Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Vypadá to spíše na tabelátor v texťáku. Jak se to "povedlo" netuším. Archiv jsem před chvílí opravil.
Děkuji za nález chyby.

Ahoj. Tak někdy není dobré, řídit se jen názvem mašinky. :) Posím tě, u ČSD 320.028, máš v názvu sací brzda, ale editor aktivit ukazuje brzdu tlakovou, ta mně vyhovuje více i do pozdních provozů.
CSD320028.jpg

Zdravím. U Sergejů (stránka 11 u motorových lokomotiv) mi nefunguje odkaz pro kabinu. Píše mi to:

Je nám líto, požadovaný soubor neexistuje.

Zkontrolujte, zda máte správnou adresu URL a soubor existuje.

Předem díky za opravu. ;)

Ačkoliv Pikku s modelováním vozidel pro simulátory MSTS/OR skončil, zůstalo mě v "dědictví" mnoho modelů, které mě naposílal ke zkouškám a k nastavení chování. Jeden z posledních modelů by i střídavá el. jednotka SM488.0. Tu ostatně autor již prezentoval v době covidové před dvěma lety. A když jsme spolu probírali co dále, přál si konkrétně u této jednotky její zveřejnění. Slíbil jsem mu vyhovět a jednotku jsem tedy nastavil pro fungování ve standardním OR a umístil na svém webu.

Zobrazit přílohu 33353
Někde jsem měl dokonce barevnou fotku vystřiženou z novin z okruhu ve Velimi a bylo to ještě v takové zeleno-modro-šedé barvě.
Jinak velmi povedený model. Díky Pikku panu Josefu V. za ladění a zveřejnění

Tak s MUV kama jsem fakt v koncích, když použiju verzi ms všechno v pořádku, ale jakmile dám provozní, tak okamžitě pád editoru MSTS. teď třeba potřebuji odklid sněhu, dal jsem KSP70 i se servisy, consist u modelu a když chci umístit jakýkoliv Loose consist, tedy zadám umístit vlak, okamžitě mi řachne editor aktivit. :( Jsem z toho fakt smutný. Když consist funkční frézy smažu, editor jede se vším všudy. To samé mi dělají MUVky.

Chlapi, vám ty MUV jedou v editoru MSTS? Neboli, ty činné, třeba konkrétně ta sněhová fréza? Consist od Josefa, ale i můj a:
Pokud mám consist ve složce souprav, tak editor aktivit normálně otevřu, ale jakmile kliknu na kolej a dém požadavek "umístit vlak", editoe okamžitě slítne. Když consist vymažu. Vše funguje. Dělají mě to všechny činné muvky, ale tu sněžnou frézu bych fakt pitřeboval k dokončení aktivity. Ve starých aktivitách mám zase MUV původní od Lubomíra a když je vyměním, jaem v háji. MUV mimo službu jsou v pohodě.

Zdravím, teď jsem si frézu KSF-70 stáhnul, spustil AE a normálně consist umístil na kolej. Takže to vypadá, že vůz je v pořádku. Mám Windows 10, není to tím? AE spouštím zástupcem "\launcher.exe -runeditor" bez kompatibility.

Taktéž, Alcaponemu to padá taky, mám obavu, že to bude dělat při více consistech, tohle mi kdysi u MSTS dělal prluh od Poláků, když jsem měl pár consistů, v pohodě, ale když jsem jej chtěl umístit do rozsáhle aktivity jako LC /aktivita Záloha Letohrad pro MSTS), tak editor slítnul. To byla doba MSTS.

Jdu to testnout.

Tak to mě...
Staženo, otevřel jsem trať 310, odsypal všechny consisty přes trainstore, tak, že mi zůstaly pouze dva consisty a stáhl frézu KSF a jako LC ji umístím v pohodě. Teď du nahodit trať 321 a 13 hodinovou aktivitu s consisty a uvidím.

Tak jsem odsypal všechny consisty a nechal jen z chystané aktivity pro trať 321 a taky načetl. Takže stejný problém, jako kdysi s polským pluhem. Když tam nechám všechny consisty co mám ve složce, tak to gichne. Přitom jiné soupravy mohu přidávat. Tak to jsem z toho už úplný... To dělají i ostatní MUVky. Prostě tohle nechápu.

Takže vyzkoušeno, padá to, když je více consistů. Přitom všechny ostatní vozy mohu dodávat a nic. Ty MUVky jsou nějakým způsobem háklivé na určitý počet consist, Tak to čumím.

Na virtuálních železničních dílnách je po delší době připraveno vánoční překvapení.
V sekci motorových vozů přibyla dvojice rychlých legend na kolejích. První je předválečná konstrukce motorového vozu ČSD řady M290.001 s unikátním elektro-mechanickým přenosem trakčního výkonu. Druhým je kořistní dvoudílný motorový vůz ex. DRG SVT 137 typu Hamburg. U ČSD jezdil v po válce s označením řady M297.003.

obrázek_2023-12-25_153123057.jpeg

První jmenovaný jezdil s názvem Slovenská strela a bez potíží dosahoval rychlostí 130 km/h. Vůz je nastaven pro OR ve standardní a zimní verzi (kotlíky na koks topí a kouří do komínků na střeše). Kabina je pouze statická (vychází z fotodokumentace nově restaurovaného vozu) a ozvučení je použito původní z balíku zvuků pro motorové vozy od Jacka.

Druhý jezdil před válkou na rychlíkových spojích v Německu, kde dosahoval na vhodných úsecích rychlostí až 160 km/h. Rychlíkové spoje byly zrušeny těsně před válkou a protože pro Němce tyto vozy znamenaly vrchol tehdejšího technického umu, bylo jich mnoho přes válku deponováno v protektorátu na ochranu před spojeneckým bombardováním. Zde je zastihl i konec války a 6ks dvou-vozových jednotek přebraly ČSD s přidělenou řadou M297.0. Vůz má nastavení pro OR, kabina je bohužel fiktivní a zvuky vycházejí z Jackova balíku pro Modré šípy.

Ahoj Pepo, u T334 co mám, jsem si všimnul, že když se přehodí noční kabina, tak při pohledu right, tedy dozadu, není vyretušovaná kapota:
kapota night.jpg

Po přehození na denní je vše v pořádku.

Tak kabinu jsem opravil, testuji. Ale ČSD T334.0 mi v AE MSTS hlásí chybu v řádku 605, hlásí to verze pro posun i trať. V tom jsem bezradný.

Back
Nahoře