Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Je to celkem jedno. Po těch několika kotrmelcích s nastavením osvětlení u 242.217 a 131.025 k tomu musí přistupovat trochu jinak. Musím vycházet z použitých textur na model nebo repaint. A potom hledat na netu fotky vozidla z období, kdy byla pořízená fotodokumentace pro textury. Hledat čím svítí pro návěštění a čím svítí na cestu. U 131.025 a 131.026 jsem to už našel. Začátek a posun návěští žárovkovými světly dole, konec LEDkovými dole a na cestu svítí dvojicí žárovkových reflektorů pod oknem. Chvíli jsem si nebyl úplně jist těmi reflektory a světly dole. Našel jsem však fotku, kde svítí dole ve dne na jiné je zase patrná podstatně větší intenzita svitu horního páru.
Jiná metoda mě nenapadá. U Es a plecháčů, kteří tahají osobáky a Berounku na trati Plzeň-Klatovy jsem se přesvědčil o lidové tvořivosti lokomotivních dep a absenci předpisu, který by provedení osvětlení jednotil. V týdnu jsem viděl eso se starým žárovkovým osvětlením, ale pod oknem plandala za sklem mezi reflektory třetí žárovka v objímce "na volno" jako horní světlo návěsti čela vlaku.

Než nám Vítek Chudlařský nachystá nějaké ty plecháče v najbrtu, odskočil jsem si k jedné starší stejnosměrné záležitosti. Po nezdaru s animacemi 3D kabiny jsem se pokorně vrátil k placeholderu cabu a střihnul jsem si jeden skin na slovenské šestikolo. Bude příjemným zpestřením k leštěnce 028 si myslím. Vycházel jsem ze starších textur Johna Railmanna a snad se nová 183 038-9 povedla. Již brzy ve vašich simulátorech !
wip03.jpg

Moc pekné, Jeníku! Tie sa budú parádne vynímať na tati Bratislava - Štúrovo :D Najmä ak ich nejaká dobrá duša preskinuje ( rozumej prelíčí ) na 383.100 alebo S669.3 :D :p

Honzo ak by mal Tvoj dvorný tvorca textúr chuť na súkromné plechovky môže sa kľudne ozvať. Mám toho ešte...

Podívám se ráno, než vlezu do vozu. Občas mě vozí do/z práce, protože jsou nasazované na osobáky Plzeň-Klatovy.
Ne nepodívám, bude tma, budu oslněn, protože mě to nedá abych nestudoval světla a budu rád, když bude zatopeno ...

Vítek Chudlařský si nějak oblíbil plecháče a chrlí jeden repaint za druhým, ani je nestačím zpracovávat.Již brzy i na vašich PC. A pak snad konečně ten najbrt, no.

Pikku, nešlo by udělat z té 242 239 i verzi s klasickými smetáky(čísla 202, 203, 208, 209) místo polopantografů?
Inspirace zde odkaz

Back
Nahoře