MSTS a widescreen

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna xwing
  • Datum začátku Datum začátku

xwing

Začátečník
Je mozne nastavit rozlisenie v MSTS tak, aby nebol deformovany obraz na monitore s widescreen ? Konkretne mam LCD 16:10 rozlisenie 1680x1050.
Hladal som na nete, ale ziadne riesenie som nenasiel.
Kde si uklada MSTS konfiguracny subor, ktory obsahjue rozlisenie ?
Diky.

P.S. Som tu novy a do tajov MSTS som este neprenikol.

MSTS podporuje len klasické rozlíšenia 4:3, na obrazovkách wide MSTS spúšťame v okne. Kdesi tu na fóre je aj popis parametrov pre spustenie simulátora v okne.

xwing napsal:
Je mozne nastavit rozlisenie v MSTS tak, aby nebol deformovany obraz na monitore s widescreen ? Konkretne mam LCD 16:10 rozlisenie 1680x1050.
Hladal som na nete, ale ziadne riesenie som nenasiel.
Kde si uklada MSTS konfiguracny subor, ktory obsahjue rozlisenie ?
Diky.

P.S. Som tu novy a do tajov MSTS som este neprenikol.
spusť si MSTS v okně a to tak, že pod ikonu kde máš MSTS dopiš tento parametr
Vlastnosti - /train.exe přepiš na /train.exe" -vm:w -soundtest
Je to první řádek.

Jinak nevím čím to je, ale po slezině v Bratislavě, kdy jsem z notebooku promítal, jsem nemohl dostat zpět formát 1280x768. Johnz nad tím bádal a nakonec se zadařilo, ale nevím co udělal, od té doby, ikdyž spustím MSTS přes Trainstore, který spouští MSTS klasicky, tak už nemám deformovaný obraz, ale MSTS mám 4:3 s černými pruhy na boku. Kdybych věděl jak, rád bych poradil, ale ono to nějak samo po té slezině.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak nevím čím to je, ale po slezině v Bratislavě, kdy jsem z notebooku promítal, jsem nemohl dostat zpět formát 1280x768. Johnz nad tím bádal a nakonec se zadařilo, ale nevím co udělal, od té doby, ikdyž spustím MSTS přes Trainstore, který spouští MSTS klasicky, tak už nemám deformovaný obraz, ale MSTS mám 4:3 s černými pruhy na boku. Kdybych věděl jak, rád bych poradil, ale ono to nějak samo po té slezině.

Zbynku, to je presne to co potrebujem...
MSTS moze byt 4:3, ale chcem fullscreen a na krajoch LCD cierne pruhy.
Neviem co znamena spustat cez Trainstore...mam len nainstalovane to Tvoje DVD.
Window mod nemam rad..

xwing napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Zbynku, to je presne to co potrebujem...
MSTS moze byt 4:3, ale chcem fullscreen a na krajoch LCD cierne pruhy.
Neviem co znamena spustat cez Trainstore...mam len nainstalovane to Tvoje DVD.
Window mod nemam rad..
Tak si projdi rozšíření a najdeš tam i další věci krom Češtiny do MSTS a do svého PC, tak dostaneš ConBuilder ; MSTS Activities ; Train Store Což už ti pouze pro hraní musí stačit ...

Trainstore je jen příklad. Pokud MSTS spustím mimo ikonu, kde mám nastaven režim v okně z nabídky Start/programy/...
Tak MSTS na širokoúhlém displeji se zobrazuje přesně jak potřebuješ. Já se na to celé roky ptal odborníků a všichni mi tvrdili, že to nejde.
Na slezině v Praze mi okno nastavil Ppoollll. Ale slezina Bratislava, zeptej se Johnze, co mi v grafice nastavil. Nebo jestli si windows nepamatovali, že MSTS má chodit v okně 4:3, jak jsme promítali na plátno.
Tenkrát nastal problém, že po odpojení promítačky, jsem měl i na ploše jen obraz 4:3 se svislýni pruhy na okrajích a nemohli jsme to roztáhnout na původní rozlišení.
Současně jsem spokojen, po roce a půl mi MSTS chodí jak jsem potřeboval.

Ak máš ATi kartu, tak tam, kde sa karta nastavuje treba niekde (pamäť moja deravá) nájsť položku prispôsobiť veľkosti obrazovky a tú zrušiť ...

JOHNZ napsal:
Ak máš ATi kartu, tak tam, kde sa karta nastavuje treba niekde (pamäť moja deravá) nájsť položku prispôsobiť veľkosti obrazovky a tú zrušiť ...

Mam Nvidia, ale nasiel som to co si popisoval..takze diky moc a uz frcim 4:3.
Diiiiky ;-)

BTW...MSTS vie maximalne 1028x1024 ?
Rad by som aj viac.

1028x1024 som ešte nevidel ... ak myslíš 1280x1024 tak tam už má MsTS občas problémy sám so sebou, tak by to možno aj šlo,resp. Lubomir to mal myslím na kerýchsi skrínoch z "Nížiny" v 1600x1200 tak sa opýtaj jeho ...

JOHNZ napsal:
1028x1024 som ešte nevidel ... ak myslíš 1280x1024 tak tam už má MsTS občas problémy sám so sebou, tak by to možno aj šlo,resp. Lubomir to mal myslím na kerýchsi skrínoch z "Nížiny" v 1600x1200 tak sa opýtaj jeho ...
Já používám nastavení 1280x1024 a žádný zásadní problém s tím nemám.

A? To sa nejako vylučuje? Prečítaj si aspoň poriadne na čo odpovedáš ... JOHNZ

Jaroslav Skůra napsal:
MSTS umí 1600x1200, jinak 1280x1024 běhá naprosto spolehlivě, ale je to určitě o železe a celkovém sladění systému.

A mozes poradit, ako dat MSTS do rozlisenia 1600x1200 ?
Pokial mozno fullscreen. Zelezo mam docela slusne, takze sa neobavam.
C2D E6600 @3.2GHz, 2GB RAM a Nvidia 7900GT

Pozn. moderátora: pokiaľ si dobre pamätám, tak C2D E6600 má "len" 2,4 Ghz, kde si nabral tých 3,2 ?
Hmm, žeby overclock Hard?? ... JOHNZ
Skôr overclock brutal ... normálne toto intel nedovolí, má na to vnútorné ochrany - asi zoberiem xwinga nabudúce na intel konferenciu, nech sa predvedie, čo dokázal :wink: Tax

Keď si spustíš program mprofile.exe (nachádza sa v hlavnom adresári MSTS), tak ten si "pozrie" hardware počítača a nastaví možné rozlíšenia, ktoré dovolí PC.
Potom už len stačí vybrať si rozlíšenie v nastavení grafiky v MSTS.

Kebarko napsal:
Keď si spustíš program mprofile.exe (nachádza sa v hlavnom adresári MSTS), tak ten si "pozrie" hardware počítača a nastaví možné rozlíšenia, ktoré dovolí PC.
Potom už len stačí vybrať si rozlíšenie v nastavení grafiky v MSTS.

Spustil som ten mprofile.exe, na 1 sekundu sa zjavil napis profiling.
Vytvorilo to subor "MDRIVERS.DAT"
Ale v MSTS stale ponuka len zakl. rozlisnie 640x480, 800x600, 1024x768 a 1280x1024

V tom prípade sa Nvidia 7600GT MsTS nepáči a žiadne 1600x1200 nebude ... skús sa ešte pohrať s ovládačmi ... nainštaluj najnovší, potom ten čo bol na CD ku karte, pohrab sa v archívoch a nájdi si nejakú medziverziu (hoc pri 7600GT ich asi moc nebude) ... a môj obľúbený drb na záver - si si istý, že si v hre prešiel tú ponuku rozlíšení celú?

JOHNZ napsal:
V tom prípade sa Nvidia 7600GT MsTS nepáči a žiadne 1600x1200 nebude ... skús sa ešte pohrať s ovládačmi ... nainštaluj najnovší, potom ten čo bol na CD ku karte, pohrab sa v archívoch a nájdi si nejakú medziverziu (hoc pri 7600GT ich asi moc nebude) ...

Mam 7900GT, ale skor by som skusil ten subor MDRIVES.DAT od niekoho ineho.
Mohol by si mi ho poslat na mail co mam v profile ?
Diky

To musis niekoho ineho poprosit, ja som MsTS pol roka ani nevidel, toboz aby som ho mal nainstalovany ... JOHNZ

xwing napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
MSTS umí 1600x1200, jinak 1280x1024 běhá naprosto spolehlivě, ale je to určitě o železe a celkovém sladění systému.

A mozes poradit, ako dat MSTS do rozlisenia 1600x1200 ?
Pokial mozno fullscreen. Zelezo mam docela slusne, takze sa neobavam.
C2D E6600 @3.2GHz, 2GB RAM a Nvidia 7900GT

Pozn. moderátora: pokiaľ si dobre pamätám, tak C2D E6600 má "len" 2,4 Ghz, kde si nabral tých 3,2 ?
Hmm, žeby overclock Hard?? ... JOHNZ
Skôr overclock brutal ... normálne toto intel nedovolí, má na to vnútorné ochrany - asi zoberiem xwinga nabudúce na intel konferenciu, nech sa predvedie, čo dokázal :wink: Tax

Heh..tak po polroku som sa dostal zasa k MSTS a na toto forum.
ANO, mam to pretaktovane z 2.4GHz na 3.2GHz.
Uplne bez problemov s nijak zvlastnym chladenim.

Back
Nahoře