Automatická Regulace Rychlosti - ARR pro Open Rails

No pokud Mirel nechytá signál, tak bude svítit 120. Nevím jak jiné společnosti, RJ ale bez signálu Mirelu smí maximálně 100, i když tam svítí 120.
To není jen u RJ. Je to dáno legislativně pro všechny dopravce vyhláškou 173/1995 Sb.
Mirel je slovenské čudo a je nastaven na bezkód podle slovenské legislativy s max.120. U nás je v bezkódu bezpečněji max.100. (I tak to stálo život fíru dnešní noci před Českým Brodem.)

Zdravím
a přidávám své postřehy :
1. vytvořil jsem si zkušební aktivitu Vídeň - Praha bez dalšího provozu. Jedu se šesti vozy RJ. Jsem kousek před Hohenau. Neumím hodnotit např. trakční charakteristiky, ale dojem z jízdy je naprosto jedinečný. Ovládání naprosto skvělé. Loko drží rychlost v rozmezí cca 0,2 km/h. Jízdy naprosto plynulá. Mrzí mne jen to, že po dojezdu budu muset vyměnit klávesnici. Klávesa Y (tlačítko bdělosti) má už důlek :). Za to ale nemůžou tvůrci ARR, ale tak je postavená trať. Krátce za Vídní přestal přenos návěstí a dosud nenaskočil. Snad až u nás ..... :cool: Ale opravdu velké díky všem tvůrcům.
2. Jde použít i jiná trať než 321 ?
3. Budou ještě další upravené loko ?
4. Jedinou klávesovou zkratku jsem neobjevil pro obsluhu zapnutí pultu. Je to tak správně ?

Zdravím
a přidávám své postřehy :
1. vytvořil jsem si zkušební aktivitu Vídeň - Praha bez dalšího provozu. Jedu se šesti vozy RJ. Jsem kousek před Hohenau. Neumím hodnotit např. trakční charakteristiky, ale dojem z jízdy je naprosto jedinečný. Ovládání naprosto skvělé. Loko drží rychlost v rozmezí cca 0,2 km/h. Jízdy naprosto plynulá. Mrzí mne jen to, že po dojezdu budu muset vyměnit klávesnici. Klávesa Y (tlačítko bdělosti) má už důlek :). Za to ale nemůžou tvůrci ARR, ale tak je postavená trať. Krátce za Vídní přestal přenos návěstí a dosud nenaskočil. Snad až u nás ..... :cool: Ale opravdu velké díky všem tvůrcům.
2. Jde použít i jiná trať než 321 ?
3. Budou ještě další upravené loko ?
4. Jedinou klávesovou zkratku jsem neobjevil pro obsluhu zapnutí pultu. Je to tak správně ?
1) V Rakousku by to nemělo kódovat nikde, ale musí to někdo "naklikat", defaultně kódují všechna návěstidla. Je možnost si zapnou speciální "dev" mód, kde můžu za jízdy zapínat/vypínat kódování, toto se uloží do databáze na internet a následně při spuštění OR jiného uživatele si to upravenou databázi stáhne, aby to měli všichni stejné.
2) lze použít jakoukoli trať, ale viz výše
3) budou postupně všechny, které mají kabinu od DoDa ve full HD rozlišení + 750.7, kterou jsem dělal já
4) Zapnout pult lze Ctrl + . Vypnout Ctrl + ,

Páni, tak som dnes konečne vyskúšal ARR a chcem všetkým tvorcom vyjadriť hlbokú POKLONU a veľké ĎAKUJEM. Obdivujem ľudí, ktorí vedia toto naprogramovať. Teším sa na ďalšie vylepšenia.

Taky jsem doplnil možnost ke kabinovým prvkům přidat popisek, takže místo "DIRECTION" se vám zobrazí "Směr jízdy" apod.
Vložení položky Label ( ) do *.cvf je šikovná vychytávka (ještě si tam lze doplnit klávesovou zkratku a bude to lepší). Inostranci mají smolíka, budou to mít česky, pokud si to neodmažou či nepřepíšou. :-)
Na druhou stranu zase v archivu chybí složka CS a je nutno si počeštit simulátor nějakou starší verzí, takže některé volby parametrů jsou jen EN a smolíka máme zase my.

Bohužel opět nefunguje korektně v rj_162 nastavování tahu rajčákem v ručním režimu, přestože v definici
ThrottleFullRangeInc/Dec...Seconds jsou vepsány hodnoty (16/6) a vlítne to tam celé za jedinou sekundu.

Proudy EDB se chovají opačně. Jedu na ARR tahem třeba 80 a lehce brnknu o páčku převodníku EDB. Vypadne proud buzení a proudy kotev zůstávají plné. Měly by spadnout všechny a po dokrmení převodníku znovu naběhnout dle zadání.
Nabudím páčkou plný budící proud, který by měl narůstat s klesající rychlostí podle charakteristiky s omezením max.kotevního napětí. Zde však rychlost klesá a s ní klesá bohužel i budící proud, zatímco kotevní je stále plný i při malé rychlosti. S klesající rychlostí má klesat kotevní proud při plném budícím. (Budící je možno mít plný i při stojící lokomotivě, pokud není zablokován přídavnou pneubrzdou.)

(Pokud bude čas na testy, přibudou i další vypozorované minely. Zatím jen tenhle nástřel.)

Bohužel opět nefunguje korektně v rj_162 nastavování tahu rajčákem v ručním režimu, přestože v definici
ThrottleFullRangeInc/Dec...Seconds jsou vepsány hodnoty (16/6) a vlítne to tam celé za jedinou sekundu.
No to mi teda funguje správně. Mám v M a rajčák pomaličku nabírá volty.
Pokud to chceš přidat do jiné mašiny než rj_162115_arr_mirel, tak to je potřeba udělat za pomoci "MultiPositionController", nikoliv normální "Throttle".

No to mi teda funguje správně. Mám v M a rajčák pomaličku nabírá volty.
Pokud to chceš přidat do jiné mašiny než rj_162115_arr_mirel, tak to je potřeba udělat za pomoci "MultiPositionController", nikoliv normální "Throttle".
Spustil jsem bez úprav tu poslední distribuovanou rj_162115_arr_mirel v balíku se simulátorem. V čistém OS (NT6.1) bez instalace jen rozbalen OR z balíku, po hlášce chyby doinstalován XNA a hotovo, jedem. Když testuji, tak originální distro bez úprav, pouze jsem si vytvořil klony zátěžových *.con pro danou mašinu (rj_162115_arr_mirel + 3, 10, 20, 30, 40 Wap).

To už je jiné kafe. :)

Dalo by se to rozšířit o další polohy?
ThrottleFullQuickRangeIncreaseTimeSeconds ( 8 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 0-100% of power **)
ThrottleFullRangeIncreaseTimeSeconds ( 16 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 0-100% of power **)
ThrottleFullRangeDecreaseTimeSeconds ( 16 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 100-0% of power **)
ThrottleFullQuickRangeDecreaseTimeSeconds ( 8 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 100-0% of power **)

To už je jiné kafe. :)

Dalo by se to rozšířit o další polohy?
ThrottleFullQuickRangeIncreaseTimeSeconds ( 8 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 0-100% of power **)
ThrottleFullRangeIncreaseTimeSeconds ( 16 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 0-100% of power **)
ThrottleFullRangeDecreaseTimeSeconds ( 16 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 100-0% of power **)
ThrottleFullQuickRangeDecreaseTimeSeconds ( 8 ) comment (** time in seconds needed for the regulator to reach 100-0% of power **)
No to by mělo fungovat, ale teď jsem to jen vynásobil dvěma, takže by to mělo cca takto fungovat. Při dalším release už to tam bude, nějak jsem na to zapomněl :D

Screen.jpg

No to by mělo fungovat, ale teď jsem to jen vynásobil dvěma, takže by to mělo cca takto fungovat.
Nemůže to takto fungovat, protože A/D klávesy jsou zatím vratné po uvolnění v animaci stávajícího. Musely by se předělat na fixované jako u OBE ovladače brzdiče BSE.

Paráda! Funguje to.
No chce to číst ty readme k tomu. V tomto balíku neni, protože už byl v nějakém předtím, tak to beru jako samozřejmost. Zkoušel jsi ve volném čase třeba klikat na nějaké tlačítka Metry? Nebo noční osvětlení? (Ctrl+L)? atd atd

Mimochodem udělat lze úplně všechno. Jen se někomu musí chtít a ten někdo na to musí mít čas. Zatím mi to jde, ale to se může ze dne na den změnit ;)

Back
Nahoře