Trať Zlatohorka v OR

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Nechtěl by někdo znalý opravit nádhernou trať z dob minulých pro OR? Zvednout přechody přes koleje, ale hlavně udělat kontrolu návěstidel? Dělám teď aktivitu na této trati a při posunech se mi trať chová pokaždé jinak, jednou mám na stůj jak má být, podruhé OR ignoruje WP s kódem 3XXXX. V dolanech mi třeba traffic při sunutí do nákladních koleji zastavuje na každé výhybce. Je to fakt škoda, udělal bych těch aktivit povícero, je mi líto, že je tato trať trochu v zapomění.
Dan

Ahoj.
Už jsem to jednou zkusil a bohužel to dopadlo špatně. Zkoušel jsem tam dodat i nakládací body. Jenže, jak jednou hrábneš do databáze, tak to pak už nedáš dohromady. Ukládal jsem to krok po kroku, ale pokaždé s pádem editoru.

pokaždé s pádem editoru.
MSTS či TRSE?

Svojské úpravy zlatohorky mám a HDD snáď niekde.. Lenže ide o obdobie modelárskej IV epochy.. Prečo to uviazlo niekde v šuplíku? Pre návestidlá. Oni sú samostatná forma života v MsTS a povedia si, buď nepôjde AE, samotná jazda, alebo RE, alebo pri jazde v hre spadne..

Trať jsem upravoval v editoru MSTS. Editor TRSE jsem zatím moc nepochopil. Ve Zlatohorce se mi podařilo vložit pár nakládacích a vykládacích bodů. Dokonce to i chvíli fungovalo, než jsem opět načetl editor MSTS a udělal obnovu databáze. Pak nastal pád editoru a konec. Jinak vychytávka OR nakládka a vykládka se moc nechytla, tak nevím, zda by to mělo ještě smysl předělávat.

ja mam u sebe ve Ztracene_2006 udělaný nakládáni a vykládání uhlí v dole a v elektrárně. Dále jsem experimentoval s nakladanim kontejnerů, opět nakládání a vykládání. Jinak ke stavění objektů a kolejí používám TSRE, jen k úpravám krajiny používám MSTS RE.

Nejsem si jistý, ale když nejdříve použiješ editor TSRE a pak MSTS, tak to nebude fungovat. Stáhnul jsem si trať postavenou v TRSE a editor MSTS ji nedokáže načíst. Možná je to už jinak, nebo jsem něco udělal špatně. U mě to však nefungovalo. Nakládka a vykládka v OR je dobrá věc. Dává to to větší smysl, než ježdění z bodu A do bodu B. Je jen škoda, že to funguje jen u vagonů. U hnacích vozidel tato fuknce, asi zatím nefunguje. Ještě by to chtělo vychytat animaci u ostatních nákladů , než sypkých.

Tiež som kombinoval TSRE a MSTS RE. Lenže TSRE som tiež ja nejako nepochopil, neviem sa hýbať a fungovať ako v MSTS, čo je veľká škoda, pretože v TSRE som mal pre jednu reálnu trať komplet vygenerovaný terén, aj s mapovými podkladmi, samozrejme v MSTS to nefungovalo. V TSRE som vložil návestidlo, MSTS RE vďaka tomu padal. Navyše v TSRE mám pod sebou obrovský tieň..

Pánvé, doba pokročila a znova bych rád otevřel tohle téma. Ona ta trať by ani nepotřebovala úpravy návěstidel, sice ma mouchy, ale vše jde v tvorbě ošéfovat. Teď budu vydávat aktivitu pro OR CZ/SK, Osobák 1938, která je vlastně o smíšeném vlaku a spoustě posunů. Trať víceméně šlape ale dvě věci mně celkem štvou a je to fakt škoda, vše je víceméně kosmetické:
1. Přechody a některé nechráněné přejezdy jsou utopené pod kolejema. I když tam naplácnu UniGlobal.
2. Zvuky cinkání a ruchů v trati se začnou po nějakém čase zpomalovat, třeba štěkající pes zní jak válení sudů. Pomuže reset aktivity, někdy....
3. K bodu 1, fatální průser, celý UniGlobal, přesměrovat to na Global 310 a podle něj upravit ty přejezdy atd...

Jsou to fakt dvě závažné vady, které bohužel souvisí s pokrokem v OR (ORCZ). Nejsem stavitel a vrtat se v tomhle fakt nechci. Ale, když už mám vydat více jak 6 hodinovou projížďku tratě, byl bych rád, kdyby se toho třeba někdo ze zkušených stavitelů chytil. Navíc pokud by to někdo opravil, bude se muset stejně trať pro OR z webu od Taxe taky přemístit, nevím, dokdy tenhle web pojede. To už se samozřejně pokusím domluvit, opravy neopravy na CS Trainset. Ale kdyby na to někdo koul, tak po opravaách, je zbytečné to cpát na jiný web 2x.

Přeji hezkou neděli.

Tak jsem jetel? Teď nedávno sjem stahoval tuhle trať pro OR znova a teď ji zaboha nemůžu najít, mněl jsem za to, že byla u Taxe. Kde teda ta trať ve verzi OR je?

Back
Nahoře