Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Vše hotovo a nachystáno k odeslání. Teď už jen nějaký hromadný obrázek na web a vozy pojedou po síti k Pikkovi. Už se těším, až je zavěsím za 464.0, co je vystavená na webu. :-)
Léta 1975 - 1993 z provozu:
1975-1983
CSD_Dsd043-7.jpg
1983 - 1989
CSD_Daad-k043-9.jpg
CSD_Daad-k045-9.jpg
1993 do vyřazení z ravidelného provozu...
CD_Daad-k289-1.jpg

Dva muzejí kousky, které by měly zastupovat současnost, jeden z Lužné a jeden z Popradu:
CSD_Dsd7-2714.jpgCSD_Dsd001-5.jpg

Kašli na poštovní Dane, sežeň mi raději podklady na vnitřek Ce/Ci.
No, on se stejně nikdo neozve, stejně jako u prosby na fotky na Dsd... Přijde mi, že v letech 1980 - 89 nikdo nefotil vlaky v provozu. Jinak k interiéru máš odpověď v SZ.

. Přijde mi, že v letech 1980 - 89 nikdo nefotil vlaky v provozu.
Tak 36 snímků kinofilmu nebylo totéž, co současný digitál nebo mobil. Na kinofilm fotil opravdový fanda (barva nebo dia sice dostupné, ale nijak levná záležitost). A navíc soudruzi zahrnovali železniční objekty mezi tzv. strategické, focení v dohledu OSOŽ nebyl dobrý nápad. A pokud něco z toho i přes všechna úskalí bylo, zůstalo to na negativech nebo diácích. Jejich problémem byla a je digitalizace, která se obstojně vyřešila až dlouho po nástupu digitálů.
Dokumentace železnice v těch dobách byla, jinak by jsme se dnes neměli čím kochat. Ale rozhodně nešlo o nějakou masovou záležitost. Spíš paštikovou.

Na závěr si dovolím dokumentovat dokumentování železnice v těch dobách jedním snímkem v cimrmanovském ladění:
foto.jpg

No, on se stejně nikdo neozve, stejně jako u prosby na fotky na Dsd... Přijde mi, že v letech 1980 - 89 nikdo nefotil vlaky v provozu. Jinak k interiéru máš odpověď v SZ.
Našel jsem v knize Železnice Čech, Moravy a Slezska malou fotečku. Tak mě to nedalo a trochu jsem bádal. Našel jsem článek o renovaci toho vozu F v Břeclavi. Další by se měl nacházet v Praze - Kněževsi.1412242965_3eed0c68.jpg

Přílohy

• Rybák Pošta.jpg
    Rybák Pošta.jpg
    119.7 KB · Zobrazeno: 16
  • Rybak Breclav.jpg
    Rybak Breclav.jpg
    77.1 KB · Zobrazeno: 14
Hmm, ten jihomoravský vůz Postaa (F) měl vlastní webové stránky (http://www.postovni-vuz.cz) se solidní fotodokumentací. Stránky jsou zrušené a na stránkách spolku, který jej renovoval se dnes nabízí spotřební zboží (spolek jako takový zkrachoval).

Ahoj Francek, to je právě 1. série, na tu mám dost podkladů i když ta fotka "Rabák pošta" tu nemám, Pikku snad tu 1. sérii dá dokupy, ale já mluvím o druhé sérii z Tatry Smíchov. Ta má za dvojkřídlými dveřmi jen jedno okno a dveře jsou prosklené celé.
Pepo o tomto konkrétním voze mám neskutečně podkladů, opět 1. série z let 1948-49, výrobce Kolín. Dokonce ten pošťák toho spolku byl někde nabízen na prodej.

Protože se jedná o přestavbu na F. Je tam přímo napsáno: "Nedostatek některých typů vozů byl řešen rekonstrukcemi; služební vůz typu Rybák upravený pro potřeby pošty".

Tak 36 snímků kinofilmu nebylo totéž, co současný digitál nebo mobil.
Jinak, to je mi jasné, já taky nepotřebuji nafocený vagón na skinování, ,mě stačí fotky z provozu, třeba mezi Ostravou a Frenštátem jezdil skoro furt s jednotkami Btjo.
Protože se jedná o přestavbu na F. Je tam přímo napsáno: "Nedostatek některých typů vozů byl řešen rekonstrukcemi; služební vůz typu Rybák upravený pro potřeby pošty".
Jasně, ale ten vzhled spíš odpovídá tomu Dsd bez vyhlídky a hlavně, má v čelech přechody. Těhdle vozu se dá dodatečně udělat taky pár, ale mně fakt jde o ten jediný z roku 1950, 2. série.

Ahoj, mel bych dotaz pro odborníky, nemo-li spíš pro pamětníky z let 1975, já měl 3 roky a tím si nějak nemohu tuhle dobu pamatovat. :-)
Kdy bylo zákázáno kouření v osobních vlacích?
Jakou barvu melo označení vozové třídy na dveřích ve vozech Be? Já mám takový pocit, ale fakt jen pocit, že když jsem jezdil vlakem v letech 1982 do Hlučína v Rybáku, tak ta dvojka na dveřích byla hnědočervená nikoliv černá, nebo byla černá, stejně jako tomu bylo u 3. třídy mne pměť klame? Přeci jen mi tehdy bylo 9 let... :-) A mám takový pocit, že byla pod madlem na středu dveří.
Be 2.jpg

Zatím co Baa 991-6 je po laku. Baa 991-5 bude ze sklonku ukončení pravidelného provozu:
Baa991-5_001.jpgBaa991-5_002.jpg
Ušatá 464.0 potřebuje adekvátní vozy.... :-)

Back
Nahoře