Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Václave, několikrát řikal na slezině, v MSTS keca km/h a mašinam se musel stahovat výkon. V OR ne, tady se to musí vše naladit, kdyby sis udělal tu základní úpravu, tak nemáš problém. Prostě OR je větší simulace. Na ovládání te težší. Kdybych tu aktivitu jel já, tak nemám problém.
A jak to, že nezdravíš, když tě v Hostivích potkám.
.... A k údajně naladěné 742 se nebudu vyjadřovat, ale když 64 tunová mašina má jízdní odpor jako čtyřosý osobní vagon??? ...

V předvečer sleziny byli u mne doma Ppoollll s Martensem a měli jsme na programu právě ladění 451/2. Dali jsme to dohromady, ale nedalo se to hned vydat, protože bylo potřeba na to nové ladění přizpůsobit zvuky. Jenže tehdejší zvukař (Dejv?) odmítl předělat další verzi zvuků, protože poslední, kterou k tomu udělal, byla právě podle jednoho tvého nedoladěného nastavení, které jsi mu ty dal jako údajně schválené oficiální poslední. Od té doby naše verze se samostatnými šunty je šuplíková a mám ji já a Miran v zálohách. Veřejně nevyšla kvůli těm zvukům.... Také to byl kompromis, ale podobalo se to. Tehdy v té době byl nejlepší ladič do MSTS ŽSR. Který ladil co nejpečlivěji a aby to bylo i podle trakční charakteristiky. Požádal jsem jej, aby udělal 4 různá kompromisní ladění těchto žabotlam. Protože to mé přizpůsobení byla metoda pokus a omyl. Všechna jsem otestoval jak v rovině, tak na benešovské trati a použitelné nebylo ani jedno. Podobně to dopadlo s 350. První ladění napsal bob57_cz. Mě oslovilo, a rozklonoval jsem to na všechny varianty. ...
MSTS nepoužívá ani tu ideální hyperbolu. Mají tam nějakou svou výchozí definici pro všechny mašiny a neumí šunty.MSTS pravděpodobně používá pro trakční charakteristiku ideální hyperbolu, což u klasických elektrik není. S nárůstem rychlosti výkon klesá. Třeba 242 má při rychlosti 64km/h výkon 3080kW na 32.odbočce bez šuntů. Ale při rychlosti 120km/h a při 32.odbočce + 4šunty výkon jen asi 2970kW. (odečítal jsem to z trakční charakteristiky v knížce, tak je to nepřesné.)
Tohle jsi psal kdysi až o 470, kterou jsem ladil pro Pikka a byla vypuštěna o dost let později než ty 451/2, které nejsou tak nastaveny na sjíždění.V MSTS citlivě reaguje například žabotlama, na 2.5 promile se dá po povolení brzd do pohybu.