M284.0 a 1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Na nejaký čas posledný screen, tentokrát s Calm 39. Calm 39 je zaujímavý tým, že má usporiadanie sedadiel rovnaké ako M284.0, a to 4+0 - chodbička je pri oknách a sedadlá sú v kope vedľa seba. Dopoludnia som robil nejaké pokusy s nápisom P a Z na čelách, ako aj s transparentom P a Z v strede navrchu. Dnes to už nechám na pokoji.

m284-calm39.jpg

Dnes večer s vozom Cai52. Vytvorená prvá verzia freightanim s medzivozovým prechodom a tabuľkou. Dnes končím. 001 a 002 podľa foto nemal zábradlia, len mostíky. Tiež som nastavil svetlá a osvetlenie transparentu P a Z nad čelnými dverami.

m284-cai52.jpg

Vypadá to bezvadně, klobouk dolů!
Neměla by ta spodní šedá být tmavší? Respektive našel jsem na internetu jedinou fotku a na ní tmavší vypadá
03.jpg

Ahoj Hynďo. Z farebných foto som našiel rôzne odtiene, ale textúra je zobratá z M262.007 a nechám to takto. Keď tak možno časom sa nájde niekto kto to premaľuje ;) Vždyť jde vo ho*no ;) Je to len hra ;)

Horný obrázok môžeme len špekulovať z akého roku je, ale zdá sa že tesne pred 1960, dole je model v H0.

m284_foto1.jpg

m284_foto2.jpg

Nie, nebudem Vás napínať, sú tam zmenené stupačky. Dnes som robil bižutériu pod voz, ale spadol mi max tak to dokončím až večer.

Večer mi asi 4x spadol max. Myslel som že s tým praštím. Pribudla bižutéria pod vozom - skrine na baterky a chladenie. Ostáva posledný krok, ale do toho sa mi moc nechce, môže to pokaziť celý model. Uvidím, vyspím sa na to ;)

m284-cai52b.jpg

Tak, rezanie sa takmer podarilo. Takmer, pretože nejakú malú stopu to zanechalo, ale čo už. Teda model už je v takmer finálnej podobe, ostáva naozaj veľmi málo aby som ho pustil do obehu. Ale vždy nájdem niečo čo ešte chýba, alebo treba mierne upraviť. Napr. tabuľky Kuřáci - Nekuřáci ;) A kopu ďalších drobností. Ale to už sú kozmetické detaily. Model ako taký je v konečnej podobe a nič zásadné s nim nebudem robiť. Nech sa páči:

m284-calm39b.jpg

Hotovo. Aspoň nateraz, aby ste mohli jazdiť. Áno, chýbajú nejaké nápisy. Okamžite ako zistím čo tam má byť tak ich dám, ale s týmto už môžete jazdiť. S modelom ako takým už hýbať nebudem. Ďalšia verzia na rade bude M284.003 a 004 s odlišným medzivozovým prechodom. Takže čoskoro sa dostanete k verejnej betaverzii, len čo urobím inštalátor.
Je to pokazdné v OR aj v MSTS. Model má 3,58 kujus, tak nebude žiadny problém.
Ako prípojné vozy môžete použiť všetko čo bolo v tom čase u ČSD dostupné. Calm 39, Calm49, Cai52 - osemdverák, prkeňáky Ci, Ce, rybáky Ce. Jeden motorák pohodlne uvezie 2 - 3 prívešáky, samozrejme musíte sa naučiť s tým jazdiť. Brzda je systému Knorr, jazdiť s tým nie je žiadna sranda ;) Teda jazda nerobí problém, ale už brzdenie troška áno ;) :P Tak už len počkať na vytvorenie inštalátora a môžete jazdiť.

m284-calm39c.jpg

Co bylo v těch vozech za motory? Respektive existují nějaké alespoň trochu vhodné zvuky? Na internetu jsem o nic nic nenašel...

Back
Nahoře