Burza

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Možná někomu zbylo nevyužité železo, které by se hodilo jiným. Jelikož nejsme obchod, tak by se zde mohly nabízet věci zdarma, které by jinak končily v popelnici.

Nabízím funkční DVD RW LG GSA 4160B rok výroby říjen 2004. Umí myslím nejvíc 8x, ale já stejně vše vypaluji 4x (doporučuji), tak to není na závadu. Není to ta mechanika, co mi nečte CD. Tato je OK a důvod vyřazení je, že jsem si pořídil mechaniku do SATA. (mnozí uživatelé mi psali, že ještě nemají DVD mechaniku)

Dále nabízím opět zdarma zvukovou kartu Soundblaster Live 1024. Tenkrát o ní psali, že nikdy nezestárne, ale bohužel, Visty už se k této nechtějí znát. Jinak nejen zvuky do MSTS přehrává perfektně. Byla to vynikající karta a škoda jí někde v krabici.

A ještě mám jednu věc, co je mi líto vyhodit a to jsou plně funkční bedýnky k PC. Původní cena byla kolem 800Kč, nehrály špatně, měl jsem je v práci, ale vadily mi rozměry. Asi 20 čísel na výšku. Teď jsem si tam dal mini plus subwofer pod pultem a už nic nepřekáží.

Uvedené věci jsou po dohodě k dispozici zdarma (za odvoz) u mě v obchodě.

Pozor, AC97 není zvuková karta, je to jen AD/DA převodník. Obecně lze říci, že jakákoliv zvuková karta je lepší, než integrovaná…

Právě že byly případy, kdy integrovaná zvuková karta byla příčinou pádů MSTS a to hlavně u náročnějších tratí a aktivit. Dúvod je ten, že integrovaná karta bere šťávu z procesoru a ten se pak víc zatěžuje. Na relativně slabších PC by měla být plnohodnotná zvuková karta.

jiriczech napsal:
Edie napsal:
měl bych technický dotaz: Byla by to zvukovka lepší neč AC 97 :?: :?:

Pozor, AC97 není zvuková karta, je to jen AD/DA převodník. Obecně lze říci, že jakákoliv zvuková karta je lepší, než integrovaná…
Já vím, že AC97 je "integráč", právě proto jsem se ptal co by bylo lepší, jestli stará karta nebo "integráč".

Zbyněk Šemora napsal:
Právě že byly případy, kdy integrovaná zvuková karta byla příčinou pádů MSTS a to hlavně u náročnějších tratí a aktivit. Dúvod je ten, že integrovaná karta bere šťávu z procesoru a ten se pak víc zatěžuje. Na relativně slabších PC by měla být plnohodnotná zvuková karta.
Bejvávalo...
Dnes integrované jsou oproti starému vloženému SB na tom podstatně lépe, protože jsou sladěné.
( Nehovoříme tu samozřejmě o speciálních profikartách za pár litrů.)
Co se týká msts, tak na to dokonce bezproblémově stačí i minibedýnky USB bez zvukové karty a externího napájení
( např. PLEOMAX PSP-800 by SAMSUNG CO.) :D
Pády msts z důvodu integrované zvukovky neznám. Pokud to někomu padlo, tak kvůli nenaladěným ovladačům a to se pak týká i zvukovky přidávané a všeobecně ovladačů jakéhokoliv zařízení a sladění systému. :salut:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bejvávalo...
Dnes integrované jsou oproti starému vloženému SB na tom podstatně lépe, protože jsou sladěné.
( Nehovoříme tu samozřejmě o speciálních profikartách za pár litrů.)
Co se týká msts, tak na to dokonce bezproblémově stačí i minibedýnky USB bez zvukové karty a externího napájení
( např. PLEOMAX PSP-800 by SAMSUNG CO.) :D
Pády msts z důvodu integrované zvukovky neznám. Pokud to někomu padlo, tak kvůli nenaladěným ovladačům a to se pak týká i zvukovky přidávané a všeobecně ovladačů jakéhokoliv zařízení a sladění systému. :salut:
Jen tak mimochodem, tato karta co nabízím ve své době stála pár litrů :wink: O rok později ceny už spadly a SBL 5.1 do tenkrát nového PC byla cena 1453Kč. Dodnes šlape k plné spokojenosti v PC, které mám v práci.
Ale chci napsat příklad. Jedna paní koupila manželovi tenkrát nadupaný PC, kdy začaly první grafické karty do PSI Expres. Pentium4 3Giga, dvě giga paměti a to vše kvůli mé trati. Na tomto PC šlapalo vše jak hodiny, jen moje trať neustále padala. Byli z toho úplně na prášky. Asi po dvou týdnech tato paní opět přišla do mého obchodu už z úsměvem, že už vše funguje a MSTS u mé trati už nepadá. Příčina? Používali integrovanou zvukovou kartu. Po dosazení aktivní zvukové karty do PSI se problém vyřešil.
Problém určitě nebyl nesprávnou instalací ovladačů, protože PC koupili u profiků a tam jim právě i doporučili k vyřešení problému doplnit samostatnou zvukovou kartu. Samozřejmě aktivní, která nezatěžuje procesor.
Když porovnám možnosti a nastavení chudého AC97 nebo bohaté možnosti Soundblasteru Live, je to nebe a dudy pro SBL Live.
Na mém nejnovějším PC AC97 hudbu přehrává pěkně, ale v MSTS zvuky totálně blbnou u rozběhu trakčních motorů. Pokud se přepnu na kartu, tak jsou zvuky vyvážené, prostě paráda. Jediný důvod vyřazení této karty je Windows Vista. Náhradní , Vistu podporující, Soundblaster Audigi SE zvuky přehrává ne úplně korektně, hlavně je útlum u pohledů z bočního okna. Současně jsem sehnal zvukovku do PSI Expres:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008P000000H8K
Zatím plná spokojenost, MSTS už přehrává korektně. Ještě nebyl čas na velká testování, ale chyby Audigy se zatím neprojevily.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím
a nabízím ...

MB Gigabyte GA-M720-US3,originál krabice,ovladače a kabely / http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3006#ov /

Procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ / http://techreport.com/articles.x/8295/1 /

Paměť 2 GB (2 x 1 GB/800Mhz)

Grafická karta ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB,ovšem s pasivním chladičem / http://www.legitreviews.com/article/547/4/ /

Vše již sice bez záruky prodejce,ale průběžně "servisováno" /"odprašováno" :D/,plně funkční a hlavně - MSTS na této sestavě fungoval k mé plné spokojenosti.;)

Cena dohodou.

David

davca@iol.cz

Zdravím,
sice neprodávám,ale snad toto vlákno "utrefil" správně.;)

Sháním nějakou "solidní" krabici pro pult stroje 749 /viz.vlákno o pultech/. Nechcete se tedy někdo zbavit PC,které by mohlo splňovat parametry,které jsem uvedl výše v nabídce PC k prodeji ...

MB Gigabyte GA-M720-US3 či podobná
Procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ či podobný /min. 2 GHz/
Paměť min. 2 GB/800Mhz
Grafická karta ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB či podobná "256-tka"
HDD SATA min. 80 GB/7200 ot. /nejlépe Seagate/
Skříň "na stojáka"
Zdroj by postačil 400 W

Může být i MB s integrovanou ZK a možná by vše zvládla i případná integrovaná grafika.Na zadním panelu by byl potřeba LPT port a minimálně 4 USB konektory.

Možná někomu taková sestava příjde jako předpotopní zhovadilost,ale já s ní funguji již několik let a s MSTS nemám problémy. Ke všemu by šlo o PC jen pro ten pult,takže nejsou vysoké nároky na kapacitu HDD apod.

Předem děkuji za případné ohlasy na e-mail davca@iol.cz .

David

Až ešte niekto niekto používa Win XP a moc by túžil po zvukovke Creative Sound Blaster 128, tak zo dve sa mi váľajú v šuflíku. Stačí si po ne prísť. Naturálie v tvare plechovky piva sú povolené :D

Predám PC vhodný pre MSTS a OR. Procesor i5-760 4x2,8 GHz, 8 GB DDR3, VGA Radeon HD 5670 512 MB. Viac cez SZ.

Back
Nahoře