Modely lokomotiv ČSD T478.1001 (1002)

Vrbam napsal:
Mám fotky na tex pro sériovou hranatou Bardotku a pak taky dokumentaci na 751 004

A nebyl by problém ještě nějaké dodat, ta 751 316 je naše a pravidelně jezdí na vápenci

Nemohl bych si zasloužit prosím nějaké podklady pro hranatou Bardotku? Docela jsem fanoušek a nějaké výresy by udělaly radost (mám jen to co jsem našel na stránkách s prototypama a na parostroji - tj základní výkres s pár kótama.
Pan Skůra se asi přemluvit nenechá...a nebo jo? :)

Jelikož rychlý internet mám jen v práci, tak reaguji až nyní.
Model je nádherný, jako vždy, ale mám připomínky k těm, kteří dělali další omáčku:
Už u řady 001 jsem upozorňoval na chybné a matoucí readme při instalaci zvuků:
Kód:
2) Otevřete jednotlivé eng. soubory každé lokomotivy a upravte odkazy na jednotlivé
*.sms soubory takto:
"../../ZVUKY/loko_diesel/T478.1002/T478.1002cab.sms"
"../../ZVUKY/loko_diesel/T478.1002/T478.1002eng.sms"
"../../ZVUKY/loko_diesel/T478.1002/T478.1002pos.sms" pro postrkovou (přípřežní) verzi
Pak mám dotaz, proč se nedrží značení 1sleziny a tato lokomotiva je v samostatném adresáři.
Nekamenujte mne, ale stále nechápu, proč jsou stále tendence od dohodnutých norem uhýbat. Trainset je něco tak rozsáhlého, že je myslím doslova nutnost nějakou úpravu dodržovat a zvláště proto, že do této stejné složky Trainset přispívají desítky modelářů a skinařů. Pokud každý použije jiný systém, bude velké umění cokoli najít. Proto tak tvrdě bojuji za dodržování norem.
Škoda, že už se nepraktikuje testování před zveřejněním. Více očí víc vidí.

Zbyněk Šemora napsal:
Pak mám dotaz, proč se nedrží značení 1sleziny a tato lokomotiva je v samostatném adresáři.
Zbyňku,ověřím to, protože archiv u mne to instaluje do správného adresáře, zatímco to, co má Jarda u sebe opravdu nee - má to být v adresáři csd_T478-1.

----
Krpa byla u mne, neb jsem upravený archiv pro Jardu nahrál k downloadu o adresář výš a tudíž si Jarda stáhnul původní neupravenou verzi.

Jardovi jsem už poslal info.

Testování před zveřejněním samozřejmě probíhá i nadále, ale ani to nemusí zaručit to, že se chybka neobjeví.

Inu stane se ..... takže to Zbyňku neber jako tendenci někam uhýbat - nebo ses nikdy neseknul?

Martine, díky za odpověď. Nechtěl jsem aby to vyznělo, že mám radost, že se někdo seknul (opravdu nemám), ale je už tolik reakcí a nikdo si žádné krpy nevšiml, tak jsem si dovolil upozornit na nejasnosti já.
(Zato Vrbam mne už před chvílí sjel v soukromé korespondenci, že jsme si tenkrát dovolili na 1. slezině navrhnout a odhlasovat jakési normy pro značení souborů. :cry: )

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, díky za odpověď. Nechtěl jsem aby to vyznělo, že mám radost, že se někdo seknul (opravdu nemám), ale je už tolik reakcí a nikdo si žádné krpy nevšiml, tak jsem si dovolil upozornit na nejasnosti já.
(Zato Vrbam mne už před chvílí sjel v soukromé korespondenci, že jsme si tenkrát dovolili na 1. slezině navrhnout a odhlasovat jakési normy pro značení souborů. :cry: )

Když tak chvilku počkej, až to dostane i Jarda. Obě berty by opravdu měly být v adresáři csd_t478-1.

A co se týče readme ke zvukům - ikdyž dělám instaláky, tak tohle si v žádném případě nedovolím upravit u cizích add-onů, jejichž nejsem autorem.

Hezký den

Zbyněk Šemora napsal:
...
Kód:
2) Otevřete jednotlivé eng. soubory každé lokomotivy a upravte odkazy na jednotlivé
*.sms soubory takto:
"../../ZVUKY/loko_diesel/T478.1002/T478.1002eng.sms"
"../../ZVUKY/loko_diesel/T478.1002/T478.1002pos.sms" pro postrkovou (přípřežní) verzi
Nekamenujte mne, ale stále nechápu, proč jsou stále tendence od dohodnutých norem uhýbat. Trainset je něco tak rozsáhlého, že je myslím doslova nutnost nějakou úpravu dodržovat a zvláště proto, že do této stejné složky Trainset přispívají desítky modelářů a skinařů. Pokud každý použije jiný systém, bude velké umění cokoli najít. Proto tak tvrdě bojuji za dodržování norem.
Je to pouze text v mém "Cti mne" ke zvukům. Proč to mám u zvuků na svých stránkách takto, jsem jasně napsal tamtéž. A mám k tomu opravdu dobré důvody - není týden, aby mi někdo nenapsal, že mu něco nejde, protože si stáhl jen něco a hodil někam jinam, smíchal jedno s druhým, atd.

U všech nových modelů jsou moje zvuky v common (to jsou ty výjimky autorů :idea: ), takže kde je zas problém?

Jacku, problém je v tom, že tohle je napsáno v readme při instalaci zvuků
csd_t478-1_setup_sound.exe Však na to klikni a uvidíš.
Zvuky se nainstalují správně do common.snd, ale při spuštění instalátoru se v pokynech píše úplně něco jiného:
Pokud to v engu upravím dle pokynů, tak přece zvuky nemůžou v žádném případě fungovat.
Naštěstí 99% uživatelů návody a pokyny nečte a já jediný jsem si této krpy všiml.

Vrbam napsal:
Mám fotky na tex pro sériovou hranatou Bardotku a pak taky dokumentaci na 751 004

A nebyl by problém ještě nějaké dodat, ta 751 316 je naše a pravidelně jezdí na vápenci

Dnes jsem stihnul udělat asi 4 fotky 751 004 v depu v Libni, bohužel na ne moc dobrém místě a neměl jsem čas...ale použít by se něco z nich dalo.

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, problém je v tom, že tohle je napsáno v readme při instalaci zvuků
Už to vidím. Tak je fakt, že informace o odkazech na jednotlivé sms a nutných upravách je i samoinstalačního balíku zcela zbytečná a v tomto případě navíc zmatečná. Už proto, že uživatel nic nemá nastavovat ani v modelu, ani v kabině, ani ve zvucích.

Martin mi už poslal upravený instalační balíček vlastního modelu, na webu už jsem ho nahradil, chybička se vloudí a není důvod z toho dělat nějaký problém. Celé to vzniklo tak, že mám doma určitý systém značení souborů a adresářů při tvorbě modelů a ten je zcela rozdílný od dohodnutého značení TBP (jehož jsem zastáncem). Martin ode mě během testů dostal právě pracovní verzi a to ho zmátlo, takže je to moje chyba.

Prosím uživatele, kteří si model T478.1002 stáhli do dnešní 12:00 hodiny, aby si buď archív stáhli znovu, nebo obsah chybného adresáře csd_t478-1002 přesunuli do adresáře csd_t478-1 k modelu jednotkové Berty.

Ty zvuky? Pokusím se Martinem domluvit nápravu. Výhoda je v tom, že při tomto způsobu instalace nemusí opravdu nikdo dělat žádné úpravy, zkrátka plug'n play, takže si toho nikdo nevšiml.

Omlouvám se za komplikace.

Jaroslav Skůra napsal:
Martin mi už poslal upravený instalační balíček vlastního modelu, na webu už jsem ho nahradil, chybička se vloudí a není důvod z toho dělat nějaký problém. Celé to vzniklo tak, že mám doma určitý systém značení souborů a adresářů při tvorbě modelů a ten je zcela rozdílný od dohodnutého značení TBP (jehož jsem zastáncem). Martin ode mě během testů dostal právě pracovní verzi a to ho zmátlo, takže je to moje chyba.

Prosím uživatele, kteří si model T478.1002 stáhli do dnešní 12:00 hodiny, aby si buď archív stáhli znovu, nebo obsah chybného adresáře csd_t478-1002 přesunuli do adresáře csd_t478-1 k modelu jednotkové Berty.

Ty zvuky? Pokusím se Martinem domluvit nápravu. Výhoda je v tom, že při tomto způsobu instalace nemusí opravdu nikdo dělat žádné úpravy, zkrátka plug'n play, takže si toho nikdo nevšiml.

Omlouvám se za komplikace.
Jardo, jde jenom o jednu věc - aby soubory typu readme šly už správně od autorů - není žádoucí, abych si je pro potřeby instaláků nějak upravoval.....já to pak už jenom semelu bez jakýchkoliv změn (doslova, protože ikona pro tvorbu setup souborů je mlýnek).

Chtěl bych se zeptat, zda eng od těchto loko můžu aplikovat i do svých skinů seriových bardotek. Ptám se, protože nevím, zda prototypy nejzdili maličko jinak. Díky

Pan Skůra Zdravím, je to jeden z modelů, díky kterým jsem přešel na MSTS, ale po jeho nainstalování a následné začlenění do soupravy mi to místo CABu dá bílý obdélník a když dám jiný pohled, spadne mi hra. Mám nejnovější MSTS BIN a na Vašich stránkách je psáno, že model je plně funkční pod MSTS BIN. Předem díky za odpověď, nemůžu přijít na to, co dělám špatně... :eek:

Naposled editoval moderátor:
heme napsal:
Pan Skůra Zdravím, je to jeden z modelů, díky kterým jsem přešel na MSTS, ale po jeho nainstalování a následné začlenění do soupravy mi to místo CABu dá bílý obdélník a když dám jiný pohled, spadne mi hra. Mám nejnovější MSTS BIN a na Vašich stránkách je psáno, že model je plně funkční pod MSTS BIN. Předem díky za odpověď, nemůžu přijít na to, co dělám špatně... :eek:

Pěkný den,
předpokládám, že máš z TBP nainstalovaný cab751, protože soubor cabu, který je ke stažení na mém webu je pouze upravený a přejmenovaný cvf soubor, který se odkazuje na původní instalaci kabiny pro zamračené. Původní cab najdeš zde: http://msts.sinus.cz/

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře