Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jacku a co praví D1? Čím se má tedy správně dávat návěst "Pozor"? Píšťalou nebo houkačkou?Jacek napsal:Já jsem nepřítel násilného ukončování aktivit kvůli čemukoliv, zejména překročení rychlosti o 1 km, atd.. Snad kromě projetí "šajby". V dobách bez MSTSbin, kdy MSTS spadl každých pár km, bylo pro mě takové vyhození poslední kapkou.
Kvůli nezahoukání mě to ale vyhodilo snad jen jednou - asi sleduju trať![]()
Jen škoda, že to nejde ošetřit jen hláškou a taky že to nereaguje na píšťalu (štreku s dvěma přejezdy máme hned u paneláků a "chytřejší" strojvedoucí v noci používají jen píšťalu)
Napríklad Bobiny ani húkačku nemali, až neskôr bola na časť strojov dodatočne namontovaná.Martens napsal:Jacku a co praví D1? Čím se má tedy správně dávat návěst "Pozor"? Píšťalou nebo houkačkou?
Tak by mne jenom tak okrajově zajímal rozdíl mezi "chytřejším" fírou a fírou jezdícím striktně dle předpisů ..ten druhý by tam asi nepřežil moc dlouhoJOHNZ napsal:Martens: Najsilnejším zvukovým výstražným zariadením, ktoré je na vozidle nainštalované ...
Já to ve svém profesním výpisu D1 nemám, takže nevím jak to tam je přesně, ale píšťalou se píská před přejezdy běžně. U nás se lidi bouřili a sepisovali petice, prostě je rozdíl, když nějaká 843 v noci krátce pískne nebo dlouze 3x zahouká. Mezi paneláky se to úžasně rozléhá i s ozvěnou. Pak se taky mluvilo na školení, že pokud fíra evidentně vidí, že k tomu přejezdu nic nejede, nemusí dávat návěst opakovaně.Martens napsal:Jacku a co praví D1? Čím se má tedy správně dávat návěst "Pozor"? Píšťalou nebo houkačkou?
My máme taky pravidelné poučko s nějakým tím opáčkem a na dotaz k návěsti pozor se vždy vysloví "krátce jeden dlouhý zvuk houkačkou" (píšťaly nemáme ani na nových škopcích).Jacek napsal:Jinak D1 např. praví, že návěst Pozor (dlouhý tón houkačky) se dává u posunu před rozjezdem hnacího vozidla. To jsem ale ve stanici nikdy neslyšel. Vždy jen krátce a většinou píšťalou, i když je to vlastně jiná návěst...
A to je to, na co jsem se už ptal - kde je limit pro zápočet ?Ivan.ps napsal:Mne húkanie ako také neprekáža. Ale prekáža mi to, keď som si istý že som zahúkal včas (ešte pre prejazdom), ale MSTS si myslí niečo iné a vyhodí ma z hry.
Zda přejezd reaguje na houkání nebo ne se nastavuje v RE. Z hlavy si nevzpomenu na název parametru. Pokud je 0, tak se houkání nevyhodnocuje, pokud je větší než 0, tak se houkání hlídá. K tomuto parametru jsem nikde nenašel vysvětlení. Zkoušel jsem různá čísla, ale nepozoroval jsem rozdíl ve vzdálenosti, kde je třeba houkat. Houkat se musí mezi kolíkem a přejezdem, ale tady pozor! Kolík osazuje stavitel trati, takže se může stát, že zahoukáš u kolíku a stejně tě to vyhodí, protože byl kolík "mimo dosah" přejezdu. Houkání těsně před přejezdem už taky nepomůže. Zřejmě je tam i nějaká minimální vzdálenost. Já to řeším jako fírové v lesích mezi Pardubicemi a Hradcem. Houkají asi 3x před každým přejezdem. Poprvé houkám u pískáčku, pak někde mezi a nakonec u přejezdu.bob57_cz napsal:Skromný dotaz: Jak se má houkat v reálu vím, ale nevím v msts.
Kde je toleranční pole vzdálenosti, kdy se zahoukání započte jako platné a nevyhodnotí jako nezahoukání ?
Před kolíkem x metrů, mezi kolíkem a přejezdem kdekoliv, přímo na přejezdu,...
Je zohledněno rozdílné návěštění Den/Noc ?
Platí píšťala, houkačka, obojí ?