Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Tak to je skvělá zpráva, jen to bude chtít upravit Zlatohorku pro OR. Ještě poupravit pro OR model krytého vozu Z a bude to paráda. I když vozidel ČSD není nikdy dost, zvláště prvorepublikových. Já bych se ještě přimlouval za přípojný vůz Clm ( Cl ) z let 1932 - 1934. Tento vůz už sice pod označením Blm jezdil ještě v roce 1974 na trati Rumburk - Dolní Poustevna.
Pozdrav a s dovolením se zapojím do diskuse, protože patřím k těm staromilcům (jsem už docela starý...) - jezdit po ZH se ssací brzdou je v jejím současném stavu dost problematické a do reálu to má hodně daleko. Předpisy z I. republiky třeba stanovují, že do stanice s výhybkami nezávislými na poloze vj. návěstidla (i vzdálenostního návěstidla) byla vjezdová rychlost 10 km/h a výhybkář dával u výhybky ruční návěst. No a dosáhnout toho v ZH je asi nemožné... - ledaže by se našel machr (a jsou takoví na tomhle fóru :-) ), který by jí trochu narovnal - to není trať, to je sjezdovka. Docela by mě zajímal sešiťák a brzdící procenta :-). A nebo trochu prodloužit Vlečku - stačilo by do jedné větve za rozdvojením vložit úsek s Malým Bekovem, třeba... Stran přimlouvání se za osobní vozy z té doby - přidám se. Já se u Pikka už delší dobu snažím o lokálkový DF vůz (mám ho slíbený :-))

Ahoj kluci.
Teď jsem si všimnul a nevím, zda to je verzí OR CZ, nebo už to nejelo i v OR MG, ale nejdou mi otevřít levé dveře u vozu ČSD D6-0497:
dvere leve.jpg
Pravé se mi normálně otevřou. Přitom, když je otevču v SV, tak fungují oboje:

dvere leve2.jpg
ToJo jinak v OR vidiím poprvé, že by to nefungovalo.
Kdyby někdo navrhnul nebo věděl, jaké označení (číslo vozu) by měly ty krátké Ci v roce 1960 po převedení do 2. vozové třídy, jako Bi-?? (2. a 3. vůz v soupravě) udělal bych skin. Ale na netu jsem našel jsm jen ty CI.

Dan, akurát mám aktivitu s vozňami Bmz kde sa dajú otvárať dvere a bez problémov. Na obidvoch stranách.
Jenže já nemluvím o Bmz, u ČSD Bai je taky otevřu oboje, mluvím o tomto konkrétním voze ČSD D6-0497:, nevím, kde může být chyba. V MSTS, to otevíralo normálně, ale OR je nechce otevřít a psal mi Jarda Brabec, že ani starý OR je neotvírá. O to mi jde.

Zkoušel jsi nejnovější MG OR z Elvasu? Dělá to tam taky?
Jirko, já než něco někomu řeknu nebo napíšu tak si to několikrát ověřím. Ne pouze u jedné verze. Jsou vydány 3druhy obyč.OR,MG nebo vaše.Vše nejnovější vydání.

Dekomprimoval jsem si model D6 i hytlák D-k a porovnal způsob zápisu animace. Je tam na pohled patrný rozdíl mezi způsobem zapsání u pravých a levých dveří. Ty funkční se otvírají na opačné straně, druhé nejdou vůbec (kontrolováno v soupravě, kde jsou D6 a D-k v soupravě za sebou. Nutno se tedy smířit s faktem, že tato chybička je v modelu samotném.

Nějaké stařinky z mojí dílny. Starý dvouosý uhlák užitečný i pro jiné náklady. Určitě to potěší nejen @Dan J. Je tam hromada variant brzd a tak, @Josef Vogeltanz si s tím dal dost práce. Snad tam nebudou nějaké chyby, způsobené mnou, protože ten balík je fakt asi pět let starý a teď jsem se tomu nevěnoval. Takže zkoušejte a testujte a pak si to opravte. ;)

uhlak.gif

Další Šmejkiho model, tenhle asi potěší @Dan J. Někam se zatoulaly podvozky a části modelu, tak to berte spíš jen jako reklamu. Potřeboval bych založit eseróčko s nějakými nádeníky asi už. ;-) Termín „chlubit se cizím peřím“ nabývá reálného příkladu.
Ca4-5461.jpg

Kdyby se ti chtělo sundat mu měchy, žebřík a tu lávku a dát můstky, mohla by být parádní varianta pro 50. - 60. léta. To samé u těch pancéřáků v sekci ORTS. Něco bych spáchal...

Kdyby se ti chtělo sundat mu měchy, žebřík a tu lávku a dát můstky, mohla by být parádní varianta pro 50. - 60. léta. To samé u těch pancéřáků v sekci ORTS. Něco bych spáchal...
Tohle není modelařina, jen převádím cizí modely, tak je to spíš taková rutina. Nějaké obrázky co ještě od Šmejkiho mám, časem bude všechno ve hře. Untitled.jpg
Untitled.jpg

Abych nevytěžoval jen Šmejkiho, začal jsem otravovat v dalších skupinách a povedlo se mi pro vás získat model nákladního vozu Roos. Vše potřebné je snad v readme, autorovi Danielovi moc děkuji za možnost převést tento vůz i do ORTS. Reklamní obrázky následují.
CDC_Roos.jpg
Open Rails 2026-04-05 11-36-13.jpg
Open Rails 2026-04-05 11-36-29.jpg

Když už tu dáváš fotky z tratě, tak je venku nová verze, stáhnout i globál. Jen drobnosti, které hlavně zpříjemní práci v TT.

Když už tu dáváš fotky z tratě, tak je venku nová verze, stáhnout i globál. Jen drobnosti, které hlavně zpříjemní práci v TT.
Dík za echo, myslím, že mám od @Fana Staněk aktuální provedení. Navíc pro vás @Fana Staněk chystá i další překvápko, jen to chce trochu času. V ORTS 1.6.1 jsem totiž narazil na jeden neřešitelný problém. Což všechno trochu zdrží abych tak řekl. Sorry za off topic.

Aby bylo co zapřáhnout za túčko tak jsou potřeba i nějaké osobní vozy nebo vozy brzdící a nákladní. Pro obě ve hře vytvořené úzkokolejky. Díky @pepah za Osoblahu i @RadekTR za JHMD. Všechny modely co najdu zpracuji, převedu, upravím, vylepším a (časem) zveřejní. A naučil jsem se (alespoň někde a někdy) upéct i sem tam nějaký stín.
BalmU632.jpg
Btu904.jpg

Back
Nahoře