Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Navíc pokud při pohledu zvenku stiskneš V mašina práskne, takže to je i o soundech.

... Dochází zde ke kolizi mezi funkcí animace stěračů a funkcí vlakových zabezpečovačů.
On model za to skutečně nemůže, že mu kabina obsadila animaci druhou animací:
Kód:
        CabSignalDisplay (
            Type ( ASPECT_DISPLAY CAB_SIGNAL_DISPLAY )
            Position ( 84 34 22 75 )
            Graphic ( ../../common.cab/cab242/242_NO.ace )
        )
        TwoState (
            Type ( WIPERS TWO_STATE )
            Position ( 84 35 22 75 )
            Graphic ( ../../common.cab/cab242/242_NOmaska.ace )
            NumFrames ( 2 2 1 )
            Style ( ONOFF )
            MouseControl ( 1 )
        )
Potom si stačí rozmyslet, co vlastně chtít:
  • Jezdit s funkcí opakovače na kódované trati. Ok. Tak nepolezu ven koukat na stěrače. Nebo se jich nebudu všímat.
  • Jezdit bez funkce opakovače = bez zapnutých stěračů.
  • Počkat až někdo vymyslí lepší animaci světel LVZ, která se obejde bez maskování funkcí stěračů.
  • Jezdit s funkcí opakovače v upravené kabině. Upravená kabina bude mít trvale zamaskovanou modrou na LVZ a funkční zbytek. Z kabiny však musí zmizet maskování modré klávesou stěračů.

Nebo tu funkci Type ( WIPERS TWO_STATE ) nahradit něčím jiným málo používaným nebo zatím nepožívaným.
Zkusmo jsem to nahradil funkcí rádia (ALT+R):
TwoState (
Type ( CAB_RADIO TWO_STATE )
Position ( 84 35 22 75 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab242//242_NOmaska.ace" )
NumFrames ( 2 2 1 )
Style ( ONOFF )

MouseControl ( 1 )
a funguje to také. Nejsem kabinář a netuším, zda by se daly najít ještě další dvoustavové (TwoState) nepotřebné funkce.

Pánové díky za rychlou reakci a rady .Mrzelo by mě ,že věrnou simulaci jízdy nedávno vydané řady 242 ,bych si mohl vychutnávat jen za deštivého počasí.

Jemu jde spíš o to, že pokud si zapneš VZ pomocí V a podíváš se na vlak zvenku, mlátí se mašině stěrače i v těžkým parnu.
Nezapínáš VZ, pouze obsloužíš krycí masku.
Navíc pokud při pohledu zvenku stiskneš V mašina práskne, takže to je i o soundech.
Netuším, co má tohle „práskne” znamenat. Jestli tam někdo přiřadil zvuk pro stěrače, může tam být cokoliv, třeba kokrhat kohout. Nevím, o jaké konkrétní mašině to uvádíš. Jsme tu v obecné rovině. Některé mašiny mají třeba na V startování motoru.
Tohle štve i mě. Kdyby šlo LVZ nastavit na jinou klávesu, bylo by to super, navíc je divné, když jdou stěrače jen zvenčí, bylo by super, kdyby šlo udělat to co v Train Simulator, že by byly vidět i zevnitř kabiny a na oknech kapky deště.
Při použití stěračů jako FA budou vidět zevnitř. Pak je nutno ale odstranit statické z modelu.

Tohle štve i mě. Kdyby šlo LVZ nastavit na jinou klávesu, bylo by to super, navíc je divné, když jdou stěrače jen zvenčí, bylo by super, kdyby šlo udělat to co v Train Simulator, že by byly vidět i zevnitř kabiny a na oknech kapky deště.

Současné kabiny v ORTS jsou jen zoufalé placeholdery, byť někdy solidní kvality. ORTS podporuje 3D kabiny a pokud tato existuje, stírající stírače jsou vidět i z kabiny samozřejmě. Bohužel nikdo se tvorbě 3D kabin nevěnuje a proto je jich k disposici pouze pár (721, 70x, M21, dvouagregátky) Aby stírače stíraly kapky ze skla jako v TS2020 zůstane asi jen toužebným přáním.

Bobe bavím se, a zřejmě i tazatel o plecháčích. Zkus si nové plechy rozjet v OR a uvidíš co se děje při stisku klávesy V.

Ahoj,prosim každý sběrač má jinou výšku,kde se dá upravit jeho výška?
Všechny soukromé plecháče mají jeden každý sběrač s odlišnou výškou. Je to schválně na přání slovenských a maďarských přátel, aby bylo možné tyto modely provozovat i na maďarských tratích. (Mají jinou výšku troleje.)

Tenhle kompromis zdá se poněkud nešťastným řešením, vypadá to strašně blbě a pokud potřebuješ jet na přední smeták, když vezeš třeba auta, tak jse to stejně nepěkné, jako když pojedeš s maďarskou mašinou.

Ahoj, zkoušel jsi v OR přejít na stanovišti, zvednout zadní smeták, pak uložit a nahrát? Po nahrání budeš mít zvedlý přední. Jedině tak se otočí pantograf jak píšeš ty. Pokud nepřeuložíš, po změně stanoviště, budeš mít smeták 2 výš.

Ahoj, zkoušel jsi v OR přejít na stanovišti, zvednout zadní smeták, pak uložit a nahrát? Po nahrání budeš mít zvedlý přední. Jedině tak se otočí pantograf jak píšeš ty. Pokud nepřeuložíš, po změně stanoviště, budeš mít smeták 2 výš.
Popisuješ neošetřenou chybu OR. Udělej stejný pokus s mašinou, která bude mít jednoznačně odlišná čela. Třeba 131 nebo stačí i bez smetáků třeba Čmelák nebo Hektor. Otáčí se ti celá mašina.

Prosím vás, možná se to někde řešilo, ale:
Nainstaloval jsem si ČDC 181 pro OR + update eng a jedu s vlakem z Řečan s 25 prázdnýmí vozy Faccs na váno. Ale, když přidávám výkon, v určité fázi sletí mašina z výkonu a pokud mám 100% tak jsem s ní vytáhl tak 80 km/h. Je to chování v pořádku? S tímhle jsem se ještě nesetkal.

A ty se nějak zapínají ručně? Mám za to, že mašiny dofoukávají automaticky. Navíc, ty by měly vliv na výkon jízdy? Fakt nejsem fíra z povolání. :-)

Back
Nahoře