Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Nechybí, nedělám je automaticky u všeho. Ale udělat ji, je jednoduchá záležitost (v podstatě se vypustí Engine část). Přihodím ji tam (a taky 464.0, nezapomněl jsem).

Jasně, to bych ti napsal, na mejla ale originál ji právě má a já ten vůz nahradil, originál smazal a pak jsem zjistil, že ta verze chybí. :) Tím se mi narušily consisty. Super a dík. Tu 464.0 stačí na e-mail, bude přiřazena k mému skinu 464. Skin jde do originál složky modelu a používá část textur z originál modelu, zatím v testech a dodělávám k němu i kabinu.

No nemám tušení. Je to skládačka z více dílů a zápis se čím dál tím více vzdaluje původnímu MSTS. Budeš si tady asi muset vypomoci TSRE.

To Pepo nepomůže, poněvač bude řvát AE MSTS, opět, pokud nebude nový editor, nelze dělat vzdálené ladění mimo MSTS, jinak si budete jezdit jen volné jízdy v OR. Nevím, ale podle mně to zas bude nějaký zápis, takže nějaká blbůstka proč to nezobrazuje, nezobrazí se mi MUV 69 a pak vozík SŽDC s kompresorem, ostatní v pohodě. Třeba KSF se zobrazuje a pušla jsem ještě nezkoumal.

Další věc, PUŠL 71 odkazuje na nějaký soubor "TSSS_PUSL71.s", který v balíku vůbec není a nevidím tam ani wag kartáče co měl originál? Přesně:
PUSL71kartac.wag a PUSL71predek.wag

??? Koukám tam na něj a s ním jsou tam ještě 3 freightanimy:
TSSS_PUSL71.s
TSSS_PUSL71_fa1.s
TSSS_PUSL71_fa2.s
TSSS_PUSL71_fa3.s

JJ, s soubor jsme přehlídl, ale ty dva wag tam nejsou...
muvky.jpg

Nicméně to nemění nic na tom, že je ten balík pro mne nepoužitelný, pokud mi řve editor chyby v consist.

Žádný wag tam není. Pouze model a tři freightanimy k němu. Tato sestava je nutná aby správně fungovalo svícení, otáčení směru jízdy a sněhové efekty u fukarů. Proč to nechutná Conbuilderu, na to musím teprve přijít. Otázkou je jak, protože CB nepoužívám.

Na to byl expert Bobeksoft, ten to vždy odhalil na první dobrou a fungovalo vždy, uvidíme. Zatím stojí vozy v depu a já mám nahozené ty původní. :)

Hezký večer, mrknul jsem se na MUV69 a PUSL71 a zjistil jsem:
1) adresář CDlokMUV69 nemá 4 engy CD_MUV69-xxx typu Unicode (nutno uložit jako Unicode), soubor CD_PVK073.wag má jako úplně první znak zápisu středník (tento odstranit a soubor uložit jako Unicode), soubor SZDC_PVKkomp.wag má druhý řádek zapsaný Wag ( SZDCkomp ale správně má být Wag ( SZDC_PVKkomp
2) adresář TSSlokPUSL71 : soubor TSSS_PUSL71.eng má druhý řádek zapsaný Wag ( CD_MUV69-1065 ale správně má být Wag ( TSSS_PUSL71

Hotovo.
Ještě poznamenám, že ten poněkud exotický MSTS formát textu je speciálně UTF16-LE nebo také UCS-2 LE BOM (LE - Little Endian, metoda pořadí byte). Open Rails už takový vybíravý není.
Děkuji za nálezy chyb.

Zdravím, dnes jsem si nainstaloval balík loko 754, a zjistil jsem, že chybí model CD_754051bs.s a v souborech .eng a .wag se vyskytují chybná směrování (hlavně 754.066, kde je skoro všechno směrováno na 754.009), a u loko 434.1, 264.0 a T426.003 blbnou animace FreightAnimů. Předem díky za opravu.

Chyby směrování u loko 754 jsou opravené. Nerozumím však blbnutí animací freightanimů. Např. 434.1 má neanimovaný kompresor a a pohled z kabiny.

Chyby směrování u loko 754 jsou opravené. Nerozumím však blbnutí animací freightanimů. Např. 434.1 má neanimovaný kompresor a a pohled z kabiny.
Právě u FA kabiny je problém. Když jsem se totiž koukal v ShapeVieweru, tak jsem zjistil, že FA kabiny a model loko je jedno a totéž... Výsledek je ten, že u T426.0 se vysokou rychlostí a bez přestání hýbou stěrače a spojnice, u 264.0 se zase nehýbe nic. A 434.1 má stejný problém jako "Rakušanka". Zkusím pořídit foto.

Vím oč tu jde. U pohledových freightanimů se musí použít samostatný model a nebo ten původní upravit (deaktivovat animace a vymaskovat animované prvky). podívám se na to.

Back
Nahoře