Aktivita ZŠ_Den Blbec_OR

@pardus116 Postupně na tom tady za velké pomocí Poisona pracuji. Testuji pro OR a chybi mi opravuje právě on. Ještě kus cesty pro odladění ale zbývá. Takže vyčkej času.

@poison Ahoj, dojel jsem jako EC 75 do Břeclavi, hláška : Břeclav, po výstupu cestujících odpojíme za druhým vozem se zobrazí. ale pak se nic něděje a když uplyne čas do odjezdu jako EC 103 tak aktivita neúspěšně končí. myslím že by se mělo objevit něco ve smyslu že cestující vystoupily? Ale nejsem si jistý. Mohl by ses podívat co by mělo následovat? Možná by to šlo obejít přepnutím do ručního režimu a zkusit projet na tab. ale to by nebyla správná funkce aktivity :-) Díky.

@Frosty Ahoj, koukám do editoru a v té hlášce je, že máš po výstupu přestavit na 5. kolej na EC 103, kterou odvezeš do Hohenau, to si zjevně neudělal a v čase 14:39:59 tě to vyhodí s hláškou o pomalém posunu, "Firo, moc se flakas, Rakusaci uz pro Tebe zavreli hranice a jsi pro ne nezadouci." Je to tak?

@poison tato hláška vůbec nevyběhne. Končí to rovnou neúspěchem myslím že ve 14:00 ale jak jsem psal. Zkusil jsem přepnout na ruční režim a proti stůj projel. Pak už jsem posunoval na 5.kolej. a dojel až do Hohenau. Nicméně neproběhne nic o tom že cestující jsou venku a nepostaví se vlaková cesta a v auto režimu ani nejde funkce TAB proti stůj.

@Frosty Bohužel v editoru nepoznám v kolik máš do Břeclavi příjezd tak bych potřeboval více info. V kolik tam přijedeš a v kolik tě to vyhodí. Zpráva o odpojení po výstupu cestujících se zobrazí hned při zastavení u peronu, pak je buď ten vyhazov co jsem psal, 7:29:59 od startu úlohy, nebo odjezd v čase 7:30:00 od začátku úlohy.

@posion 14:34 mám příjezd do Břeclavi dle SJŘ a přijíždím ve 14:36:23, zastavil jsem u perónu před přechodem 14metrů od návěstidla, vyskakuje hláška Břeclav,po výstupu odpojíme a přestavíme se na 5 kolej. Tak stojíš a čekáš. Ve 14:39:29 vyskočí událost : Břeclav konec.

@Frosty To souhlasí, pokusil ses po ukončení výstupu cestujících prostě odvěsit za druhým vozem a pokračovat na soupravu EC 103? Dokud se nenapojíš na vozy EC 103 tak tě bude událost "Břeclav konec" vyhazovat pořád. Nevím co máš na klacku, ale měl bys normálně přes TAB najet na soupravu EC 103, bez toho se dál nehneš. Žádná hláška o posunu na EC 103 tam není.

@poison Ok tím pádem jsme se dostali k tomu že po odvěšení vozů se nepostaví cesta ani nejde proti stůj přes TAB projet. Jen v momentě když hráč použije CTRL+M jako ruční mód , pak na TAB proti stůj projedeš a aktivita jede dál.
Šlo by to vyřešit tak že by se to vepsalo do hlášky o tom odpojení za druhým vozem, co myslíš ty? Jinak jsem teď dojel na Brodský - konec. a tam vyskočí hláška že se Slováci nemohou dovolat ať zastavím uplně u návěstidla že si zavoláme. a když zastavím tak OR mi okamžitě postaví vlakovou cestu zpět na Lanžhot ale nedostanu hlášku, co se stalo a že mám sunout pozadu a rychlost by měla být max 30 dle SJŘ.

Chlapi, je kupodivu, že se tu aktivitu snažíte rozchodit v OR. :-) Tak jsen pár postřehů, co by mohly pomoct:
- Trasa hráče nemá v OR přednost, jako tomu bylo v MSTS, takže pokud nasadíte někde traffic o dva úseky dál mezi návěstidly, vyblokuje vás, nebo ho vůbec nepotkáte. Musí se blokovat i traffic, aby nezabíral cestu hráče.
- Servis 2 laděný pro MSTS je k ničemu, Joska odladil dvojku pro OR, ale při tvorbě aktivit v OR se prakticky nepoužívá vůbec není potřeba.
- Pokud je umístěn bod změny směru a vy zastavíte na koleji za výhybkou kde je bod kdekoliv před ním, trasa se automaticky otočí.
- Bacha na hodnoty ve WP bodech, pokud je hodonota pětimístná XXXXX a začíná 3-jkou, 6-kou, 100% vám vlak na tomto bodě nebude stát v hodnotě sekund:
3XXXX - blok odjezdu (čas odjezdu) platí kal pro traffic, tak hráče
6XXXX - jak volno pro traffic proti stůj, tak sestava traffic dvou vlaků na sebe, tak kód pro houkání vlaků
A spousta dalších věcí, o hláškách jejich pozicích se ani bavit nebudu, nikdy nebude sedět osazení hlášek pro MSTS s aktivitou pro OR na 100%.
Dan

@Frosty Samo to lze do hlášky dopsat, na to Brodské kouknu.
@Dan J. mě je to šumák zda to v OR půjde, to je Frostyho akce, jen se mu snažím pomoci k projetí úlohy v OR tak jak je tvořena do MSTS a jak vidno, je po skoro osmi hodinách stále úspěšný. Zbyněk ji určite upravovat pro OR nebude, tak Frostyho nechme, ať se činí. ;-)

@Frosty Je tam za obratem u návěstidla hláška, kterou musíš vybavit jinak se nedostaneš dál, zkus popotáhnout ještě více k návěstidlu.

@Dan J. Děkujeme, každá rada se hodí.
@poison ještě to zkusím teda, případně by mohlo pomoci zkusit posunout tu hlášku malinko dopředu, nebo zvětšit její okruh aktivace?
EDIT: Tak to funguje, chyba byla oproti MSTS v tom že jsem zastavil poprvé brzo, viděl jsem bod obratu a po zastavení se postavila cesta zpět, když jsem pak potáhl tak už hláška nevyběhla ani když jsem dojel na 0m před klacek protože OR již postavilo cestu bez ohledu že bude hláška. Bod obratu jsem nyní ignoroval a držel se hlášky aktivity, 43m před klackem během jízdy cca asi 10km / h vyskočila hláška. Vše funguje, chyba byla na mojí straně.
Je tedy potřeba nezastavit dřív než hláška vyskočí...
Pokračuji z Břeclavi náhradní trasou.

@poison Tak jsem právě odstavil 380. V Bratislavském depu. Aktivita úspěšně dokončena v OR. Díky za pomoc.
Ještě by to chtělo doladit tu hlášku kdyby se nepostavila cesta a tab nešlo, nejlepší asi vepsat rovnou do Informací o aktivitě.
Co ty na to?

V pohodě, možná to sem hoď jako veřejný link aby si to mohli uživatelé sosnout a zajet v OR. Já si to sosnu také abych to měl v PC.

Back
Nahoře