M284.0 a 1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Máme, ale kabína bude dočasne z 830 I. série, časom vznikne univerzálna kabína pre staré dieselelektrické vozy. Možno sa raz pustím do vymodelovania "originál" kabín pre jednotilvé motoráky na spôsob, ako je robený pohľad pasažiera vo vagónoch ... potom "len" zosnímame jednotlivé pohľady a kabínari sa budú môcť vyzúriť na realizácii. Ale zatiaľ to je len hudba budúcnosti.

Momentálne skôr stagnujú. V podstate je model hotový, zostáva ešte vyrobiť stupačky a schodíky. Taktiež treba dotvoriť textúry a namapovať podvesy a podvozky.

Mne sa tieto historické modely tiež páčia......jednoducho k železnici ( či reálnej, modelovej,alebo len tejto počítačovej ) patria. Túto loko vidím prvý krát už na pohľad by som usúdil, že by asi bola lepšia ako dnešné rady 81x..aj keď asi vtedy ešte nemala klímu :lol: :lol: :lol: ale nedá mi sa opýtať jednu vec, ktorá ma veľmi na tom posledno screene zaujala. Čo to má na streche za tykadlá??? Plnia funkciu červených ( teda zadných - koncových ) pozičných svetiel????

Ďakujem pekne za vysvetlenie Tax. Len aby som to správne pochopil :roll: ..tak to nie sú priamo konce, ale úchyty pre zavesenie ( naištalovanie :D ) koncov.

Můžete mi někdo pokud máte poslat technickou dokumentaci nebo tak něco :?:
jsem totiž zvědavý na eng.

Naposled editoval moderátor:
Na eng je zatiaľ trocha priskoro. Bude to zrejme modifikácia engu pre M273.0 s prihliadnutím na odlišné parametre.
Z techických údajov je pre MSTS podstatné toto:
výkon dieselových motorov: 2x285 HP
max. rýchlosť: 110 km/h
max. ťažná sila: 70 kN
hmotnosť vyzbrojený/plne obsadený voz: 50/57,4 t
brzdový systém: Knorr

Čéče, ty si nejaký zvedavý ... jediné, čo existuje, je toto:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/m284-0/m284-0typ6.jpg

Navyše to na výkrese je M284.1. M284.0 má podľa fotografií zopár odišností. Ak niekde spod zeme vyhrabeš niečo lepšie, budem velice rád :D

Ano, je a musím podotknúť, že v mizernej kvalite, ostatne jako celá knižka. Niečo málo je aj v knižke Motorové vozy z Královopolskej a materiál na M273.0 a M251.2 som čerpal od Teba, z modelárskych stránok a rôzne po nete. Po M284.0/1 akoby zľahla zem, nikde nič, ani smradu.
PS: spojením a úpravou výkresov M273.001 a M284.1 a s prihliadnutím na známe fakty pôjde vymodelovať aj niektrorý motorákov M273.003 - 010, ale to chce ešte niečo času.

No samozrejme že ma teší, keď sa model niekomu páči. Navyše M284.0/1 sú dosť exotické vozy. Ich kariéra u ČSD skončila veľmi rýchlo, veľká časť z nich sa nedočkala ani 10 ročnej prevádzky. Myslím, že na nete o tých vozoch neni vôbec nič. Ak vyhrabeš nejaké materiály, ktoré nie sú publikované vo vyššie menovaných knižkách, tak to budeš kúzelník ;) 8)

Tax: Asi jste měl pravdu, že nikde nic není

http://www.pshzd.cz/obchudek/detail.php?id=74&str=11
Pozn. moderátora: no šak som hovoril, že mimo tých dvoch knižiek nevyšlo nič, aj tie knižky sú veľmi strohé ... ešte je článok v časopise Železničiar 11/85 - tých mám niekoľko ročníkov, ale práve toto číslo mi chýba. Tax

Tax mal dnes tvorivú náladu a pohral sa s textúrami M284.0:

1e72a8b7a082e921a22f08a66cbbaaed.jpg

Back
Nahoře