Takže,
dnes otestováno. Pro jistotu jsem testoval na dvou verzích OR. Ta první je nějaké prastaré Monogame (podle údaje na F5 někdy z roku 2017!), které si uchovávám v počítači z jediného důvodu - načtu na této verzi úplně všechny problémové (rozuměj náročné na PC) úseky na všech tratích (snad kromě Prahy ve 321). Druhá verze je poslední verze ARR, tedy 0.6, protože ta se u mě taky chová jakž-takž normálně. Testováno na úseku Beroun - Řevnice (v trati 321 nulový sklon). Zde výsledky testování:
- 181.069 staré MG: dříve popsaný problém se samosjížděním ze stupňů, při dřívějších testech po úspěšném rozjezdu jsem nepřekonal rychlost 70.
- 181.008 staré MG: podobný problém, jako u 069, se nevyskytl. Jízda probíhala bez závad, mašinka poctivě tahala. Na záhlaví v Berouně jsem v rychlosti 50 km/h řadil šunty. Levý ampérmetr nešel dál, než do svislé polohy (jinak jsem se sklouznul). V rychlosti přes 86 km/h mašinka jako by začínala ztrácet dech, ovšem do Třebáně to dotáhla až na 93. Chyba v chování LED poziček.
- 181.008 ARR 0.6: Podobné chování, jako výše popsané. Mašinka krásně jela, na záhlaví v Berouně jsem jel cca 45 km/h. Žádné problémy se samozkrokováním. V téhle jízdě jsem ji možná trochu víc šetřil, každopádně můj subjektivní dojem je, že jela celkově lépe, než v MG. Srbsko, Karlštejn i Třebáň proletěla jako vítr. Dotáhl jsem to na 92 v Třebáni, pak už jsem brzdil, ale kdybych tam ty šunty nechal, Radotínem bych možná projel 100.
- 181.069 ARR 0.6: Problém se samosjížděním ze stupňů se vyskytl i tady. Nakonec jsem se nějak rozjel. Napadlo mě, že tam je možná souvislost s prokluzem nebo překročením určité hodnoty na A-metru. Každopádně musel jsem tomu hodně šlapat na krk, abych se rozjel stejně, jako s 008, ručička A-metru šla až do červené zóny. Přesto mašina byla trochu pomalejší, ovšem okolo 90 začala zdechat, přesto stále (po desetině km/h) zrychlovala.