Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
... Velká omluva Zbyňkovi, tak paměť má naopak výbornou, ně jak prohlásil ve vlákně srazu v Praze. ...
Zbyněk psal cosi o kličkách pod okny, o těchto kličkách psal Bob. ;)
Ale o to nejde. Pro upřesnění - meziokenní kličky měly vozy I. série (27 otáček pro úplné otevření) a II. série (4,5 otáčky) do vozu 4-3815. Další vozy již měly okna stahovací s madly.

tak paměť má naopak výbornou
My máme paměť výbornou, přestože jsme od tebe o dost starší, ale ty ji máš naopak velmi mizernou.
jsem se fakt u těchto vozů, co jezdily na ostravsku nesetkal
Mimo jiné jsem já v dětství těmi vozy jezdil s tetou z frýdlantského nástupiště OH do Frýdlantu n/O s přestupem na Ostravici případně až do Kunčic p\O. Od té doby si to pamatuji. Pořád. Jezdily sice na Ostravsku ale jako vozy od Kojetína a VM. Ostraváci měli na rameno Frenštát p\O dederónská patra.

A zatímco chudák @Dan J. čeká už přes rok na úpravu prkeňáků, jsou mezi námi tací, co si objednají vůz a do dvou dnů ho mají. :rolleyes: Co ještě předevčírem bylo Vtr je dnes již Utz. Překvapivě ho pěkně zobrazí i Shape Viewer, tak uvidíme co na to samotné ORTS. Pár obrázků pro představu, co je to vůbec za vůz. ;)
scr05.jpg
SFCAN660.jpg
SFCAN662.jpg

A zatímco chudák @Dan J. čeká už přes rok na úpravu prkeňáků, jsou mezi námi tací, co si objednají vůz a do dvou dnů ho mají. :rolleyes: Co ještě předevčírem bylo Vtr je dnes již Utz. Překvapivě ho pěkně zobrazí i Shape Viewer, tak uvidíme co na to samotné ORTS. Pár obrázků pro představu, co je to vůbec za vůz. ;)
Zobrazit přílohu 24733
Zobrazit přílohu 24734
Zobrazit přílohu 24735
Pikku, moc hezké. Jaký máš Shape Viewer? Mám problém s modely, které jsou pro OR s příponu .dds, že se vůbec v Shape Vieweru nezobrazí.
Dík za odpověď.

Pro Shapeviewer vyšel dodatek pro zobrazování .DDS textur. Myslím, že odkaz sem do fóra dával @Icik , určitě jsem to zjistil někde tady na fóru.

Způsob popisků a interval spadá za rok 1982, označením Utz
před rok 1981. Červená střecha zase po roce 1982. Pruhy na rozích rikaji, že vůz může do mezinárodního provozi a jsou před r. 1980
Nápisy na bočnicí zase mezinárodní provoz zakazují.

Po zdravé sebekritice jsem překopal textury i model do podoby po generálních opravách v Trnavě. Takže barva - sedí, popisky - jakž takž sedí, detaily - sedí, líbí se mi víc než ten předtím - ne, počet polygonů- méně než 15000, bude ke stažení v této podobě - možná. :D
scr06.jpg
scr07.jpg

Ahoj, tak mi zase Utz nenačte ConBuilder, háýe mi chybu, pčitom třeba Vtr pro OR mi přečte, neví někdo, kde je zas chyba.

ConBuilder používá k zobrazení (netuším, zda je to totéž co načtení, ale vazba tam určitě bude) služeb ShapeView. Ten si zase bez úprav neporadí s dds texturami. Třeba je chyba právě zde. Ale existuje na to úprava (dnes avízoval Icík) a možná si potom dá říct. Dds má Pikku jako pojistku proti nezbedným kindošům a třeba já umíněně jeho textury (pro vlastní potřebu) konvertuji na .ace. A to už jsem svůj ShapeView číst dds. naučil...

Back
Nahoře