Samočinná aktivace nouzové brzdy (např. 810, 843)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Zdar,

už se mi párkrát stalo (naposledy včera na misi tratě 183 Plzeň-Domažlice s 810+010), že se najednou aktivuje nouzová brzda a vlak zastaví. Pak trvá kolem minuty, než se mohu rozjet znovu. Podotýkám, že nemám nastaveno "používat živák". Nejprve jsem si myslel, že je to překročením rychlosti, ale včera si jedu tak cca 90-92 km/h na místě, kde je povolena 100 km/h a opět aktivace brzdy. Nevím co je to za stupiditu, dost mě to otravuje, nemluvě o tom, že pak už se nedá JZ stíhat vůbec. Nevíte někdo jak to odstranit? Nejsem sice expert, ale moc reálné mi to nepřipadá - pochybují, že by se 810 samočinně zastavila někde v polích ... :roll:

Vince Black napsal:
Zdar,

už se mi párkrát stalo (naposledy včera na misi tratě 183 Plzeň-Domažlice s 810+010), že se najednou aktivuje nouzová brzda a vlak zastaví. Pak trvá kolem minuty, než se mohu rozjet znovu. Podotýkám, že nemám nastaveno "používat živák". Nejprve jsem si myslel, že je to překročením rychlosti, ale včera si jedu tak cca 90-92 km/h na místě, kde je povolena 100 km/h a opět aktivace brzdy. Nevím co je to za stupiditu, dost mě to otravuje, nemluvě o tom, že pak už se nedá JZ stíhat vůbec. Nevíte někdo jak to odstranit? Nejsem sice expert, ale moc reálné mi to nepřipadá - pochybují, že by se 810 samočinně zastavila někde v polích ... :roll:

90-92 km/h s 810, která má konstrukční Vmax=80 km/hod? To by ledacos vysvětlovalo.....

Martens napsal:
Vince Black napsal:
Zdar,

90-92 km/h s 810, která má konstrukční Vmax=80 km/hod? To by ledacos vysvětlovalo.....

Stalo se mi to i v trati Opava-Olomouc na 40 km/h za nádražím s 843 ...

Vince Black napsal:
Martens napsal:
Vince Black napsal:
Zdar,

A kolik si měl na té 40? Tohle totiž vypadá na aktivaci OverspeedMonitoru

Martens napsal:
Vince Black napsal:
Martens napsal:
Vince Black napsal:
Zdar,

A kolik si měl na té 40? Tohle totiž vypadá na aktivaci OverspeedMonitoru

Připouštím, tam jsem něco přes 40 km/h měl :D

ad Vince Black:
Ten OverSpeedMonitor by sa mal dať niekde v .eng súbore vypnúť, ale momentálne neviem presne kde.

Monitorování rychlosti se řídí proměnnými v odstavci VigilanceMonitor (...
jsou to:
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 250 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed ( 1 )
první určuje maximální rychlost jednotky, která je hlídána, druhá zapíná ( 1 ) nebo vypíná ( 0 ) kontrolu maximální traťové rychlosti.

další proměnné řídí co se má po překročení rychlosti provést:
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 1 )
první spustí záchrannou brzdu, druhá vypne napájení u EL, třetí vypne motor.
Pokud se ti nelíbí, nastav je na ( 0 ), nebo lépe napiš před tyto řádky # v souboru .eng

Úplný výčet proměnných je na stránkách MSTSBin v Tipech

A pochopitelně si nezapomeň někam udělat zálohu souborů a do poznámky si do souboru napiš co a proč jsi měnil, aby ses po čase nedivil, co že ti to dělá nebo nedělá.

Džordž napsal:
jsou to:
první určuje maximální rychlost jednotky, která je hlídána, druhá zapíná ( 1 ) nebo vypíná ( 0 ) kontrolu maximální traťové rychlosti.

Pokud se ti nelíbí, nastav je na ( 0 ), nebo lépe napiš před tyto řádky # v souboru .eng

Díky za vyčerpávající info :wink: Asi se mnou bodou ostatní souhlasit, že je lepší to vypnout, ne? V praxi dostane fíra "za uši" maximálně až po přečtění záznamu z rychloměru, ne? :?:

Vince Black napsal:
Džordž napsal:
jsou to:

Díky za vyčerpávající info :wink: Asi se mnou bodou ostatní souhlasit, že je lepší to vypnout, ne? V praxi dostane fíra "za uši" maximálně až po přečtění záznamu z rychloměru, ne? :?:

U engů, které nejsou vybaveny systémem na kontrolu rychlosti klidně, ale u mašin s funkčním LS90 nebo s MIRELEM bych to tam nechal....

Jo a vypni si taky vykolejení...... :-D

Kdo nechce MSTS, ale pikovláček na hraní, vše si povypínejte.
Jinak kdo za to vše může?
Já.
Vyškemral jsem to na Ppoollllovi, ať to všude nastaví.
Původní modely byly bez těchto zásahů rychlobrzdy a ježdění s takovými mne opravdu nebavilo. Jak člověk nemá z ničeho strach, protože ví, když pojede vyhýbkou, která je na 40 stovkou a nic se nestane, to je o ničem. Kdyby tohle nefungovalo v monitorech, tak zcela určitě bych omezení nastavil v aktivitách. Mělo by to výhodu v podobě přesnějšího vymezení omezení rychlosti, ale nevýhodou by bylo nekompromisní game over.

Je nutné si uvědomit, že simulátory jsou od toho, aby jste se něco naučili a něco Vás směrovalo aby jste co nejméně mohli švindlovat.

Vypínat aktivaci rychlobrzdy mi přijde jak hrát akční hru s nesmrtelností.
Taky se k mmě doneslo, že jednodoho strojvedoucího sundali z funkce za překročení o 8 km/h. V tomto MSTS naštěstí měkčí.

Naposled editoval moderátor:
To je sice fakt,že v reálu lze překoročit rychlost na většině vozidlech, ale MSTS oznámí na konci zprávu o překročení rychlosti ovšem bez vlivu na úspěšnost aktivity. Je to věc názoru, co je lepší.

Tady jde asi o jinou věc, nedávno jsem přišel na to, že na Laminátkách mi ta rychlobrzda sepne ve 115 km/h, ale 230 je snad konstrovaná na 110, 240 snad na 120, ne? Tudíž tohle nějak nesedí. Druhá věc je, že pokud trváte na tý nesmyslnosti s rychlobrzdou, jak je vůbec možné, že s 810 to teda někdo rozjede na 90 km/h, místo rychlobrzdy by asi bylo lepší řešit to, aby se nikdo na tu rychlobrzdu nemusel dostat a aby se z šukafonu dalo vyždímat max těch 80 km/h. Ta rychlobrzda je nereálná a zdá se mi to jako volovina. Dále není kolikrát v silách dotyčného pamatovat si kolik daná mašina smí, abych si to nepokazil rychlobrzdou, uvědomme si, že to hrají i děti. Takže reálnost ano, ale každopádně sama ta rychlobrzda je nereálná.

bob57_cz napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Dále není kolikrát v silách dotyčného pamatovat si kolik daná mašina smí, abych si to nepokazil rychlobrzdou, uvědomme si, že to hrají i děti. Takže reálnost ano, ale každopádně sama ta rychlobrzda je nereálná.
Každý má možnost si přečíst parametry dané loko před jejím startem při výběru "podrobnosti".
Jsou definované v souboru.eng ( viz příklad ) v sekci
Description (
"Rada 363 CD je univerzalni elektricka skrinova lokomotiva, pouzivana v nakladni i osobni doprave.\n"+
"DKV Ceske Budejovice.\n"+
"Typ Bo'-Bo', napeti 3kV ss, 25kV 50Hz.\n\n"+
"Delka pres narazniky: 16,8 m\n\n"+
"Prumer hnacich kol: 1250 mm\n\n"+
"Hmotnost ve sluzbe: 88t\n\n"+
"Trvaly vykon trakcnich motoru: ==3480kW, ~3060kW\n\n"+
"Max. rychlost 120 km/h\n\n"
)
No už vidim, jak to vysvětluješ, 10 letýmu klučinovi. Nejde o mě já problém nemám, většinou si pamatuji tyto rychlosti, ale jde i o méně chápavé hráče. V neposlední řadě, minimálně ten kiks u těch laminátek byl.

bob57_cz napsal:
Kiksů je tam ještě pořád dost a ještě dlouho budou. Každý může přiložit ruku k dílu a podílet se na jejich eliminaci. Jeden, dva, pět lidí to fakt všechno neudělají najednou.
Tady jde o jinou věc, žádná rychlobrzda by nemusela bejt, kdyby se dalo s šukafonem jenom těch 80 km/h a ne 100, jak tady někdo psal.

bob57_cz napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:
bob57_cz napsal:
Kiksů je tam ještě pořád dost a ještě dlouho budou. Každý může přiložit ruku k dílu a podílet se na jejich eliminaci. Jeden, dva, pět lidí to fakt všechno neudělají najednou.
Tady jde o jinou věc, žádná rychlobrzda by nemusela bejt, kdyby se dalo s šukafonem jenom těch 80 km/h a ne 100, jak tady někdo psal.
Ale on umí i v reálu přes 80 :lol: . Policajtka neboli UZZ se dělá na 110%Vmax.
OK, tak nechat, ale nedávat žádnou rychlobrzdu nad rámec hodnoty rychlosti, protože se mi nezdá, že by ji totiž měl...

Rychlobrzda při překročení rychlosti není unreal.
Nejprve je si nutné uvědomit v jaké to jsme hře. Je to simulátor a simulátory slouží k tomu, aby se uživatel něco naučil.
Pokud pojedu v zácviku a pojedu blbě nad rychlostní limit, tak mi tu brzdu strhne instruktor u který mne má na dohled.

A fíra profik? Tomu žádné nastavení monitorů nemůže vadit. Protože on jezdit umí a nemůže se mu stát, že by mu kdokoli brzdu potřeboval strhnout.

Ohledně rozmarů jistých uživatelů (že bych měl rychlobrzdy všude rušit). Nemám zase tolik volného času, abych takovou zbytečností , jejíž užitečná hodnota je nula, zabíjel celý víkend.
Anebo jistému člověku vadí, že když někomu předvádí, jaký byl na dráze profik,....a ejhle, nevyšlo to a je tu rychlobrzda........a vyjde najevo, že už takový profik není. :cry:
PS. Také jsem si zanadával, když jsem se zapomněl a brzdu mi to strhlo. Ale kvůli mé nepozornosti přece nebudu trestat celý MSTS

Zbyněk Šemora napsal:
... Ohledně rozmarů jistých uživatelů ...
Kopa z nich by privítala, keby parné mašiny mali raketový štart jak peršingy, vlaky by brzdili jak autá s ABS a EBD a najlepšie by bolo, keby hurvínek utiahol svojich obligátnych 40 Eas do stúpania najmenej 30 promile. Tých "zbožných želaní" je nanešťastie omnoho viac, než som ich tu vymenoval.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nemám zase tolik volného času, abych takovou zbytečností , jejíž užitečná hodnota je nula, zabíjel celý víkend.
...ale přesvědčit správce trainsetu je nadlidský výkon a trvá to tak od půl do jednoho roku, než pochopí svůj omyl a vyhlásí opět novou perestrojku ( což se samozřejmě neobejde bez sebelítosti ze sebeobětování ). .......Nechci znovu zapřádat nicneřešící planou debatu, pane nejslavnější bývalý stojvůdce. Viz výše. Howgh.
Pane kolego, proč to snižování, vždyť už jsi také pomocník strojvedoucího jako já. Gratuluji k povýšení.
Jinak Ti nic nebrání, aby jsi naladil celý trainset podle sebe. Ne jednu mašinku, ale vše komplet. Pak uživatelé (a hlavně současní strojvůdci)mohou porovnat, co je lepší.
Bohužel tohle je jediný způsob jak se zde nedohadovat, ale přesvědčit ostatních. Takže buď se předveď nebo už přestaň rýpat do druhých.
Udělěj komplet TBOB57 a necháme se překvapit.
A za půl roku uvidíme. A vsadím se, že pak zde budeš také plakat viz citace.
PS. Tím nechci říct, že jen brbleš a nic do MSTS neděláš, aby si to někdo opět mylně nevysvětloval.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak Ti nic nebrání, aby jsi naladil celý trainset podle sebe. Ne jednu mašinku, ale vše komplet. Pak uživatelé (a hlavně současní strojvůdci)mohou porovnat, co je lepší.
Bohužel tohle je jediný způsob jak se zde nedohadovat, ale přesvědčit ostatních. Takže buď se předveď nebo už přestaň rýpat do druhých.
Udělěj komplet TBOB57 a necháme se překvapit.
A za půl roku uvidíme. A vsadím se, že pak zde budeš také plakat viz citace.
PS. Tím nechci říct, že jen brbleš a nic do MSTS neděláš, aby si to někdo opět mylně nevysvětloval.
Ale no tak ... Každý udělá trainset podle sebe a co z toho budeme mít co nic neděláme, nebo autoři ..... Co by to bylo potom zač ...... To raději pomáhat jednomu, nebo několika lidem a vytvořit něco užitečného a hlavně správně, ne každý něco a vlastně všichni nic, nebo špatně co?

Back
Nahoře