Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

.....
Zároveň mám dotazy na zkušené praktiky železniční nákladní dopravy: Kotlové vozy s parními topnicemi. Pára se připojuje výhradně v místě nakládky, vykládky a čištění? Topení za jízdy se u žádných komodit nikdy nepoužívalo? Ani v éře parních loko a Pegasů?
Tohoto už jsem taky doptával, páč mě to zajímalo, a bylo mi odpovězeno, že se vozy připojovaly k páře pouze při vykládce, a že nebylo nikdy potřeba nákladu topit během přepravy, ale pouze při přistavení teplotně poupravit skupenství pro umožnění/usnadnění vykládky.

ad Josef Vogltanz: Zároveň mám dotazy na zkušené praktiky železniční nákladní dopravy: Kotlové vozy s parními topnicemi. Pára se připojuje výhradně v místě nakládky, vykládky a čištění? Topení za jízdy se u žádných komodit nikdy nepoužívalo? Ani v éře parních loko a Pegasů?

Na to je velmi jednoduchá odpověď. Žádné kotlové vozy neměly parní spojky na čelnících, tedy nebylo jak je propojovat a tedy nešlo jim topit jinak, než při vykládce ze stacionárního zdroje.

Tak to je stejné jako z filmové hlášky Pelíšků:
Uzlinka: To máme zase rajskou?
máma Šebková: Co vidíš?
Uzlinka: Kuře.
máma Šebková: Tak vidíš.

Už jsi s těmi kotly (loženými) vůbec jel v simulátoru? Četl jsi na webu, co je u nich napsáno? - "Vozy jsou nastaveny na dynamický náklad". Víš co to znamená? Vidíš v těch .wag souborech dál než k parametru Mass. Víš co je tam dále?
Očividně ne. Ale hned napíšeš kategorické prohlášení.

Aha, tak to se hluboce omlouvám. U všech ostatních vozů jsem vždy viděl rozdíl mezi hmotností prázdných a ložených vozů hned v ConBuilderu.

Musím začít rozlišovat "Vozy jsou nastaveny na dynamický náklad" a "Prázdné vozy jsou nastaveny pro dynamický náklad".

máma Šebková: Tak vidíš.
ConBuilder, ani TSRE5 dynamický náklad neumí. Ale nic nebránilo sestavený vlak načíst do ORTS podívat se v HUD na hmotnost a až potom přijít s nějakým prohlášením.

Čau.
Pánové, ukaenujete mne, když dám na historický vlak (pokračování fiktivního vlaku Modrý Portugal) z Prahy do Chebu mašinu ČSD E466.0 v úseku Praha - Ústí nad Labem? Štve mně, že ji nemůžu nikde pořádně protáhnout. Jinak bych byl strašně vděčný, kdyby někdo zjistil, proč shazuje Activity Editor MSTS. Já jsem musel použít eng do složky OpenRails, což není to pravé ořechové.

Má trakční výstroj na 1,5kV a dalo se s ní jezdit do r.1962 na pražských spojkách (tehdy bylo přepnuto na 3kV), ale ty s ní chceš do Chebu, takže je to stejně jedno. Půjde tak jako tak o fikci. Bohužel jsem nenašel nic, co by vypadalo podezřele a nestravitelně pro AE.

No, snad to někdo objeví proč. Ale zpět, k aktivitě. Jde o fiktivní vllak, ale řazen do GVD 2018, jenže já stále jezdím s Bobinama atd.. Pokud by to ale byla fakt taková blbost, vymyslím jinak. Ony jsou tam stejně modernější vozy, takže tohle nechám asi pro jinou aktivitu, možná už mám nápad. Ale to shatování, to bych rád, kdyby někdo přišel na to proč, když to nedělají vyloženě jiné mašiny pro OR.

Hezký den přeji, já bych se na to mrknul. Je ale chyba u E.466? Stáhnul jsem ji ze stránek VŽD (název složky je "CSDlokE466.0" a soubor eng má datum 06. 12. 2020), poté v AE MSTS vytvořil úkol a vše funguje (přesněji v OR, MSTS na ježdění nepoužívám). Nebude problém s tečkou v názvu složky? Já mám Windows 7, možná jsou na to desítky háklivé...

No vida, a to jsem si myslel, že se svými 1,5 kV bude víceméně do počtu pro fiktivní trati (spolu s E424.0). V blízké době dozná aktualizace, našel jsem historickou trakční charakteristiku, tak proč ji nevyužít.
Je na ní vidět, že už tehdy měli odporovou regulaci celkem zmáklou. Vč. přepínání motorových skupin a zeslabování buzení.

TCH-E467thumb.jpg

No vida, a to jsem si myslel, že se svými 1,5 kV bude víceméně do počtu pro fiktivní trati (spolu s E424.0). V blízké době dozná aktualizace, našel jsem historickou trakční charakteristiku, tak proč ji nevyužít.
Je na ní vidět, že už tehdy měli odporovou regulaci celkem zmáklou. Vč. přepínání motorových skupin a zeslabování buzení.
A to je ještě nachystaný Křižík E465 včetně 3D kabiny. Jen lidi nejsou. ☺️

Tak mně editor drží taky, padalo mi to v sedmičkách a na Win10 jsem to zkusil až teď, tak uvidíme.

Virtuální dílny postihla kalamita, Nikoliv však sněhová, ale záplava vozů pro přepravu kontejnerů. Udělal jsem nastavení ORTS pro vozy Sgs, Sgjs, Sgnss (Čouda) a dvoudílný vůz Sggmrss (od bobo-ts). Aby byla možná rozmanitost, má každý z typů vozů cca. třicítku nákladů, které se skládají z kontejnerů různých typů a dopravců. Nastavení je ve verzích ložených i prázdných kontejnerů (lze tak převážet vlak s naloženými kontejnery, prázdnými kontejnery nebo samotné vozy). Proto všechny vozy používají společnou složku "Kontejnery" umístěnou do trainsetu.

kontejnery.jpg

Takže právě vydané elektriky mají nachystanou pořádnou porci práce.

Back
Nahoře