Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
No, to je právě jádro pudla, chci udělat vůz, ve kterém jsem jezdil, Opava - Ostrava, Ostrava - Frenštát a jezdily na Ostravsku snad ještě po 89., ale nikde ani na netu, jsem nenašl fotky, i kdyby černobílé, kde by byl tten vagón zblízka. Já si nadpisy vatvořím, ale potřebuji pozici a v tom jsem bezradný. Nevím, kde bylo to Bz a čislo vozu, jinak mám prakticky hotovo.
Ba 1987_005.jpg
Taxi, nechce se ti upravit mapování těch dvěří od umývárny, aby byly vedle hjzlových a já tam místo ních mohl hodit to čedivé okno. :-)

Kdyby jsi i namapoval tyhle dveře, zmenšil okno, naskinoval bych je jako příčné v chodbě. Taxturu interiéru ti posílám mejlem. :-)
int.jpg

Tak a kde je pravda? :-)
Tax má na voze co jsem vyčetl:
Brzdná váha: 47t a na parostroji je 41t
Vzdálenost otočných čepů: 16200 mm (16.20m)
Rozvor podvozků: 2400 mm (2.40m)
Teď nevím, co je ten rozměr s těma šipkama od sebe, ale mám za to, že jde o vzdálenost otočných čepů a tam má Tax napsáno 87.5m, nebo to je 17.5? To nejde přečíst. Ale dle Parostroje 16.2m
http://www.parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=47&ktere=&razeni=0&odkud=0

Pokud jde o brzdící váhu, je typová a neměla by se měnit ani v průběhu let. Zajímavý je tento pohled. Je tam zřetelně "Nefajčiari", Ba 3671, 40t vl. hmotnost a 80 míst a nakonec Br.v. 31t. Já sám jsem u svých úprav jsem použil parametry z Parostroje. Ty většinou pochází z katalogů vozů od Frolíka a Jindry. Měl jsem je zapůjčeny ze studijní knihovny a chyby tam byly vyjímečně.

Porozhlédni se ještě tady.
JJ, o tom vím a ten druhý pohled z vagonwebu taky znám. Jenže tam je ten Ba s tím bílým pruhem na boku a to už v 87. nejezdil, aspoň tedy na trati Ostrava - Opava. Byl tam dokonce jeden Ba (Bz) s kupé pro rádiostanici uprostřed vozu.
Takovou soupravou ve složení: ČSD Bai (Byz) 4dv., 2x Ba (Bz), Bai (Byz) 4dv, Ba (Bz), Bai (Byz) 4dv a Bdms, jsem jezdil každý den mezilety 1985 - 1987. Někdy byl v soupravě zařazen Byz-k. To vím přesně, bo jsme s klukama říkali, že jezdíme do školy "bykem".
obrázek1.jpg
Jenže, z tohoto nadpisy taky nevyčtu, budu muset do Ostravy a dovézt si Železničáře a holt budu projíždět časopisy, což bude ta ka měsíc. :-) A silně pochybuji, že tam najdu čitelnou fotku, ony tam ty černobílé fotky taky nic moc nebyly. Vyjímkou byla ta zadní stránka galerie vozidel.

Tak mám skoro hotovo, ještě dva nadpisy a odesílám to Txovi ke schválení:
Bz final.jpg
Kolik tun by bylo u té značky ruční brzdy?
Bz final2.jpg

Ahoj, tak tu starou obludu skinu jsem smazal a pustil jsem se do toho znova. Strašně moc děkuju Jackovi za obrovskou pomoc. Zato Taxovo rozpůlení textury modelu mi dalo dneska pořádně na prdel. :) Ale spoň se člověk něco přiučí. Zatím jen popis ČSD, číslo vozu typ, drbal jsem se s tím dneska půl dne a kousek rámu.
ČSD Bz střed.jpg

Když mi Jacek poslal obtisky, byl by hřích toho nevyužit a k vozu Bz neudělat do stejného období taky Bp. :-)
Zatím jen popis ČSD a označení vozové třidy a značka nekuřák. Na rám se musím vrhnout později až bude čas.
ČSD Bai Bp.jpg

Buď někdy hodně do budoucna, zakladní podklad kastle pro verzi ČD, nebo 2. verzi ČSD. Ale přednost má ten výš a "4 dv. Bajka".
snad ČD.jpg

Back
Nahoře