Rozjetí lokomotiv 163 a 363

ThePlayerXCZ

Začátečník
Dobrý den,
V OpenRails jsem celkem nový a ještě všechno neumím ovládat.
Vždy když rozjedu lokomotivu 163 nebo 363 (brzdu nastavím na jízda, dynamická brzda vypnuto, lokomotivní taky, počkám než se dofouknou brzdy nebo použiji inicializaci brzd, zařadím směr, začnu pomalu přidávat výkon) ale ať už výkon je malý nebo velký lokomotiva vždy začne pípat mezi 50-70 km/h. Poté musím zastavit. Živáka samozřejmě mačkám. F5 při "pípání" hlásí: Ochranný vypínač: Otevřeno, Výkon: Vyp..
Mohl by mi někdo poradit? Jsem už z toho zoufalý. Nebo lokomotiva nefunguje v OR?
PS: Zatím jezdím pouze na trati 183 (mezi Plzní a Klatovama, elektifikace zde je). Zkoušel jsem i různé věci v nastavení jako že el. lokomotivy nepotřebují trolej...
Zatím jsme zkoušel jen tyto 2 typy, kabiny zkoušeny od Čoudy ale i jiné.
EDIT: Pantograf nahodím taky, samozřejmě.

... F5 při "pípání" hlásí: Ochranný vypínač: Otevřeno, Výkon: Vyp.. ....
Neshodí se ti náhodou ten výkon při projetí nějakého návěstidla? Nevím jak na této trati, ale třeba na trati Košice - Čierna nad Tisou tohle jedno návěstidlo dělá, pokud není z Engu lokomotivy vyhozený EmergencyStopMonitor. Zkus to projet v jiném úseku, nebo na jiné trati

A odkud ty lokomotivy pochází? Problém se bude snáze hledat v konkrétním engu..
Jinak 163 v Klatovech je maso (ještě že nejezdí do Domažlic ...).

Tak jsem, ze zvědavosti, projel úsek Plzeň hl.n. - Klatovy s 363.132, a v OR jsem žádné "poruchy" v jízdě jsem nezaznamenal. Loko 163 tam nemá co dělat.

Můžeš být konkrétnější? Vypnul jak a kde (kterým parametrem)? Jak budeš nyní brzdit rychločinnou (záchranou) brzdou?

V .Eng souboru jsem dal Ctrl a F a napsal Emergency, dával enter tak dlouho dokud jsem nenašel "EmergencyStopMonitor".
A jednoduše jsem přepsal vše s "Brake", "CutsPower", "ShutsDownEngine" a "Reset" z 1 na 0. To stejné jsem udělal u Vigilance monitor a OverspeedMonitor. Teď už to funguje. Záchranná brzda taky. Nenašel jsem jinak žádnou chybu.
EDIT: V té předchozí zprávě jsem se možná nevyjádřil dobře, za to se omlouvám. Brzdu jsem úplně nevypnul jen upravil parametry kdy se má zapnout.

A vylil jsi vaničku i s dítětem. Resp. se připravil o funkční zabezpečovač, který ti od této chvíle bude pouze pískat, ale nebude do ničeho zasahovat.
Mohl jsi smazat kompletní EmergencyStopMonitor i OverSpeedMonitor, na českých tratích a HV nemají využití. Ale VigilaceMonitor simuluje vlakový zabezpečovač LVZ (příp. KBS), který má většina HV již od sedmdesátých let.

1. Nic mi nepíská, protože jsmem šikovnej a umím si to udělat
2. Že jsem to udělal jinak než ty, a že nejsem tak extrémě geniální jako ty a neudělal to podle tvého názoru je moje věc, jinak děkuji že jsi mi poradil, "Géniusi"
3. To že se ti nelíbí že tam jezdím s lokomotivou která tam v reálu nejezdí je taky moje věc.
Takže děkuji pouze za radu a ne za tvůj "názor" který slyšet nepotřebuji.
Samozřejmě velké díky i @Daniel Marek a @Francek za normální radu. Děkuji :D

že nejsem tak extré geniální
To opravdu nejsi. Ani přibližně.
Kolik asi tomu děcku je roků? Třetí třídu už asi má za sebou, když pozná všechna písmenka a skládá slovíčka do vět. Pátá jej asi teprve čeká vzhledem k neznalosti správné interpunkce.
Příkladný mileniálový tydýt podle oprásklosti.

Človíček pod nickem ThePlayerXCZ prošel od soboty časného dopoledne do nedělního večera prudkým duševním a profesním vývojem (od zoufalé prosby o pomoc až ke klackovitému napadání a sebechvále), takže je je jasné, že někde se drobná chybička musela projevit. Naštěstí šlo jen o malou bezvýznamnou prkotinu v podobě chybějícího písmenka ve slově...
Nebudu za nikoho mluvit, ale dovolím si názor, že příště ti, ThePlayere XCZ, Josef V. určitě ochotně poradí a upozorní na souvislosti v jiném problému. Tomu se říká "nasrat si do vlastního hnízda" a zpravidla se za to uděluje zlatý bludišťák. :rolleyes::cool:

Tak to dopadá, když někdo začne hrabat do něčeho, čemu nerozumí a neví, co vlastně dělá. Potom si celý ENG zbytečně rozkydá a už nikdy nedá dokopy. Funkční a pořádně odladěné eso je veřejně dostupné, ale vzhledem k tomu, jak se zde panáček chová, se na to, abych sem dával odkaz, zvysoka... (viz video výše).

Když už se tu nakously scény z pera S+S, tak poznáte někdo na této nahrávce:

jméno onoho chlapa, co se zjeví na scéně v čase 0:44, odnáší cintpult a pronese onu pohrdavou větu (kterou já osobně mám na jazyku cca 100x za den)? Všechny ostatní znám, jen tohoto nemohu dohledat. Mimochodem (taková perlička), J. Kašpar je imobilní proto, že v r. 1988 spadl ze stromu, v té době se jako sanitní vozy užívaly Land Rovery (později od nich bylo upuštěno, jelikož nástavba byla nízká a bylo v ní málo místa) a Kašpar ještě vtipkoval, že jestli pro něj přijede dvanácettroska, tak že s ní nepojede. Potom primář v Hradci mu doslova řekl: "Nooo... tak to 'ste posral, pane Kašpar!"
Předem díky.

Super, děkuju. Ve chvíli, kdy P. Brukner jeho příjmení řekne, se to nějak zašumí (asi, jak už je dost daleko od mikráku) a není mu rozumět.

Back
Nahoře