Dan J.
Strojvedoucí
Já už su klidné...Dane klííííd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já už su klidné...Dane klííííd.

Josefe, ty jednotky jsou prostě super, myslím že dnes se budu prohánět mezi Prahou a BerounemPoužiju hlášku ze slavného filmu Souboj titánů: Vypusťte Krakena! Na svoje Virtuální železniční dílny jsem přidal nastavení pro dvojici prototypových jednotek z produkce ČKD. Modely do MSTS kdysi převedl z TSR Šmejki a jsou na webu u Pikka. Dvojice jednotek v modré (značně „jeté“ a posprejované) a zelené má tedy nové nastavení pro OR. Kabina není originální, jako kompromis je použita kabina z řady 169 s úpravami. Tak jsem ji alespoň přidal několik drobných vylepšení (signalizace dveří, zapnutí HV, digi font pro displej apod.). Podařilo se mě sehnat i trakční charakteristiku, takže nastavení nepostrádá ani trakční a brzdovou charakteristiku EDB. Nemá jen to, čím vešla do podvědomí - zavedení funkce AVV pro hnací vozidla ČD.
Jednotky doplatily na to, že byly pojaty jako meziprodukt při vývoji Ešusů 471 o několik let později. Do provozu nebo jako historická vozidla nechtěné.
Pro dnes již zlikvidované jednotky je tu šance, jak se dostat alespoň na virtuální tratě.
Zobrazit přílohu 28802
Zobrazit přílohu 28803
Jasné, jinak fakt za ně moc děkuji. Jsou bombový. Asi s kamošem seženeme podkady a zkusíme vytvořit nějakou přijatelnou kabinu.Ehm... , ztratila se někde.Opravil jsem, tak si to stáhni ještě jednou.
To je tím, že v charakteristice jsou stále ty stejné omyly, kdy na některých stupních je křivka vodorovná a přitom pod mezí adheze.Podle pokynů jsem měl akorát jinak nastavený Faktor korekce adheze. U mě to bylo 110%. To jsem tedy přenastavil na 100%. Když se se 40 vozy Falls loženým uhlím rozjedu, tak na 4. stupni mi problikne varování v HUD, ale jakmile zařadím pátý stupeň a další, mašinka jede už bez varování v poklidu dál...
Netuším, proč se teda to u mě chová jinak. Do aktivity si dám 2x 742 s nastavením z MSTS, aby se nestalo, že by se to na každém PC chovalo jinak.
To bych se ale nejdříve musel v 5km/h na ten 8.st nejdříve dostat. Mě se kontrolka začne rozsvědcovat už na 4.st (později i drnčet výstraha). Trakční charakteristiku má 750 podle tohoto a adhezi opravenou podle křivky zde. Proto jsem se obtěžoval zkoušku opakovat a zaznamenat na video.To je tím, že v charakteristice jsou stále ty stejné omyly, kdy na některých stupních je křivka vodorovná a přitom pod mezí adheze.
Když dává 8. stupeň při rychlosti 5 km/h něco málo přes 120 kN, tak to prostě klouzat nebude.