Aktivity a Multiplayer

Howky

Průvodčí
Zdravím vespolek, nezkoušel někdo spustit aktivitu v multiplayer hře ?
Spustit aktivitu jako Server není problém, ale co ostatní hráči co se připojí ? Zkoušel jsem a nedopadlo to zrovna dle mého očekávání, u klientů,kteří se připojili později, se aktivita spustila od začátku.

Ahoj.
Hlavně netuším, jak by ostatní hráči jezdili s traffic, který nemá nadefinovanou celou trasu vlaku? Vyjímkou je trasa traffic do kterého hráč v aktivitě přestupuje.

Aktivita by sa dala hrať len v tedy keby niekto pripravil consisty, počiatočné body (patch) kde hráč začína a vykonávalo by sa vlastne všetko to čo aktivita obsahuje ale podľa ZCP a plánu nie podľa aktivity. Niektoré tie zápletky by sa oplatilo si zahrať, len by to niekto musel pretaviť na jednotlivé ZCP.

Ahoj Dem, to by byla neskutečná pakárna a hlavně zatížení PC, OR vidí narozdíl od MSTS vlaky po celou dobu jejich načtení v aktivitě. Navíc donutit traffic řízeným PC tak, aby se choval jako vlak řízený hráčem taky není možné, i když OR odjíždí dle JŘ, tak příjezdy nejsou vždy načas a dokonce, pokud je nadefinován velký počet lidí u perónu, klidně se zasekne i dvě minuty.

Dane nepochopil si.....Howky to podľa mňa pochopil správne. Proste každý jeden traffic jeden hráč online. Sieťovka. Teraz nás tiež bolo dosť, naraz aj 15-ľudí online a 13 hodín to šlapalo bez pádu. Takže by to šlo. Len každý by musel mať v ruke ZCP podľa ktorého by šiel. A dispečer by musel vedieť podľa plánu s ktorou súpravou kde bude manipulácia.

Už sa chápeme?

No , s jedním kámošem už jsem pokusy dělal, ale nefungovalo to dle mých představ, tehdy.
Ale teď jsem se v OR manuálu dočetl tohle:

The server can start an activity or choose to explore. Clients MUST choose to explore (or a simple activity with timetable but no AI trains).

A od jednoho tvůrce OR jsem dostal tuhle zprávu na dotaz, ohledně aktivit a MP

Hi,
when the server starts an activity, it sees the AI trains of that activity in addition to the remote player trains. Also the remote players see these AI trains, which must run along their predefined path (else they disappear or get stuck).
So using an activity increases the number of trains running and can make the play more interesting, especially if there are only few remote players.

Jinak , ono by mělo stačit nadefinovat trasu a jízdní řád :) o zbytek se postarají hráči, ale máme vyzkoušeno, že pokud vlak odjel s AI ,nebyl problém :)

Potíž je ale v tom, že:
Klasická aktivita má jednu výchozí trasu hráče a zbytek je traffic, který samozřejmě nadefinovat se vším všudy lze. Ale:
- Trasa hráče funguje se vším všudy.
- Hráč v traffic už není tak korektní, někdy se nedoodpočte nástup cestujících, zústane na 01 sekunda, někdy neodpíská výpravčí odjezd.
Nevím, fakt multiplaer nejezdím, takže nevím, jak bych měl udělat třeba testovací aktivitu. Mohl bych tam dávat blok body 3XXXX? Bez nich se aktivita dělat nedá. Dále by musel asi hlavní disepčer znát scénář aktivity. Jízdní řády vlaků nejsou problém, ty se dají hodit k aktivitě.

Na sieťovke je to jedno. Keď ti dispečer postaví a máš čas odchodu tak ideš....

To jo, ale když připravím scénář, tak musím sám seštelovat dopravu (za dispečera), takže ty WP 3XXXX potřebuji, jinak se mi bloknou vlaky, pak to může v MP převzít dispečer dle scénáře.

Back
Nahoře