Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

S RicarCZ jsem se nakonec dohodl přes SZ, kde jsme si vše vysvětlili. Balík 810 jsem na vzd-or zrušil, protože se jednalo o repainty i castecne upravy Pikkova modelu od RicareCZ & kol. Na oplátku slíbil ve svém balíku vyměnit i zastaralé engy. Zkrátka nepřijdou ani aktivitáři (Dane), prosadil jsem verze se strojvedoucím i bez (ta chvíli potrvá, model musí být upraven, ale prý bude) vč. nečinné verze .wag pro loose consisty. Oba dva downloady jsou pozastaveny. U mě trvale, u RicarCZ dočasně než provede úpravy.
Velice smutné ovšem je, že prapůvodce toho všeho (myšleno v tom dobrém), zůstává a patrně již zůstane mimo hru. Teď už i já, optimista do poslední chvíle, se začínám smiřovat s ukončením modelování pro simulátory. Plusem (který to však nikdy nevynahradí) je skutečnost, že budou moci jít ven některé dosud neveřejné modely. Konktrétně jsem byl požádán o vydání pantografové jednotky ČSD SM488.

Tak mi to Pepo nedalo a kvůli vozům jsem si nainstaloval OR a výsledek:
V kabině ticho, bez zvuku motoru a pohled venku, motor běží. Mám ale ten úplně původní eng, co jsi poslal a ten jsem použil bez jakýchkoliv úprav. Prostě, je špatně dělat vozidla, ketré jsou při startu ve volné jízda a aktivitě naladěná jako zdechlá. Takže ne, že jen ORCZ, ale i základní OR je v kabině zdechlý a venku mi motor jel. Tohle pak dělá binec při save a load, kdy musíš startovat lokomotivy a je to fakt komplikace. ORCZ má naopak tu výhodu, že si mohu start "mrtvé" lokomotivy nadefinovat přímo v consist a nepotřebuji tak natvrdo naladěná vozidla s mrtvým startem. A vidím, že základní OR se s tím pere taky. :) Teď jsem to zkoušel.

Zajímavé je, nejsem znalec ladění, že když ale nepoužijí tvoje směrování do složek s cvf a sms, tak vůz v ORCZ šlape jak hodinky (doplnil jsem tam jen ten řádek k tankování :-)). Už jsem to psal i RicaroviCZ, že pro CZtko se musí směrovat do common cab a snd. Je to stejné jak u Kredenců. Nehcápu to. Jinak zatím teda nechávám modely a skiny v depu a budu čekat, škoda, byly tam vozy z Opavy a nabízale se snůška zajímavých aktivit. :)

Jinak chce to slezinu, doufám, že vyjde, víc prozrazovat zatím nechci.

V jakém stavu se vlastně SM488 nacházejí? Není-li to tajné. Samozřejmě to, že vše má jednou konec je smutné, ale na vždy tu zůstane to, co prapůvodce vytvořil!

Tak tohle je boží! Já bych se obešel i bez těch superdokonalých zvuků, jen abych se s nimi mohl projet. Pikku a všichni okolo, perfektní práce! A úplně upřímně doufám, že to bude brzy, se na ně těším stejně, jak na ty Pikkovo plecháče tehdy. :D

Tak tohle je boží! Já bych se obešel i bez těch superdokonalých zvuků, jen abych se s nimi mohl projet. Pikku a všichni okolo, perfektní práce! A úplně upřímně doufám, že to bude brzy, se na ně těším stejně, jak na ty Pikkovo plecháče tehdy. :D
Z těmi zvuky je vetší problém, po celou dobu jízdy z kabiny je slyšet skřípání brzdových zdrží, a také velmi pomalý rozjezd.

Ono to nebyly zas takový rakety. A s těmi zvuky jsem měl tentýž problém kdysi dávno u 460tek, ale je to už dlouho a jak jsem to tehdy vyřešil už netuším. Hrabal jsem v sms. souborech myslím. (Kompresory systém Jacek, to mě ovšem pobavilo :D )

460tky a 560 jsou docela rozdílné. Už jen regulací výkonu. A 560tky tak svižné nebyly. Jako, dalo se s tím rozjíždět rychleji než s plechovkou, ale jako 460tky to neuměly.

Nevím, jak 560, ale 460 jezdily docela hodně svižně. Nebo ještě jezdí?
Ať mě někdo případně opraví, ale 560 už pravděpodobně dojezdily kvůli změně max počtu kilometrů do revize (nebo něčeho podobnýho), a když jsem se koukal na nějaká videa ze hřbitova v ČT, tak jsem tam viděl na nějakých záběrech i 2 vozy v červeno-krémovém laku (od čeho asi...). A 460 už asi jen zbytky, než je nahradí Panteři - tak jako u Brna...

Je to tak. Čela posbírali a odvezli do Třebové. Takže éra Tornád na Jižní Moravě skončila. Teď už premávají jen Panteři a Ibalginy.

Ahoj, nechci RicaroviCZ zasírat vlákno, takže přímo sem do vlákna od Josefa, dnes jak jsem zde psal jsem vzal dle skutečného řazení vůz 810+010 a vyňal jsem úsek, se stoupáním:
sjr.jpg

Mně osobně se zdá, že je vůz opravdu línější, ale nejsem fíra, nevím, jak se chová souprava v ORMG A OR, to by mne skutečně zajímalo. Já jsem ze soupravy dostal max kolem 40 km/h. a souprava opravdu hůř brzdí,, takže nevím, co s tím řádkem, tomuhle nerozumím, mne zajímá jízda v aktivitě a jízdní řád jsem stíhal fakt na hraně a do Milotic jsem dojel s 2 minuty sekyrou. což asi dobře není. Dávám to sem, hlavně kvůli názorům a porovnání, jak jsem psal, zajímalo by mne jaký výsledek je s tímto eng na ORMG, OR.

Zde ještě video.

50 jsem dosáhl snad jen před tunelem a to s odřenýma ušima. A vím, že Josef jede dle parametrů, takže jsou dvĕ možnosti, buđ je malinko přešvihnutá adheze v Cztku, nebo celkovĕ i klasický OR je přešvihnutý s výkonem stroje do kopce. Ponĕvač by to sedĕli z 90%, ale drtek tam prostĕ chybí. A to jsem to jel za počasí, léto, jasno. A s tĕžce odřebýma ušima.

Nevím, píšu to jako tvůrce aktivit, výsledek nechávám odborníkům. Proto mne zajímalo srovnání s MG a klasickým OR. Samozřejmĕ vím a aj sem to tu psal, že 810 není žádná raketa.

S adhezí to nemá co dělat. Koukni se na hmotnosti vozů. Mně nepřijdou v pořádku. Také záleží kolik vezeš paxů. Každý má svou váhu a ta se přičítá k váze vozu. Btax máš naložený na 21,4t. Prázdný má mít 15t dle parostroj.net.

Back
Nahoře