Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Dane moc děkuji za své oblíbené motorové vozy, ale mám jednu připomínku. Eng je laděný, ale na vozy I a II serie se 6 stupni řídicího kontroleru. Jenže III serie měla pouze pětistupňový. Zde mimo jiné citát z prototypů CZ : "Z provozního hlediska asi nejzásadnější změnou však byly úpravy provedené v systému regulace a řízení motorových vozů 3. série. Ty už totiž neměly skokovou regulaci výkonu s děleným systémem buzení trakčního generátoru, ale servomotoricky řízený regulátor s voličem výkonu a stavěčem, který umožňoval plynulé zařazování jízdních stupňů (vozy jich měly pět místo původních šesti u vozů nižších sérií) bez rázovitých poklesů tažné síly". Takže tím pádem i zvuky jsou pro vozy prvních dvou serií.

ale mám jednu připomínku. Eng je laděný, ale na vozy I a II serie se 6 stupni řídicího kontroleru.
Na tohle musí odpovědět Josef Vogeltamz, tohle jsme taky řešili, pustili jsme balík ven, kvůli připomínkám k chování vozu, takže prosím připomínky k chování na Josefa, Není problém vozy poupravit, ale bylo mi řečeno, že neznaméná, že má vůz vysokou střechu, že je to III. rérie.

Na tohle musí odpovědět Josef Vogeltamz, tohle jsme taky řešili, pustili jsme balík ven, kvůli připomínkám k chování vozu, takže prosím připomínky k chování na Josefa, Není problém vozy poupravit, ale bylo mi řečeno, že neznaméná, že má vůz vysokou střechu, že je to III. rérie.
V pohodě, ale právě že ano už jen podle čísel. Moc dobře to vím, protože strejda na nich celý život jezdil v Děčíně. 830.090.jpgDěčín,_motorový_vůz_830.152.jpg. U prvních dvou sérií, jinak řešená střecha a větší čelní skla. U třetí zaoblená střecha a menší čelní okna a potom jak jsem již psal.
První a druhá série do čísla M 262.090 od čísla 091 do 250 III. výrobní série vyráběná již ve Studénce až v letech 1958 - 60.

Krásná práce, ale Klokan35 má pravdu, krom toho zvuky nejen že neodpovídají, ale jsou upravené či zkombinované z nějaké prastaré verze. To jste se mě nemohli aspoň zeptat?

Krásná práce, ale Klokan35 má pravdu, krom toho zvuky nejen že neodpovídají, ale jsou upravené či zkombinované z nějaké prastaré verze. To jste se mě nemohli aspoň zeptat?
Já jse tohle Pepovi psal. Není problém to opravit. Mně se to právě taky nezdálo, proto jsem psal do upoutávky že měl se mnou trpělivist. Já jsem psal směrovat to do sndMlok\\830-III-OReng atd.... Nebo to rovnou směrovat na 831?
Takže to by bylo správně? Pokud ano, hned Josefovi píšu. Já si právě tyhle zvuky vůbec nevybavuji a jezdil jsem v tom od roku 1980 - 1992.

Ano bylo to správně. jak píšeš buď na 830-III a nebo na 831 podle toho jestli už byla rekonstrukce. A samořejmě upravit počet jizdních stupňů na 5 místo 6.

Hmmm, to jsem právě psal před vydáním, už jsem psal Pepovi SZ, nic, aktivitu stejně dělám teprve teď, tak času dost, mám jen trasu hráče... :) Až na špatě sepsaní řazení, motory s nízkou střechou právě v těchto letech na tomto úseku tratě nikdy pravidelně nejezdily.

Trochu to musím uvést na pravou míru. Danovi jsme oponoval, že na jeho repainty kredence 3. série nemohu dát zvuky řady 831, které se mu líbily více. To jsou zvuky hořovického loďáku a patří jen rekonstruovaným motorákům. Tím není ani jeden z repaintů. Dále jsem vysvětloval, že řadou 931 může být i vůz z 1. a 2. série s nízkou střechou, stejně tak vůz ze 3. série s vysokou střechou. Řada 831 je hlavně o remotorizaci všech výrobních sérií (kromě jiného).
Jediné co mě uniklo, je rozdíl jízdních stupňů jak píše Klokan, to přiznávám.

Tak dobře, že se to řeší, tomuhle fakt vůbec nerozumím, jen se zeptám, co mám dělat v ORCZ, aby na mně lidi neřvali, že je jim zima? Nevím jak zatopit, souprava na odkazu výš: M262+4x Balm+M262, jenže prdel je, že Balm měl samostatné naftové topení, které zapínal v každém voze průvodčí. takže co s tím?

Trochu to musím uvést na pravou míru. Danovi jsme oponoval, že na jeho repainty kredence 3. série nemohu dát zvuky řady 831, které se mu líbily více. To jsou zvuky hořovického loďáku a patří jen rekonstruovaným motorákům. Tím není ani jeden z repaintů. Dále jsem vysvětloval, že řadou 931 může být i vůz z 1. a 2. série s nízkou střechou, stejně tak vůz ze 3. série s vysokou střechou. Řada 831 je hlavně o remotorizaci všech výrobních sérií (kromě jiného).
Jediné co mě uniklo, je rozdíl jízdních stupňů jak píše Klokan, to přiznávám.
Souhlasím naprosto s tebou Josefe a tím jsou jasně dané i zvuky pouze: 830-III_eng-OR od Jacka, protože sedí i počet jízdních stupňů.

Tak dobře, že se to řeší, tomuhle fakt vůbec nerozumím, jen se zeptám, co mám dělat v ORCZ, aby na mně lidi neřvali, že je jim zima? Nevím jak zatopit, souprava na odkazu výš: M262+4x Balm+M262, jenže prdel je, že Balm měl samostatné naftové topení, které zapínal v každém voze průvodčí. takže co s tZapsat do eng a wag zápis pro topení,viz Manuál OpenRails CZ/SK v1.5 .
Zapsat topení do eng a wag ,viz manuál OpenRails CZ/SK v1.5 https://msts-rw.cz/openrails-icik-cz-sk-verzia/

Takže jsem zvuky opravil na 830 III. série (předlohou Jackova 830.206), engu jízdní páka byla správně 5+N.
Tak dobře, že se to řeší, tomuhle fakt vůbec nerozumím, jen se zeptám, co mám dělat v ORCZ, aby na mně lidi neřvali, že je jim zima? Nevím jak zatopit, souprava na odkazu výš: M262+4x Balm+M262, jenže prdel je, že Balm měl samostatné naftové topení, které zapínal v každém voze průvodčí. takže co s tím?
Nevím jak v ORCZ, ale u OR 1.4 s tím zatím neuděláš nic. Ošetřeno je toziž jen parní a elektrické topení a naftového bafíka nezná. Šlo by možná do Balmů nadefinovat elektrické s výkonem podle naftového topení, ale v OR je to postavené na parametru ORTSElectricTrainSupply v engu hnacího vozidla (ALT+B). Tím se zapíná a vypíná energie do průběžného kabelu a vozy (s patřičným nastavením) z toho potom topí, větrají nebo klimatizují.
A to by v případě nafty nepůsobilo reálně.

Nereálné je to proto, že ten parametr potom ovlivňuje trakční výkon, který zapnutím poklesne. Výkon motoru se musí podělit mezi trakci a topný alternátor. A ten mají jen některé DE lokomotivy, motoráky vůbec stejně tak jako přípojné vozy mají ve většině případů nezávislé naftové topení.

Jasně, tak a další dotazy z testů, teď jsem se vrhnul na aktivitu (ohl. kabiny už jsem psal, máš v mejlu a funguje, den/noc) ale:
ORCZ, ale předem, tvoje vozy s tím problém nikdy neměly, takže:
Ostrava - Opava - Opava Západ (dáůe jsem nejel, ve složení M262+4x Balm+M262
Ostrava Opava rovinka (zima) a mám co dělat, abych to vytáhnul na 80 km/h a mašiny jsou líné se rpzjet. Fakt byly ty Kredency tak shnilé se rozjet?
jizda.jpgjizda2.jpg

Opava Východ- Opava Západ:
Po pčřechodu do druhé mašiny zůstal viset zvuk kompresoru, A mírný kopec za Opavou Východ směr Západ jsem nedal víc jak 40 km/h.
jizda_Opv-OPz.jpgjizda_Opv-OPz2.jpg

Tak jsem z toho spíš smutný, ten stop start dělá spíš bordel, po každým nahrání musím kopat přední a zadní mašinu. Celkově mi to nechce táhnout,, nestíhám absolutně jízdní doby z let, kdy tam ta souprava jezdila, navíc mi ORCZ ukazuje postrkovou mašinu jako červenou, to už jsem se v ORCZ ptal a nikdo mi nebyl schopný odpovědět, proč a to topení mne taky štvě, v životě fíra neobíhal vlak a nezapínal ve vozech topení. Tak jsem se jaksi těšil, když jsem se mr..al se skinama, že si udělám spoň dobovou aktivitu a výsledek je velmi rozporuplný. A ten kompresor mi jel po přestupu do zadní loko vkuse až do Krnova. Jo a před přestupem jsem samozřejmě dal brzdu do závěru, což je taky pičoviny, jezdili dva fírové, tohle by si měl ORCZ přehodit sám.
jizda5.jpg

Jo a aby nedošlo k mýlce, když zatáhnu vlakovku naplno, tak místo závěrnáplocha napíše: "jízdní poloha".

OR CZ/SK umí naftové topení v podobě bufiku. Stačí jen zapsat do Eng nebo wag.

OR CZ/SK umí naftové topení v podobě bufiku. Stačí jen zapsat do Eng nebo wag.
Tak mi prosím hoď mustr co kam, já to upravím pro celý balík a pošlu Josefovi na web jako ladění pro ORCZ. Pepo, koukni, prosím ještě na výkon u těch vozů, zdaj se mi fakt líný. Jinak jsem zjistil, že ten výchozí start s motorem v klidu, dělá spíš problémy, u výjezdu poskud začínám v depu, ok, ale povětšinou se jede napřímo a OR si bohužel nepamatuje po Load, že už jsem vozy kopnul.

Back
Nahoře