Modely lokomotiv ČSD T478.1001 (1002)

Jaroslav Skůra

Provozní technik
8b82857c79fe993f4718ad207d3cf585.jpg 5af6fded975be9d9067a545fe32a78f9.jpg 0273e661dca6ab70292ef9f81f5f4405.jpg

Model je již připravený ke stažení na mé stránce. Rád bych poděkoval všem, kteří se mnou na zdárném dokončení tohoto prototypu spolupracovali. Děkuji a těším se na další spolupráci.

Naposled editoval moderátor:
Re: Model lokomotivy ČSD T478.1001

Chtěl bych jen upozornit na nutnost si stáhnout i příslušnou složku cabview, ve které jsou obsaženy příslušné upravené cvf soubory (textury cabview jsou společné s cab751). Samoinstalační balíček se o vše potřebné postará. Najdete ji rovněž na mé stránce.

Pěknou zábavu

Veľká Vďaka, model+zvuky - to je proste jedna poézia.

A napriek tomu, aký je Jarda skvelý modelár do detailov, predsa len na jeden malý detail zabudol - a to na vykurovaciu spojku, ale to vôbec, ale vôbec nevadí. :)

Vypadá pěkně, ale mé srdce touží po jediné a tou je sériová 751 316

Mašinka je pěkná, jen nevím proč má logo ČD, když je ČSD.
Bohužel ani eng a cvf nejsou bez chyb a není jich zrovna málo.
Místo diakritiky, která tam nemá co dělat, se to hemží otazníky, chybí spousta uvozovek na místech, kde by měly být, o jednoduchých lomítkách místo dvojitých nemluvě, formát souboru je napůl - někde je použit tabulátor a někde zase shluk mezer. V pořádku není ani kalibrace litrů - místo tvaru ( "3600*(l)" ) jsou zjednodušené ( 2500l ), ve volné jízdě to nevadí, ale projeví se to nejspíše v ostré aktivitě.
Nastavení rychlostí ovládání brzdové soustavy je abnormálně pomalé.
Škoda, že tak pěknou práci Jardy na modelu nedoplnila stejně precizní práce ladiče vlastností.

Bob57_cz: A nemyslíš, že místo této kritiky jsi sem mohl pastnout opravené soubory ? Víš co je špatně, co tam patří, tak proč to neuděláš ?
Karel

:ole: Model je absolutně super a zvuky jsou na tolik geniální až mi přestala fungovat jedna strana sluchátek :salut:

David Kodet napsal:
Jo opravdu.Ty zvuky jsou jedny z nejreálnějších

Tak, tak, máte pravdu, mistr zvuku Jacek opět dokázal kdo je tady po zvukové stránce jedničkou, je to zkrátka koncert

To Bob57_cz:
Bobe co se týká označení majitele mašinky, no máš pravdu, že pokud je model označený ČSD, nemělo by správně na mašince označení ČD co dělat. Ale vem to i z té druhé strany, na mašině je i staré označení T478.1001 a to je tedy taky v rozporu. Takže jsem přistoupil ke kompromisu, ponechal obě označení a vzhledem k tomu, že mašinka již není nasazována pravidelně, ale spíš na historické jízdy (nejledě na rok výroby), volil jsem zařazení pod ČSD. Pro ty, kdo tuhle mašinku zná opravdu dobře (jako např. Jirka Polák) není model ani zdaleka tak věrný, např. původní zásobníky písku namísto dnešních, na rámu časem dodělaných současných zásobníků, původní tvar nárazníků, který taky neladí se současnými, zkrátka vždy se něco najde, tak proč být tak přísní? Další model, tedy T478.1002 bude o něco dokonalejší, ale nárazníky také ponechám původní z výroby.

ok1dnh napsal:
Bob57_cz: A nemyslíš, že místo této kritiky jsi sem mohl pastnout opravené soubory ? Víš co je špatně, co tam patří, tak proč to neuděláš ? Karel
S testovací verzí 749 od ZSR si pohrávám už 2 dni a tenhle eng je skoro jeho kopií. Hlavní věci jsem popsal a na celkovém ještě dělám. Až to bude, tak to bude, nesypu to z rukávu. Krom toho mám ještě nedodělaného Kyklopa a pár dalších věcí, na kterých je taky ještě co nastavovat.
I kdybych to měl už kompletně hotové, tak bych to sem nemohl stejně "pastnout", protože by se zase ozval ZSR, že mu nekale soupeřím.
Zvuky se Jackovi povedly.

T478

Model je zdařilý.Bobe měl bych pro tebe návrh zveřejní své ladění na porovnání a bude na uživateli ,který použije.Myslím si,že je to rozumný návrh.S pozdravem latich

bob57_cz napsal:
Mašinka je pěkná, jen nevím proč má logo ČD, když je ČSD.

Přiznám se, že mi na téhle bardotce loga ČD nesedí a proto jsem si již textury předělal. Na prsou jsou hvězdy (mezi námi, žádná pěkná ozdoba to zase není) a loga ČD jsou pryč stejně jako černé "počítačové" číslo 751.001 na boku. Tak nějak vypadal tento prototyp koncem osmdesátých let.

Na muzejních hydrách 854 021 a 854 027 je také logo ČD, i když provedení vozů má odpovídat cca 70tým letum.
854 027 má dokoce na boku ceduli s M296 1027

To je zase typický modelářský problém. Dnes je plno vozidel se statutem historického vozidla, ale ten statut je podle mě úplně k ničemu. Vozidlo je nasazováno do provozu jakoby nic a pak je zničeno (830.049, M 240.021)nebo "uštváno" (830.076, 830.154) a podle předpisů musí mít současné nápisy a logo ČD. A teď máte k dispozici fotky a buď uděláte model přesně podle fotek, nebo budete pátrat po skutečně historické podobě, ale pak to bude vypadat zas úplně jinak. Tak jsem si nafotil u nás opravenou "historickou" M 286.1008 a jestli to budu skinovat, budu mít stejný problém - neodpovídá odstín laku, nápisy a spousta detailů.

Jacek napsal:
Tak jsem si nafotil u nás opravenou "historickou" M 286.1008 a jestli to budu skinovat, budu mít stejný problém - neodpovídá odstín laku, nápisy a spousta detailů.

To nevadí, po pár zmenách a úpravách bude z toho možné vykresať jej podobu v ZSSK :lol:

Robo napsal:
To nevadí, po pár zmenách a úpravách bude z toho možné vykresať jej podobu v ZSSK :lol:
Však byla odkoupená ze Slovenska a navíc opodál stály neopravené 850 022 a 006 ještě s logy ŽS :wink:

Jacek napsal:
Robo napsal:
Však byla odkoupená ze Slovenska a navíc opodál stály neopravené 850 022 a 006 ještě s logy ŽS :wink:
850 022 ešte žije ? Nie je zdevastovaná ?

Back
Nahoře