Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Je to otázka. Např. zde je ENG bez definice mechanické převodovky od Josefa, která využívá jakoby elektrický přenos s definovanými charakteristikami. Pokud se dívám dobře, tak charakteristiky jsou převzaté z přílohy k ČSD V7, takže by měly sedět. S takovým laděním musí motorák vyjet to, co v reálu. Takže pokud máte v ENG GearBox (tzn. ve hře jste schopni řadit stupně), tak zatím bohužel a na to hledám náplast. Mezitím používejte ladění od Josefa.

Ačkoliv Pikku s modelováním vozidel pro simulátory MSTS/OR skončil, zůstalo mě v "dědictví" mnoho modelů, které mě naposílal ke zkouškám a k nastavení chování. Jeden z posledních modelů by i střídavá el. jednotka SM488.0. Tu ostatně autor již prezentoval v době covidové před dvěma lety. A když jsme spolu probírali co dále, přál si konkrétně u této jednotky její zveřejnění. Slíbil jsem mu vyhovět a jednotku jsem tedy nastavil pro fungování ve standardním OR a umístil na svém webu.

SM488.0.jpg

Ačkoliv Pikku s modelováním vozidel pro simulátory MSTS/OR skončil, zůstalo mě v "dědictví" mnoho modelů, které mě naposílal ke zkouškám a k nastavení chování. Jeden z posledních modelů by i střídavá el. jednotka SM488.0. Tu ostatně autor již prezentoval v době covidové před dvěma lety. A když jsme spolu probírali co dále, přál si konkrétně u této jednotky její zveřejnění. Slíbil jsem mu vyhovět a jednotku jsem tedy nastavil pro fungování ve standardním OR a umístil na svém webu.

Zobrazit přílohu 33353
Kluci, udělali ste mi obrovskou radost díky moc i pikkovi za něj. Já už sem si myslel, že si s nima nikdy nezajezdim, když už jsou v Třebové.

Kluci, udělali ste mi obrovskou radost díky moc i pikkovi za něj. Já už sem si myslel, že si s nima nikdy nezajezdim, když už jsou v Třebové.
Pozor pokud se nepletu, tohle je prototyp s řídícím vozem a v letech 1968 jezdil na rychlících z Brna do Bratislavy. Není to klasická jednitka 560.

Pozor pokud se nepletu, tohle je prototyp s řídícím vozem a v letech 1968 jezdil na rychlících z Brna do Bratislavy. Není to klasická jednitka 560.
To ano, ale už z tohohle se dají dělat další. Mimochodem z řídícího vozu(ten co zůstal) vznikl později určitou konstrukční úpravou vložený vůz a jezdil až do samotného konce jednotky Babičky (001+002).

Dane, já tenkrát když tyto jednotky nasadili jezdil do školy na průmku do Břeclavi. A mám takový dojem, že s řídím vozem to jezdilo jenom na okruhu, ne v ostrém provozu. Brno - Bratislava jezdily tyto pantografové jednotky dvojmo. tedy 2 x 5 vozů a ten rychlík, Partyzán se mu říkalo, jezdila ta stejná souprava. Tenkrát jezdily plné vlaky a 8 vozů bylo minimum. Panťák má 4 motoráky s poloviční kapacitou, tak to těm 8 osobním vozům odpovídalo. A bylo to plné cestujících.

Kromě toho nic nebrání sestavit jednotku podle potřeb, bez řídícího vozu. Ten je tam jen kvůli kompletnosti. Řídícím vozům v té době u ČSD nebylo přáno (viz. předpisy pro sunutý vlak).
Inspirací pro řazení může být i to z původní dokumentace:

razeni.jpg

Ahoj, zase někde chybička v řádku, padá mně AE MSTS:
E479.0:

"Chyba při čtění souboru vozidla"

Soubor
Řádek 895

Nj. jsou tam komentované stupně zahrádkou. To je dost pikantní, protože kromě slova Comment " " je # původní příznak pro komentáře.

Comments in .eng and .wag files
For everybody who is changing the eng-files, I very recommend comments after the changing for the records. I have not noticed the performance is decreasing by adding comments. Naturally the comments should be done in English language. Comments are done by brackets or by the “#” sign

Pánové Richter a Realmuto v původním manuálu pro .eng a .wag soubory

Tak si ty komentáře odstraň. Nebo to chceš po mě?

Ahoj.
Ono bude lepší u tebe na webu, budu odkazovat na donwload, tak ať to máme stejné a v pořádku. Už pomalinku chystám podklady k aktivitě. Vydám Hektora a půjdu na to a přijde tak i pořádný test.

CKD.jpgVe Virtuálních železničních dílnách se poslední měsíce rozléhalo mohutné dunění přeplňovaných šesti- a osmiválců ČKD. Do sekce motorových lokomotiv je přidán balík šestinápravových lokomotiv, kdysi vyráběných pro ČSD vč. jejich prototypů. Zastoupeny tu jsou čmeláci ČD 770.045-3 a 771.045-2, verze ČSD T669.001 a T669.0016. Dále prototypová Kofola T658.001 a dvojče T698.001 A T698.002 a nechybí ani dvojice nákladních pomerančů T678.0010 a T678.012.

Ahoj.
Proč mi MUV 69 shazují AE MSTS? Názvy sedí. Já používám hlavně wag verze mimo službu, ty jedou, ale dneska jsem použil eng vozidlo MUV69-522 a AE MSTS jakmile jsem chtěl dát umístit vlak, okamžitě spadnul. Celkem jsem se s tím patrápil (zapotil) poněvač aktivita je takového rozsahu, že jsem měl strach, že jsem dosáhl nějakého stropu consist. Když jsem eng vyměnil za wag verzi editor jede. Další muvky jsem ani nezkoušel, editor mi načítá už strašně dlouho a potřebuji aktivitu dodělat a vydat.

Ahoj Pepo, prosím tě, kolik má "Malý Býček spotřebu? Nedojel jsem do kopce ani do 1. stanice na Zlatohorce a jsem bez uhlí a vody a teď otázka, je to nějaký Bug ORCZ, nebo je něco špatně ve spotřebě?
Komkrétní stroj: ČSD 422.020 s normální průběžnou brzdou.
malý býček.jpg

Ahoj, tak jsem dneska zjistil, že je jiný eng a přidán wag soubor pro ČSD T 334.025, ale bohužel ani jeden eng a ani wag mi nepřečte CB, Nechápu, kde se zase stala chybka. Všechny jiné diesely jo.

Back
Nahoře