Tvorba aktivit v TSRE 5

Ahoj.
To nemá s TSRE nic společného, chce to znát finty v tvorbě aktivit. :) Pokud je volná kolej, tak ti kód 60002 nepomůže. Dej na kolej před revers servis2, který tam podržíš do doby, než mašína požádá o projeti návěsti stůj a musí zmizet, tak, aby na něj mašina nenajela. Tak ti přes návěst stůj projede. Nekde jsem tady o té fintě i psal a dával obrázky, akorát z AE MSTS. Ale princip je stejný.

No to sme právě rozebírali v létě, o pár komentářu nahoře. Našel jsem si to, zkusil jsem to, ale mašina furt trčí na odjezdu. Tam bude problém, že já tu mašinu i navzdory tomu waiting pointu nějak blokuju.

Tak problém s odstupující mašinou jsem vyřešil, ale mám další problém. Jakmile nasunu na soupravu, postaví se mi vlaková cesta i navzdory tomu, že je v trase WP. Což je dost problém, protože mě má ještě předjíždět rychlík do Polska. Zkusil jsem dát na 1.traťovou kolej za vjezdové návěstidlo do Staráku servis abych neměl postaveno po najetí na soupravu (Vypadalo by to blbě) a pak ještě za odjezdové návěstidlo na 5.koleji kde po najetí čekám, další servis, aby měl zablokoval a mohl projet ten rychlík. Jenomže rychlík zastaví a čeká dokud nezmizí servis na 5.koleji a mně se postaví VC. Servis na 1.koleji samozřejmě zmizí dřív, než ten na 5., takže ho určitě neblokuje.

Další klasika z tvorby aktivit. Ano, někdy při posunech jeden z bloků nefunguje. Rada je prostá. 1. blokovací WP umísti do trasy za návěstidlo. Pak pokračuj s trasou a 2. dej před odjezdové. Někdy se musí vychytávat, do kterých míst ten první. Ono ta tvorba složitých aktivit není sranda, jak si tady občas někteří myslí.

Pomohla mi ještě prostší věc. Odstranil jsem servisy, přidal zpátky WP a potom, co jsem vyjel na zhlaví, jsem přešel na druhé stanoviště, najel i s vagonama na soupravu a přešel zpátky. Na návěstidle byla stůj a rychlík mě bez problému předjel.

Taky možnost. Ony se musí tyhle situace fakt vychytat. Tam nepomůže žádná oprava ORCZ, neboť hrozí rozbití funkčních situací. Někdy je to pakárna. Dělám si pracovní podaktivity s danou situací a až je vychytáno zapracuji do hlavní aktivity.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jak řešíte při tvorbě aktivit, když potřebujete něco opravit? Po změně, se musí aktivita jet zase od začátku, aby se projevila změna nebo to jde nějak jinak. Děkuju za opověď.

Back
Nahoře