Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Já jsem teď psal Jindrovi SZ. Tušil, že ta náhodná "paxiáda" bude narušovat aktivity a teď se tak stalo, na Os 3510/3511 Opava - Olomouc a zpět. Prostě pokud se tohle nenechá na aktivitářích, je problém. V Zátoru 34 paců a hned zpoždění, v Bruntále 64, přitom hodnota v editoru aktivit v Zátoru:
pax-zator.jpg

Hoši je fajn, že se snažíte ORCZ vylepšit a smekám, ale zásah do tvorby aktivit takovým způsobem, kdy mi vnucuje ORCZ zpoždění a nepravidelně, je likvidační pro tvorbu. Teď mi kvůli tomu osobák do Opavy přejel lidi vystupující z mého vlaku. :) Proto ta volba v editoru aktivit je, bohužel u aktivit se musí simulátor chovat vždy stejně podle potře tvůrce aktivity. Tohle je prostě neodiskutovatelné.

Dane, chce to ale ověřit. Třeba to i tak má jet 50km/h dle reálu. Třeba je problém jinde.

Jo, ono asi jo, ale když si zmínil ty Paxe, tak jsem zrovna skončil opravovanou aktivitu pattem. Tam nejedu s 810, tohle je mimo téma, ale průšvih. Dĕlka nástupu a neřízené zpiždĕní.

Vzal jsem 810.228 (22,7t) + Btax (18t) a rychlost, kterou jsem dosáhl, byla 48km/h. Jestli je to už reálné, netuším. Zdá se mi totiž, že ta 810 vyvíjela celkem malou tr.sílu. Ale to ať posoudí ladiči.

1.jpg

Já jsem teď psal Jindrovi SZ. Tušil, že ta náhodná "paxiáda" bude narušovat aktivity a teď se tak stalo, na Os 3510/3511 Opava - Olomouc a zpět. Prostě pokud se tohle nenechá na aktivitářích, je problém. V Zátoru 34 paců a hned zpoždění, v Bruntále 64, přitom hodnota v editoru aktivit v Zátoru:
Zobrazit přílohu 32935

Hoši je fajn, že se snažíte ORCZ vylepšit a smekám, ale zásah do tvorby aktivit takovým způsobem, kdy mi vnucuje ORCZ zpoždění a nepravidelně, je likvidační pro tvorbu. Teď mi kvůli tomu osobák do Opavy přejel lidi vystupující z mého vlaku. :) Proto ta volba v editoru aktivit je, bohužel u aktivit se musí simulátor chovat vždy stejně podle potře tvůrce aktivity. Tohle je prostě neodiskutovatelné.
Tady se musím přidat, tahle simulace narušuje všechny hotové a vydané aktivity, pokud budu chtít udělat spoždění, udělám ho já a nechci aby mě do toho kecal simulátor, pro volnou jízdu si vymejšlete kde jakou bejkovinu, ale ve scenáři chci já ovládat co se bude hráči dít.

Hmotnost cestujících pro potřeby spočítání zátěže se počítá (nebo alespoň počítala) 0,08 x počet míst k sezení? Tedy u Btax něco přes čtyři tuny?

810 je ok, teđ konzultuji s odbirníkem z fochu.
Takže 810, co de jízdy do kopce týká, naprosto v pořádku, navíc jsem byl upozornĕn, že ten sjř. u videa je pro 810 sólo. V řazení na ŽelPage je s Btaxem, takže, pokud tam ČD pralo Btax navíc, vychâzí to dle testů nad očekávání, se sólo vizem to jede s přehledem. Ale brzdí blbĕ i do kopce v Zátoru. Tam je jediný nĕjaký problém. Ale to bude spíš záležitost OR versus ORCZ. To už se musí shodnout ladiči.

Já se pustím do úprav engů a wagů, až bude finál a pak půjde ven pĕkný "balíček" opravených aktivit. Super je, že se vzájemnou spoluprácí vyřešil ten start/stop. Za to moc dĕkuji. Teđ už teoreticky mohu předĕlat i celý balík "Kredenců", který pojede "podobojí" i bez jakéhokoliv přehacování eng. souboru, to ale, až dodĕlám jeden kousek do balíku.

Ale brzdí blbĕ i do kopce v Zátoru. Tam je jediný nĕjaký problém. Ale to bude spíš záležitost OR versus ORCZ. To už se musí shodnout ladiči.
Kdo tedy připravuje eng? Ricar? Ten už tam má brzdné váhy nebo je to jinak?

Sám nevím, ale v tom stojím za Josefem, že by to mĕlo fachat jak v IR, tak ORCZ. A hodnĕ mbe potĕšil tvůj přístup a úprava té studené verze v cézetku, supet spolupráce. Sice já jezdím jen CZ, ale myslím, že i modelářj by rádi, aby to jelo všude a třeba dostanou nový náboj do další tvorby a dočkáme se nových přírůstků do trainsetu, o kterých vím a zatím bohužel odpočívají ve virtuálním depu.

Kdo tedy připravuje eng? Ricar? Ten už tam má brzdné váhy nebo je to jinak?
Já mám engy již upravené, ale ještě ne plně otestované, doplnil jsem BrakeMassP, jak u motorů, tak u vozů. Ještě jsem přidal verze bez strojvd. a mimo službu. Jestli to tak bude dostačovat, tak to dám ven. Jen tam stále přetrvává problém s jízdou do většího stoupání, jako například na té zubačce. Do Kořenova se dá dojet pouze se soupravou 810+010+810, ale pouze bez zastavování, pak se již nedá rozjet. Ještě jsem si všiml, že hmotnosti jsou nastavené v základu na obsazené plně obsazené, jestli tam ještě nebude problém?

Já mám engy již upravené, ale ještě ne plně otestované, doplnil jsem BrakeMassP, jak u motorů, tak u vozů. Ještě jsem přidal verze bez strojvd. a mimo službu. Jestli to tak bude dostačovat, tak to dám ven. Jen tam stále přetrvává problém s jízdou do většího stoupání, jako například na té zubačce. Do Kořenova se dá dojet pouze se soupravou 810+010+810, ale pouze bez zastavování, pak se již nedá rozjet. Ještě jsem si všiml, že hmotnosti jsou nastavené v základu na obsazené plně obsazené, jestli tam ještě nebude problém?
S tím rozjezdem je problém, ale při "Následuj" to snad jde. A pokud nepoveze Btax o 5t víc než má, tak snad problém nebude.
Venku je update, který vrací rozhodování o počtu cestujících zpět na aktivitáře.

PS: Ty hmotnosti plně obsazené jsou trochu mimo, ale zase kvůli kompatibilitě s OR by tam něco navíc mělo být. Ale asi opatrně a nedávat tam tuny navíc.

S tím rozjezdem je problém, ale při "Následuj" to snad jde. A pokud nepoveze Btax o 5t víc než má, tak snad problém nebude.
Venku je update, který vrací rozhodování o počtu cestujících zpět na aktivitáře.

PS: Ty hmotnosti plně obsazené jsou trochu mimo, ale zase kvůli kompatibilitě s OR by tam něco navíc mělo být. Ale asi opatrně a nedávat tam tuny navíc.
Právě "Následuj" jsem měl nastaveno a rozjet se např. z Kořenova zastávky je prakticky nereálné a to s jedním se soupravou 810+010+810, ale s plně obsazenou podle engu, ve volné jízdě. A to ještě není na tom největším sklonu, dnešní zastávka "Desná pustinská" která v OR není, je na sklonu 56 promile, proti 37 u Kořenova zastávky.

Tak jsem se podíval na originální trakční charakteristiky a bude tam problém - převodovka v OR nedokáže dát větší moment, než je moment spalovacího motoru (přes převod). Hydraulika u 810 na prvním stupni dá až 2,5 násobek momentu blokovaného stupně, takže rozjezdy budou podstatně obtížnější, než v realitě. V jízdě by to ale problém být neměl - první blokovaný je výš než 2 hydraulický, takže jízda do stoupání s náběhem by měla být cca podle reality.
Máme teda dalšího kandidáta na upgrade v ORCZSK...

A lze doprogramovat "násobič", právě pro tyto případy. Nebo je problém v základu OR jako takovém?

A lze doprogramovat "násobič", právě pro tyto případy. Nebo je problém v základu OR jako takovém?
Vydržme - buď se udělá "záplata" v ladění, anebo se to vyřeší systematicky v kódu. Kdyby to byla "čistá hydra" nebo "čistá mechanika", tak by to bylo jednodušší. Tato kombinace je docela mazec...

Back
Nahoře