Naklápění soupravy bez naklápění kolejnic

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, dokud OR nevychytá naklápění kolejnic k dokonalosti tzn. nezmizí nepříjemné nahrazování kolejí defaultní texturou v oblouku, mohli bysme používat jedno celkem jednoduché řešení.

Do názvu soupravy *.con přidáme text "_tilted" např. CD810_hrac.con přejmenujeme na CD810_hrac_tilted.con. Tímto OR bude naklápět soupravu bez nechtěné úpravy kolejnic. V nastavení OR samozřejmě nastavíme naklápění na úroveň 0.
Sice to má taky svoje mouchy, ale je to lepší než kdyby souprava držela na kolejích stále rovně jak přibitá.

1.jpg

No, ten titled jsem vyzkoušel kdysi u Pendolina a děs. A nastává ještě jeden problém, už tak je co dělat dostat do consist název a ještě tam doplňovat slovo je nanic. Ale u bírá se to správným směrem, dodávat tak třeba do con. třemi písměny, aby vlak kouřil od topení a podobné vychytávky by bylo super.

Mě se to celkem líbí. Sice to naklápění bych trochu snížil, ale to asi nejde, ale efekt z trati je pozitivnější než při klasickém způsobu.
No uvidíme. Pro tvorbu aktivit bude ale lepší zůstat při klasice.

Právě, dovedeš si pčedstavit nacpat do con ještě 6 písmenný dodatek, jinak, právě, že to naklápění je moc, stačilo by, kdyby se nějak vyřešilo to utápění terénu a byl by klid.

Ako nevyzerá to zle len fakt v OR by sa mohli na to lepšie pozrieť aby to nieže utápalo do terrenu ale skôr mi vadí nahrádzanie koľajových dielov a textúr. A tak sem tam potom koľaje lietajú aj niekoľko metrov nad zemou alebo nový koridor a tu zrazu drevo alebo db track a defaultna koľaj. No nič aj ta vychatávka aspon prvá lastovička nadeje, že sa to dá aj inak.

Ono jsou čtyři podstatné věci, které vývojáři valí před sebou jak hohnivál kuličku:
- Terén tratí v závislosti na naklápění + ozvučení tratí.
- Výpadky zvuků u vlaků, nebo mi náhodně začne řvát u 151čky stažení smetáku, i když jedu a sběrač je nahoře + zvuky brzd.
- Divné prolínání vozů, pokud otočím vagón, i když jsou spřáhla správně a pravidelné prolínání nárazníku, při nájedzu traffic.
- Špatně nadefinovaný revers, který jsem tu popisoval v jiném vlákne.

Dane, ke zvukům brzd už tu bylo psáno nespočetkrát, že je třeba pro OR upravit samotné zvuky. Viz moje nové 742, 810, 814, 843, vozy, u těch taky něco nefunguje? Staré zvuky by musel někdo upravit nebo udělat nové...

Tam je to v pohodě, akorát nevím, který "chytrák" v OR nalinkoval zastavování vlaků u perónu, všimni si, jak zastavuje u nástupiště 810ka. Fíra škube brzdou ja debil a těsně před zastavení přeturuje motor a tak zastavují i ostatní lokomotivy, třeba 362jka před zastavením "zašuntuje" a zabrzdí, pak se sekne "šuntování" a mašina ubírá a přidává jak vzteklá. Toto jsou věci, které by se měly v OR řešit jako první a ne obláčky na obloze. :)

Já mám někdy pocit, že OR hrozně přibrzdil ve vývoji a jak si tak pravidelně pročítám ElvasTower, veřejné aktualizace vydává většinou jen 1 tvůrce. Ten toho má po kokot, ale snaží se aspoň o nějaké novinky viz náhodné poruchy a počasí.
Ostatní jakoby se odmlčeli a buď makají na něčem větším nebo se prostě přesunuli k jinému projektu.
Zaznamenal jsem také, že je tam minimálně 1 člen, který si ladí OR dle svého a veřejné aktualizace nevydává.

Pro OR jsou dostupné zdrojáky pro Visual C++. Pokud by se našel někdo, kdo má chuť a vyzná se v programování, kompilování apod., mohli bychom mít své vlastní české OR napasované přímo pro nás. :-)

Pořád by mi zajímalo u náhodných poruch co přesně očekávat. Zatím jsem se setkal jenom se snížením výkonu mašiny.

Jaké počasí, jaké poruchy, když se kouknu na poslední stažené OR, tak tam nic nevidím.

V záložce Experimentální jsou nové volby úrovně Activity randomization (náhodné poruchy, náhodné chování AI) a Activity weather randomization (náhodné dynamické počasí).

Jaké počasí, jaké poruchy, když se kouknu na poslední stažené OR, tak tam nic nevidím.
No, já teď nemám tucha, jestli neblbne v OR právě kvůli tomu toto:
Jedu s ČD 151 a najednou mi začne v mašině řvát, že mám dole smeták a jde z výkonu. Pak musím restartovat OR a v pohodě. Přitom mám u obou položek 0.
jina, počasí si každý v aktivitě udělá sám, aby se hodilo ke scénář, změny automaticky, tak pro volnou jízdu. Poruchy budiž, ale bude se muset počítat se zdrženími, ale jak se během aktivity odstraňují netuším a netuším, zda problém přetrvá i při save a load.

Není třeba restartovat OR, stáhni a zvedni zběrač. S poruchama to nemá nic spoleného. To děla co je OR. Podotýkám, to jsou Heklové zvuky.

U té náhodné poruchy mi mašina sjela na 50% výkonu a dalších 100km se nic nedělo. Když jsem uložil a znovu načetl, pokračovalo to pořád se sníženým výkonem.

Back
Nahoře