude možné.

Nastavení (viz výše) je odvislé nejen na kartě, ale i na monitoru a jeho podání barev. Po dlouhém experimentování mám optimální parametry nastaveny takto:
AMD-05b Displeje - zobrazení barev.jpg
Zároveň bylo nutné provést kvůli monitoru individuální nastavení barev Správa pracovní plochy - Barvy pracovní plochy (RGB).
Předesílám, že už mám ale starší GK AMD Radeon 6670 a plánuji koupi nějaké výkonnější. Proto je nutné brát uvedené hodnoty s rezervou.

Konečne som sa dnes dostal k PC, tak som to mohol skúsiť v praxi. Gammu tam nemám napríklad vôbec, ale na to, aby hra nevyzerala tak rozprávkovo v podstate stačí ubrať sýtosť a navýšiť jas+kontrast. Všetky predvolené hodnoty sú 100, ubral som saturáciu -60, jas +10 a kontrast +10.

01.jpg

Hra potom vyzerá nejako takto, čo je fajn si myslím, nie je to tak kreslené celé.

02.jpg
03.jpg
04.jpg

Ano, je to určitě individuální v závislosti na monitoru a GK. Zobrazení máš velmi slušné.
Můj monitor byl už z výroby nastaven do příliš studených barev a zveřejněné parametry se jevily jako optimální, i s ohledem na předchozí zásahy do nastavení RGB.
Nová karta je již na cestě, tak uvidíme, co to udělá. ;)

Myslím, že taký vhodný kompromis je saturácia -40, kontrast +10, jas +10. Ale ako vravím, treba skúsiť experimentovať :)

1.jpg

2.jpg

Hextall: Je to subjektivní, ale zkusil bych přidat trochu červené v RGB nastavení (Catalyst). Nebo naopak trochu ubrat modré / zelené.

Back
Nahoře