Pískat či nepískat?

Vadí mi ukončení aktivity při nedání návěsti "Pozor" před přejezdem?

• NE, nevadí, alespoň si to budu pamatovat

Hlasů: 4 40.0%
  • ANO, vadí, chci to zrušit

Hlasů: 4 40.0%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 2 20.0%

• Hlasovalo členů
    10

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Zatím jsem to zamknul v Brně, ale jízda bez problémů. Ale místo, abych se kochal, tak profesionální deformace.....jen hledám chyby ve své trati.
Našel jsem několik zdvojených pískáčků, do Chocně bych měl někde zrušit tu třicítku.....Také jsem se modlil, aby za Opatovicema nenaskočila osudná 60 z Plačické trati, ale vše OK¨.
Ale zažil jsem nějaká blízká setkání třetího druhu, když jsem v Týništi a za Třebovou dojel pendolino. U posledního vozu to začalo blýskat asi 50 metrů kolem, jako kdyby byla chyba v modelu pendolina. Dělá to jen mě nebo jste to zažili i ostatní.
Jinak aktivita jako taková se mi líbí.
Matýsek: Nic si z toho nedělej, za Stéblovou jsem se rozptýlil jak mi přepnulo mezikruží Mirelu a než jsem zjistil, že to chytlo červenou v Čeperce, tak jsem byl na přejezdu s oznamem, že jsem nezahoukal. :cry: Tak z Pardubic opět znovu. Ale pak už jsem si dával sakra pozor a projel jsem bez ztráty květinky až do Chocně. :wink:
A Vo Vo tom ten postih je.
Jinak se houkat nenaučíte :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak se houkat nenaučíte.
Skromný dotaz: Jak se má houkat v reálu vím, ale nevím v msts.
Kde je toleranční pole vzdálenosti, kdy se zahoukání započte jako platné a nevyhodnotí jako nezahoukání ?
Před kolíkem x metrů, mezi kolíkem a přejezdem kdekoliv, přímo na přejezdu,...
Je zohledněno rozdílné návěštění Den/Noc ?
Platí píšťala, houkačka, obojí ?

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kde je toleranční pole vzdálenosti, kdy se zahoukání započte jako platné a nevyhodnotí jako nezahoukání ?
Tento dotaz bych spíš směroval na Kuju. Já to nevím. MSTS nabízí možnost postihu na nezahoukání, jak jsem napsal do jiného vlákna, ukončení hry pije krev každému, koho potkám, tak jsem v příslušném vláknu poprosil Džordže, jestli by s tím něco nešlo udělat. Ale můj názor je, na přejezdech to nevypínat.

Mě by vyhovovala volba na autorovi aktivity.
Můj návrh:
Aktivita lehká - vypnuto
Aktivita střední - oznámení o nezahoukání
Aktivita těžká - oznámení s odpočítáváním a po třetím nezahoukání na přejezdu konec hry.
Ohledně deních pískáčků, tak na ty se přejezdy nevztahují. Podle videí jsem na Hradcích žádný s D neobjevil. Tyto by se pak nemusely aktivovat nebo by se po změně na noční krajinu vypnuly automaticky.
To by byl užitečný požadavek na Džordže, pokud je tohle vše možné nastavit.

Zbyněk Šemora napsal:
.......Ale zažil jsem nějaká blízká setkání třetího druhu, když jsem v Týništi a za Třebovou dojel pendolino. U posledního vozu to začalo blýskat asi 50 metrů kolem, jako kdyby byla chyba v modelu pendolina. Dělá to jen mě nebo jste to zažili i ostatní........
Viděl jsem to taky, v Týništi a v Brně. Jako by problikla taková svislá modrá (patrně textura od pendolína) deska doleva od vlaku vedoucí do nekonečna.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tento dotaz bych spíš směroval na Kuju. Já to nevím. MSTS nabízí možnost postihu na nezahoukání, jak jsem napsal do jiného vlákna, ukončení hry pije krev každému, koho potkám, tak jsem v příslušném vláknu poprosil Džordže, jestli by s tím něco nešlo udělat. Ale můj názor je, na přejezdech to nevypínat.

Mě by vyhovovala volba na autorovi aktivity.
Můj návrh:
Aktivita lehká - vypnuto
Aktivita střední - oznámení o nezahoukání
Aktivita těžká - oznámení s odpočítáváním a po třetím nezahoukání na přejezdu konec hry.
Ohledně deních pískáčků, tak na ty se přejezdy nevztahují. Podle videí jsem na Hradcích žádný s D neobjevil. Tyto by se pak nemusely aktivovat nebo by se po změně na noční krajinu vypnuly automaticky.
To by byl užitečný požadavek na Džordže, pokud je tohle vše možné nastavit.
"Děkuji za kvalifikovanou odpověď":
Takže relevantní odpověď na první dotaz jsem se tedy opět nedozvěděl.
Na druhý dotaz jsem si přečetl něco o Hradci, ale taky vlastně od věci.
Třetí dotaz byl pro jistotu přejit mlčením.
Na závěr jsem se ale přece jen něco dověděl: že je nejlepší přehrát to celé na Džordže.
Nemyslím, že je to to nejlepší řešení. Myslím, že korektnější by bylo ty pískáčky vůbec neimplementovat, přinejmenším do doby, než budu mít opravdu zcela jasno, jak se to má chovat, jaké jsou odezvy - vstupy/výstupy.
Ano a tento trend tady vidím velmi často : " jů, něco nové, šup tam honem s tím, ať nejsem druhý, budu in!. Že o tom dohromady ještě nic nevím ? Neva, oni přece taky ne."
Houkat jsem se zase nenaučil, ale dověděl se něco jiné a to se taky počítá. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Já bych ty pískáčky nechal. Berte to tak, že je tam umístěn proto, aby se lidí či vozidla klidili z přejezdu a když fíra holt nezahouká, tak dejme tomu srazí člověka či auto a v jízdě stejně nepokračuje. když jedete simulátor, tak si těch pískáčků musíte všimnout, zas tak malé nejsou

Ze začátku jsem s tím měl problémy, ale už jsem si zvyknul a přehlédnout se při troše pozornosti nedají. Vzdálenost jsem se naučil odhadnout.

Pokiaľ hovoríme o simulátore, tak jednoznačne pískať a dodržiavať to aj za cenu ukončenia aktivity. Až sa budeme hrať na Pikovláčiky, tak môže byť pískanie ukradnuté.

Tax napsal:
Pokiaľ hovoríme o simulátore, tak jednoznačne pískať a dodržiavať to aj za cenu ukončenia aktivity. Až sa budeme hrať na Pikovláčiky, tak môže byť pískanie ukradnuté.

Souhlas. Jak už někde zmiňpoval p Šemora. zkušeným fírům to nevadí a těm nezkušeným to jen prospěje k tomu, aby se to naučili

Tak jsem rád, že jsou i kladné názory. Já myslel, že tohle pije krev všem do jednoho.
Snad by jen, kdyby to nějak šlo a Džordž na to nějak přišel jak, v aktivitě "jednoduchá" by se všechny postihy povypínaly a jen nahradily hlášeními. (aby MSTS mohli hrát i začátečníci a hned je tvrdá realita od hry neodradila)

Vynucovat si pískání při vyšších obtížnostech by zajisté byla skvělá věc, ale pokud by tyto závislosti na obtížnosti nešly doplnit do simulátoru, pískání bych ponechal tak jak je teď. Konečně se v aktivitě můžu "bát" toho, že mě hra vyhodí. Zkrátka se musím plně soustředit na trať, stejně jako ve skutečnosti.

Kank napsal:
Vynucovat si pískání při vyšších obtížnostech by zajisté byla skvělá věc, ale pokud by tyto závislosti na obtížnosti nešly doplnit do simulátoru, pískání bych ponechal tak jak je teď. Konečně se v aktivitě můžu "bát" toho, že mě hra vyhodí. Zkrátka se musím plně soustředit na trať, stejně jako ve skutečnosti.
Myslíš, že v skutočnosti sa bojím, keď nezapískam pri piskáči? Nechem nikoho nabádať k porušovaniu predpisov, ale toto, je ozaj príliš tvrdý trest na nezapískanie. Bral by som to v prípade, že to účinkuje aj na pískanie, nie len trúbenie. Ja osobne pískam, len keď musím a zbytočne neruším klud obyvatelstva. Ja osobne som zásadne proti tomuto postihu. Maximálny postih, ktorý beriem, je upozornenie nejakou hláškou, alebo najlepšie by bolo, keby sa aktivity bodovali a za toto by sa bodíky strhávali, ale to je asi nonsens.

Že je příliš tvrdý? Ano souhlasím. Ve skutečnosti asi těžko sesadí člověka z mašiny za to, že nezapískal. I tento tvrdý trest bych ale pro výchovný efekt nechal. S tím pískáním máš také pravdu. Dobře si pamatuju na ranní probuzení od Bardotky v kempu ve Vyšším Brodě v době, kdy Lipenka přecházela na 25 kV 50 Hz a jezdilo se nezávisle.

Ja osobne som proti takému tvrdému postihu za nezapískanie tam, kde treba. Nemá to nič spoločné s realitou. Úplne by stačilo ak by sa podarilo Džordžovi implementovať toto porušenie predpisu do záverečnej správy v celkovom vyhodnotení aktivity.

Kebarko napsal:
Ja osobne som proti takému tvrdému postihu za nezapískanie tam, kde treba. Nemá to nič spoločné s realitou.
Kank napsal:
Ve skutečnosti asi těžko sesadí člověka z mašiny za to, že nezapískal

Ale keď sa stane pruser a dokážu Ti, že si nepískal a mal si, máš problém! A aký veľký záleží potom aj od následkov a môže to byť aj súd pre porušenie povinností z nedbanlivosti (trebárs § 179 Trestného zákona)!!!!!!!! Potom je neskoro :eek: a :eek: Tak si myslím, že skutočnosť môže byť aj tvrdšia ako dáke zhodenie hry, a jej opakovanie! Nech tu nikdo nepíše, že si hru neukladá, že v prípade skončenia hry ide od začiatku! Keci!!!!!!!!!!!!! :D

Naposled editoval moderátor:
Já jen z reálu.Nevím jak to funguje na trati Pardubice-HK s pískáčkama,ale osobně bych nikdy nenechal traťovou rychlost 100 a spoléhal se na houkání strojvedoucích.Přijde mi to jako moc velké riziko!!!
Ještě než na trati Cheb-F Lázně udělali automatické závory,byla traťová rychlost omezená přes nezabezpečené přejezdy na 50km/h.V nepřehledných úsecích 30km/h.V MSTS bych byl spíš pro jenom upozornění,že jsem nezapískal.

Šnek napsal:
Já jen z reálu.Nevím jak to funguje na trati Pardubice-HK s pískáčkama,ale osobně bych nikdy nenechal traťovou rychlost 100 a spoléhal se na houkání strojvedoucích.Přijde mi to jako moc velké riziko!!!
Ještě než na trati Cheb-F Lázně udělali automatické závory,byla traťová rychlost omezená přes nezabezpečené přejezdy na 50km/h.V nepřehledných úsecích 30km/h.V MSTS bych byl spíš pro jenom upozornění,že jsem nezapískal.
Já bych si dovolil souhlasit.Myslím ,že takto by to bylo dobrý.Je to víc reálný než když se aktivita ukončí.

Jak je v MSTS reálné, když po nezahoukání na přejezdu se hra ukončí, to nemá smysl řešit. S tím kromě Džordže nikdo nic nenadělá. Já to osadil, protože kdybychom MSTS očistili od všech postihů, tak by tato hra přestala mít to správné napětí, aktivity by také každého omrzely, protože by si každý jel jak uzná za vhodné a tím by se celý systém totálně rozhodil.
Napište raději komu houkání nevadí a koho doslova štve.
Já osobně, jak jsem už napsal, také jsem se chytil do svých pastiček, zanadával jsem si, ale příště jsem si dával víc pozor. A myslím, o tom přece MSTS je.

Mne húkanie ako také neprekáža. Ale prekáža mi to, keď som si istý že som zahúkal včas (ešte pre prejazdom), ale MSTS si myslí niečo iné a vyhodí ma z hry.

Aby se to líp počítalo, tak tady míáš Zbyňku i anketu na začátku vlákna...

Back
Nahoře